Kicsi pici icipici?
Figyelt kérdés
Úgy tűnik kismama vagyok.
A nagyobb gyermekem 3.5 éves a kicsi 10 hónapos.
Mindenképpen megtartjuk, mert anyagilag még belefér 1 baba, no de hogy fogom bírni lelkileg és fizikálisan?
Van valakinél ilyen pici különbség a gyerekei között?
Hogy bírjátok? Mire készüljek?
2014. jan. 13. 21:24
1/11 anonim válasza:
Szia!
Kisfiam 10 hónapos én 15 hetes terhes vagyok.
Nem lesz egyszerű de megéri biztos :)
2/11 A kérdező kommentje:
természetesen megéri, csak félek, hogy vagyok-e elég jó anya 3 pici gyerekhez.Minden este így is hulla faradtan esem az ágyba.lesz energiám mindenkire elég időt szenteni?
2014. jan. 13. 21:33
3/11 anonim válasza:
Az enyémek most 4,5, 2,5 és 1 évesek. Az elején nem volt olyan vészes. Igaz, hogy az első 4 hétben volt segítségem, és aztán egy ideig rendeltem az ebédet. A pici elég hamar átaludta az éjszakát, meg nagyon nyugodt gyerek. Így is aztán volt egy nehezebb időszak, de aztán hozzászoktam az új felálláshoz,most már elég jól boldogulok. Egy csomó mindenről leszoktam, amire még két gyerekkel volt időm, például már a gyerekek ruháit se vasalom, dupla adag ebédet főzök (2 napra), csak hébe-hóba takarítok,épp annyira, hogy a gyerekek ne a koszban játszanak. Így is sokszor mosok, főzök, kiteregetek, elmosogatok,elmegyünk az oviba a nagyért, és úgy véget ér a nap, hogy az az érzésem, hogy nem csináltam semmit, és még a gyerekekkel se volt időm egy órát játszani. Meg az nehéz még, hogy a háromból legalább egynek mindig van féltékeny korszaka.
4/11 A kérdező kommentje:
Milyen neműek a gyerekek? Gondolim ha a 2 nagy azonos nemű akkor úgy valamivel könnyebb.
2014. jan. 13. 21:41
5/11 anonim válasza:
Két lány, egy fiú. A lányok sokszor elég jól eljátszanak egymással, de jól össze is tudnak veszni. Most már a kicsi is kezd ellenni velük. Ebben a korban szerintem nem feltétlenül a nemükön múlik, a nagylányom az oviban inkább a fiúkkal játszik. :-)
6/11 anonim válasza:
8honapos a kislanyom es 16 hetes vagyok. kicsit felek hogy hogy lesz. az elso par honap nehez leszde majdcsak belejovunk:)
7/11 anonim válasza:
Az első 5 évben azt sem fogod tudni merre az arra. Erre jobb ha felkészülsz, és nem ér váratlanul, mert akkor jobban veszed az akadályokat:D Aztán ha valami könnyebb lesz, akkor meg örülhetsz. Nem lesz könnyebb, nagyon oda kell majd figyelned mindenre.Nagyon következetesnek, és összeszedettnek kell lenned, ha nem akarod, hogy összecsapjanak a hullámok a fejed fölött:)Menet közben meg a többi családtagokat is rendbe kell raknod, pl a nagyszülőket:D Az első 4 hónapban lévő lazaság ne csapjon be.
8/11 anonim válasza:
Még annyi: ügyelj magad körül a tisztaságra, és hogy a gyerekek hozzászokjanak, ne a hébe-hóba lévő takarításhoz, mert ennyi gyerek még jobban oda kell figyelned és nem szerencsés ha a gyerekek igénytelenek lesznek, és nem lehet hozzátok belépni a kosztól.
9/11 anonim válasza:
Egy utolsó titok: Ha nem engeded meg, hogy a gyerekek szana szét mászkáljanak a kajával, hanem az evés asztal mellett történik mindig, és oda szoktatod őket, lényegesen könnyebb lesz a dolgod, mint azoknál a szülőknél akik a gyerek kezébe nyomják a kaját, és ott eszik, ahol éppen kedve van és minden ragad a kajától, csokitól, cukortól stb.
10/11 anonim válasza:
Kedves utolsó! Az, hogy hébe-hóba takarítok, nem azt jelenti, hogy akkora kosz van nálunk, hogy nem lehet bejönni a lakásba. A gyerekek,mióta elkezdték a hozzátáplálást, az ebédlőasztalnál esznek, minden este elpakoljuk együtt a játékokat, de sajnos van olyan, hogy több mint egy hétig nem tudok porszívózni, csak nagyjából összesöpörni, rendes portörlésre csak 3-4 havonta van időm, ablakot pucolni pedig csak karácsonyra szoktam. Úgy gondolom, hogy ez még mindig jobb, mint hogy úgy takarítsak, hogy közben egy-két síró gyerek kapaszkodik a nadrágomba. Más lehetőségem nem nagyon van, mivel a férjem reggeltől estig dolgozik, a többi rokonom pedig legalább 100 kilométerre lakik tőlünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!