Mit tegyek, ha 17 évesen terhes vagyok, el akarom vetetni, de a szüleimnek nem szólhatok róla?
Mióta késik a mensesed. Csak azért, hogy hányadik héten lehetsz.
A 12. héten végeznek abortuszt itthon.
A szülőnek pedig szólni kell. Mikor jelentkezel abortuszta, részt kell majd venned 3 megbeszélésen, amin próbálnak majd lebeszélni az abortuszról. A szülőknek ezeken ott kell lenniük, mivel kiskorú vagy.
És szerintem nincs olyan szülő, aki kitagadná a 17 éves lányát, mert terhes lett. Támogatnának, segítenének, hisz ez nagy trauma. Bár jobb lett volna megelőzni.
12 hetes kismama
Rohadt egy dolog az egész. Szerintem NEM MEGY TITOKBAN. Felesleges húzni az időt, mert minél többet húzod reménykedéssel, hogy összejön titokban, azzal inkább rontod a saját esélyeidet, jelen esetben a gyorsaság nagyon fontos.
Én nem tudom, mi legyen, nagyon remélem, sosem kerülök ilyen helyzetbe, de ha 17 évesen gyereket szülsz, az először is nagyon megviseli a kapcsolatod, és hosszú távon bizony váláshoz vezethet (persze nem feltétlenül, de meggondolandó), plusz tanulás nuku innen, nem tudom, akarsz menni egyetemre, vagy ilyesmi? Szóval hááááát.... De a szülőknek szólni kell. Ess túl rajta. Most már rég mindegy. Egyébként meg ha igazán nagy baj van, azért többnyire lehet a szülőkre számítani, csak akkor legyél teljesen őszinte. Ha mondjuk aláhamisítod a nevüket, és aztán derül ki, az sokkal nagyobb ciki
Nézd, tudom, hogy nagyon nehéz. Tulajdonképpen Te mit mondtál volna a helyében? Tuti, hogy teljesen váratlanul érte és ez azért igencsak komoly dolog. Lehet, most nem hiszed el, de melletted fog állni, ha baj van. Ő az édedsanyád. Nyilván azért szóltál neki, mert tudod, hogy egyedül igazán csak őrá számíthatsz, hiszen még ő tartozik érted felelősséggel és ráadásul biztosan megérdemli ezt a bizalmat tőled.
Ne várd, hogy most örömében körbe ugráljon! Én sem tudnék boldog lenni az ő helyében. Minden emberből más-más reakciót vált ki egy-egy váratlan, nehéz helyzet. Nem tudunk mindig úgy reagálni, ahogyan a másik fél (ez esetben Te) szeretné.
Ha kérdez valamit, mond valamit, ne lázongj! Most a te türelmedre, higgadságodra is szükség van. Már persze, ha a doki azt mondja, hogy valóban terhes vagy.
Írd meg, mi volt a dokinál!
Addig is szorítok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!