Okozhat e a progeszteron (krém) rosszullétet?
7+6 hetes vagyok. Kezdettől fogva progeszteron krémet használok. (külföldön élek, itt nincs gyoszi, nem vizsgálják ki, progeszteron hiányom van nagy valószínűséggel, vetéltem is el, valószínűleg emiatt)Pont abban a hónapban kezdtem el használni, mikor teherbe estem. Eleinte csak reggel és este kentem, de miután rózsaszínes maszatolást észleltem, azonnal megemeltem az adagot 4-5 alkalomra (előzőleg is így kezdődött a vetélésem). Pár napja lecsökkentettem az adagot ismét kettőre, ahogy lejjebb vittem az adagot a szörnyű rosszullétek pár nap alatt teljesen lecsökkentek a nullára. Viszont tegnap és tegnap előtt megint tapasztaltam egy kis pirosas maszatolást, de nagyon picikét, így visszaemeltem az adagot és szépen a rosszullét is visszajött. Ma még egyébként szerencsére nem volt szines maszatolás, csak fehéres folyás.
Előfordult e már valakivel, hogy progeszteronpótlást kapott és rosszul lett tőle?
Már van nevük,mindig is volt, de megígértem nekik, hogy neveiket fel fogom használni, ha meging két babám lesz és ha ezúttal megmaradnak, vagy legalább egyikőjük nevét fel fogom használni. Mintha ezzel esélyt adnék nekik egy új kezdésre. A 3. terhesség elveszítésekor, a korházi uh-on a csaj megkérdezte, hogy akarok e fotót. Én rávágtam, hogy igen, aztán mikor elmondtam ezt páromnak, meg anyósomnak, nem értették, és azt gondolták, rossz ötlet. Azért kellett, hogy lássam őket és "szemtől-szembe" búcsúzhassak el. 9 hetesen, mikor megkaptam a gyógyszereket, hogy elvetéljek, hazahoztam a gyógyszereket és itthon vettem be, mert azt mondta a doki, hogy ha hüvelybe helyezem őket, akkor gyorsabb. Előkészültem, lefeküdtem az ágyra, magam mellé tettem a képet, felhelyeztem remegő kézzel, könnyekben úszva a tablettákat, majd kezembe vettem a fótót és elbúcsúztam. Nekem jót tett, hogy van kép róluk. Egy darabig a könyvemben tartottam, de most eltünt, nem tudom hol van, de házon belül, az biztos, mert a könyvet nem vittem ki, lehet áttettem valahova, és nem emlékszem hova. De ez így jó, az se jó, ha mindig látom. Már nem sírok minden nap, de pl tegnap este eszembe jutottak és sírtam. Már ebben a hónapban bemelegítünk a következőre, de olyan furcsa, hogy nem tudom néha, hogy biztos ezt akarom e, hogy feltételes módban mondom mindig páromnak, hogy ha összejön még egy baba, ha lesz még egy gyermekünk...a lányom összes cuccát eltetettem, most rendeztük a padlást és néha azt kérdezem magamtól, hogy vajon meddig "kell" tárolnom a kis ruháit, vajon lesz e még esélyem felhasználni őket....Az első vetélésem után csak egyetlen egy gyógyír segített: az, hogy teherbe estem megint. De most,...nem tudom. Mind a két terhességemmel 7 hetesen kezdődtek a jelek, és végül mind a két terhességem 11+6 fejeződött be, az egyikkel természetes úton vetéltem el, a másikkal gyógyszer által, a harmadikkal sürgősségi kaparással. Azt hiszem kipróbáltam mindent:(
Már azt kérdezem néha páromtól, mi lesz legközelebb? Hármasikrekkel elvetélni? (Először egy, aztán kettő..) Bocs, most épp letargikusabb állapotban vagyok. Majd jobb lesz...egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!