Okozhat e a progeszteron (krém) rosszullétet?
7+6 hetes vagyok. Kezdettől fogva progeszteron krémet használok. (külföldön élek, itt nincs gyoszi, nem vizsgálják ki, progeszteron hiányom van nagy valószínűséggel, vetéltem is el, valószínűleg emiatt)Pont abban a hónapban kezdtem el használni, mikor teherbe estem. Eleinte csak reggel és este kentem, de miután rózsaszínes maszatolást észleltem, azonnal megemeltem az adagot 4-5 alkalomra (előzőleg is így kezdődött a vetélésem). Pár napja lecsökkentettem az adagot ismét kettőre, ahogy lejjebb vittem az adagot a szörnyű rosszullétek pár nap alatt teljesen lecsökkentek a nullára. Viszont tegnap és tegnap előtt megint tapasztaltam egy kis pirosas maszatolást, de nagyon picikét, így visszaemeltem az adagot és szépen a rosszullét is visszajött. Ma még egyébként szerencsére nem volt szines maszatolás, csak fehéres folyás.
Előfordult e már valakivel, hogy progeszteronpótlást kapott és rosszul lett tőle?
A márkaváltás ezen egyébként nem fog segíteni, nálad a gond most azzal van, hogy van, hogy ellövöd az adagot, és van, hogy aluldozírozod. Ezért is írtam, hogy labor nélkül (legalább egy kezdeti szérum progeszteron) ez nagyon nehézkes.
Amúgy maga a prog. okozza a terhességi rosszullétet is, szóval a márkaváltás nem fog használni.
Mennék én laborra, ha tudnék, de itt nem vizsgálják ki. Magánorvost meg nem tudom, hogy lehetne kerítenem, itt nincs ilyen. Nincs fogadott orvos, meg ilyenek. Magánultrahangra el lehet menni, oda foglaltam is időpontot már hetekkel ez előtt e hét péntekre. 8+3 leszek. Most vettem fel a kapcsolatot egy Magyarországon élő és terjesztő hölggyel, aki terjeszti a progi krémet, konzultálni vele e-mailben fogok. Ő ért hozzá, de így labor nélkül szerintem ő is csak a tapasztalataira hagyatkozik. Van egy honlapja és sokaknak adott már tanácsot, útmutatást, visszajelzésekből ítélve sikerrel.
Az az igazság, hogy előző vetélésemkor amikor már a barnázást tapasztaltam, valószínű már el volt halva a terhesség, mert mikor 12 hetesen a korházban elvetéltem, azt mondták, hogy 5 hetes lehetett a terhesség, de én csak 7+2 hetesen tapasztaltam a barnázást először. Nagyon remélem, hogy még nincs késő. Ma még nem tapasztaltam semmilyen barnázást szerencsére. Péntek délután minden kiderül. Köszönöm a válaszokat.
Szia, nekem azt mondták, hogy nem mutatja ki azt a progeszteronzavart a labor, ami ilyenekél számít.
Nekem kitűnő a laborom, de mégis alacsony progeszteronra utaló tüneteim vannak.
Mi lett Veled?
Hol laksz, hogy nincs se orvos, se labor?
Sajnos azon a 8+3 uh-on kiderült, hogy nincs szívhang. Ikrek lettek volna. 1 hetet adtunk nekik, korházban ujra megállapították a terhesség elhalását akkor. Gyógyszert vagy műtétet javasoltak. Gyógyszer mellett döntöttem. A gyógyszer még aznap beindította a folyamatot. 2 hétig barnáztam. Az új csekkoláson kiderült, sajnos csak az egyik baba jött ki. 2 napra rá írtak ki műtétre, de már aznap visszamentem, mert majdnem elvéreztem. A nővérke mentette meg az életemet, mert az orvosok először nem akartak jönni műteni. Na, mikor elszánták magukat, a fél korház rajtam dolgozott és az egész osztály másnap úgy jött be hozzám a vizitekkor, hogy rájuk hoztam a frászt. Szegény nővérke még aznap este meglátogatott és másnap reggel is. Lelkileg épülgetek, mint hogy ez a 2. vetélésem, kicsit elbizonytalanodtam, de most új reményekkel teli indulunk neki. Sajnos kivizsgálni csak 3. vetélés után fognak. Remélem erre nem kerül sor. Lelkileg már egész jól vagyok, de sokat sírtam és még sokat gondolok szomorkodva az én 3 pici angyalkámra, mert hogy az előző vetélésnél egy volt, most meg kettő.
Sok minden átfutott az agyamon, próbálom nem hibáztatni magam, vagy bárki mást. Így utólag összeraktam egy lehetőséges háttérsztorit, hogy miért történt ez. Az első menszin túl vagyok, és az első próbálkozáson is. Ebben a hónapban már próbálkoztunk. Úgy döntöttünk, jöjjön, aminek jönnie kell. Remélem ez alkalommal sikerrel járunk. Már van egy kislányunk, nemsokára 4 éves, szegény már értette, mi történik. Úgy sajnálom szegényt, mert minden nap, minden percében szinte másról sem beszél, csak hogy szeretne egy kistesót. Olyan édesen vígasztalt, hogy az valami hihetetlen. Az apját állandóan nyaggatja, mert mondtam neki, hogy apuka teszi bele anya pocakjába a kistesót. Azóta állandóan mondja neki. A legfurcsább az egészben, hogy ő is ugyanazt szeretné, amit én: állandóan azt mondja, két babát szeretne, egy fiút, meg lányt. Talán én is azért szeretnék ikreket, mert olyan jó volt eljátszani a gondolattal, hogy esetleg ikreink lesznek. (Mielőtt mentünk volna az uh-ra, már tudtam, hogy ikrek....sajnos azt is éreztem, hogy nem találnak szívhangot)
Köszönöm az érdeklődésed, egyébként Angliában élek. Itt csak gondtalan terhességgel jó terhesnek lenni.
:(
Nagyon sajnálom.
Adj nekik nevet, végy nekik ajándékot, amit 2-3 hónapig szem előtt tartasz, és rájuk fog emlékeztetni. Azután tedd el emlékbe ezeket a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!