Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, ha 17 évesen...

Mit tegyek, ha 17 évesen terhes vagyok, el akarom vetetni, de a szüleimnek nem szólhatok róla?

Figyelt kérdés
2008. júl. 16. 17:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szülők nélkül nem tudod elintézni, el kell veled mennie valamelyiküknek a családvédelmishez, aki majd meg akar győzni, hogy tartsd meg.
2008. júl. 16. 19:53
 12/21 anonim ***** válasza:
Most sokan nem fognak megszeretni, de meg tudod csinálni a szüleid nélkül is. Tudom min mehetsz keresztül, és igen is van olyan hogy nincs más út, még ha az ember utána egész életén keresztül cipeli is a lelki terhet. Keress fel egy magánorvost. Ma már minden csak pénz kérdés. Nagyon nehéz lesz, és soha nem tudod majd elfelejteni! Gondoljátok át még egyszer!
2008. júl. 16. 22:09
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Sajnos a szüleidnek muszály lesz szólnod. A hugom is így járt az első babájával, a fiú is és a szülők is támogaták, mert ez fontos. Nem örültek neki a szüleink, de nem volt mit tenni. A bizotság elé egyik szülővel kellett megjelenie, aki alláírta a beleegyező nyilatkozatot, és természetesen elbeszélgettek velük. Az összeg akkor 30.000.- volt, melyett a két család fele-fele arányban fizetet. Nem lesz könnyű, de én is azt javaslom, hogy (SAJNOS!!!)a saját érdekedben beszélj a szüleiddel és keress fel egy nődoktort. Átérzem a helyzeted, én is átestem már ezen, csak akkor 19 éves voltam, és még nagyon az elején volt a kapcsolatom a barátommal, imár a férjemmel aki akkor volt 16 éves. És most 31 évesen 7 hetes babás vagyok, tehát minden rendben lesz. Drukkolok neked..
2008. júl. 17. 07:47
 14/21 anonim ***** válasza:

Mióta késik a mensesed. Csak azért, hogy hányadik héten lehetsz.

A 12. héten végeznek abortuszt itthon.

A szülőnek pedig szólni kell. Mikor jelentkezel abortuszta, részt kell majd venned 3 megbeszélésen, amin próbálnak majd lebeszélni az abortuszról. A szülőknek ezeken ott kell lenniük, mivel kiskorú vagy.

És szerintem nincs olyan szülő, aki kitagadná a 17 éves lányát, mert terhes lett. Támogatnának, segítenének, hisz ez nagy trauma. Bár jobb lett volna megelőzni.

12 hetes kismama

2008. júl. 17. 14:35
 15/21 anonim ***** válasza:
Szia! 18év alatt 18hétig végzik el a mütétet,28500ft-ot kellett befizetnem de szülő nélkül nem hiszem h menni fog, de jobb ha elmondod nekik könnyebb lesz feldolgozni. Én 21 éves vagyok nem terveztük, elszerettem volna vetetni, de már nem lehetett. Már 4 hónapos elmultam mikor anyukám megtudta, nem örült neki de mellettem áll és támogat. Ráadásul depressziós voltam és miután kiderült sokkal könnyebb volt helyrejönni. Mellettem is ott áll a párom, de anyukád más! A lánya vagy, nem lesz könnyü, de hidd el segiteni fog!
2008. júl. 17. 19:18
 16/21 anonim ***** válasza:

Rohadt egy dolog az egész. Szerintem NEM MEGY TITOKBAN. Felesleges húzni az időt, mert minél többet húzod reménykedéssel, hogy összejön titokban, azzal inkább rontod a saját esélyeidet, jelen esetben a gyorsaság nagyon fontos.

Én nem tudom, mi legyen, nagyon remélem, sosem kerülök ilyen helyzetbe, de ha 17 évesen gyereket szülsz, az először is nagyon megviseli a kapcsolatod, és hosszú távon bizony váláshoz vezethet (persze nem feltétlenül, de meggondolandó), plusz tanulás nuku innen, nem tudom, akarsz menni egyetemre, vagy ilyesmi? Szóval hááááát.... De a szülőknek szólni kell. Ess túl rajta. Most már rég mindegy. Egyébként meg ha igazán nagy baj van, azért többnyire lehet a szülőkre számítani, csak akkor legyél teljesen őszinte. Ha mondjuk aláhamisítod a nevüket, és aztán derül ki, az sokkal nagyobb ciki

2008. júl. 18. 09:30
 17/21 A kérdező kommentje:
mondtam anyukámnak h lehet terhes vagyok, holnap megyek dokihoz... erre az volt a reakciója, hogy ha az vagyok, többet ide fiú nem teszi a lábát és én se mehetek sehova
2008. júl. 23. 21:49
 18/21 anonim ***** válasza:

Nézd, tudom, hogy nagyon nehéz. Tulajdonképpen Te mit mondtál volna a helyében? Tuti, hogy teljesen váratlanul érte és ez azért igencsak komoly dolog. Lehet, most nem hiszed el, de melletted fog állni, ha baj van. Ő az édedsanyád. Nyilván azért szóltál neki, mert tudod, hogy egyedül igazán csak őrá számíthatsz, hiszen még ő tartozik érted felelősséggel és ráadásul biztosan megérdemli ezt a bizalmat tőled.

Ne várd, hogy most örömében körbe ugráljon! Én sem tudnék boldog lenni az ő helyében. Minden emberből más-más reakciót vált ki egy-egy váratlan, nehéz helyzet. Nem tudunk mindig úgy reagálni, ahogyan a másik fél (ez esetben Te) szeretné.

Ha kérdez valamit, mond valamit, ne lázongj! Most a te türelmedre, higgadságodra is szükség van. Már persze, ha a doki azt mondja, hogy valóban terhes vagy.

Írd meg, mi volt a dokinál!

Addig is szorítok Neked!

2008. júl. 24. 06:14
 19/21 anonim ***** válasza:
szia! azóta mi a helyzet veled??????
2009. jan. 9. 13:29
 20/21 anonim válasza:
Szia .. énis ugyanigy vagyok.. vagyis én csak félek hogy aaz leettem.. nyugodj meg énsem tudnám elmondani mert én apával élek..csak anyának merném mert ö támogatna ..de apa nem..úgyhogy énis nagyon félek.. igen sajnos ezt nem lehet szülök nélkül:S de tuti már hogy az vagy?csináltál tesztet? én még nem de nemsokára fogok és rreménykedem
2009. júl. 5. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!