Szerintetek mi a jobb? Ha egy kismama, aki már 11 éve napi másfél dobozzal szív hirtelen teljesen abbahagyja a cigizést, vagy még elszív napi 1-2-3 szállal, hogy a nikotinhiány miatt ne lépjen fel nagyon nagy mértékű stressz?
Ne akarj mentséget,hogy cigizhess nyugodt lelkiismerettel. Én is kb.ilyen dohányos voltam,de megálltam,hogy nem gyújtouam rá. Még szoptatás alatt sem. Persze kár volt visszaszokni,ez már az én gyengeségem!:-(
Igyál teákat,meditálj,nasizz sok gyümit,nekem ezek segítettek és sokat nézegettem az UH képet:-) Ezzel tudatosítottam magamban,hogy annak a picurnak igenis sokat ártok a füstöléssel!
Ha nem te vagy a kismama,akkor segíts neki tanácsokkal. Nem lehetetlen letenni a cigit,hidd el! Nyilván nem azt mondom,hogy pár szál cigivel halálra van ítélve a pici,de sok lehetséges betegséget,kockázatot el lehet kerülni ha nem dohányzik a kismama!
Az a jobb, ha azonnal leteszi!
Azzal, hogy úgy kevésbé ártanak, ha 1-3 szálat elszívnak, mert akkor a stressz így meg úgy..., csak azok álltatják magukat, akik nem bírják letenni. De egyébként mese habbal.
hát hogy lehet kérdés,hogy a nikotin, ami méreg jót tesz-e a magzatnak?
amúgy átmegy a méhlepényen, és problémát okoz a fejlődésben, alacsony súllyal születhet pl. a baba, mert a lepény keringésének nem tesz jót, de amúgy meg koraszülést is okozhat, mivel az idegi pályák hamarabb épülnek ki a kelleténél... (ezek bizonyított kövekezmények)
szóval egy szálat se várandósság alatt.
szoptatás alatt meg a kisbabánál HASFÁJÁST, MÉRGEZÉST, HÁNYÁST okozhat a cigi.
idejében le kell szokni.
ha akarod, mesélek neked szóban is.
én 18 éves korom óta cigiztem, 35 évesen estem teherbe. a fél doboz narancssárga pallmall megvolt, de bizony bulizás alkalmával a kettő doboz is. függő voltam a javából, ha nem volt itthon tartalék cigi, akkor már feszültem, mint az íj :)
megtudtam, hogy terhes vagyok - megcsináltam délután 5-kor a tesztet, és azóta se gyújtottam rá. 8 hónapos a babám most.
egy percig sem éreztem nehéznek azt, hogy nem gyújthatok rá. 5 hónapig nem is hiányzott, akkor jutott először eszembe, hogy úgy rágyújtanék, de csak ötlet volt, a vágyakozás nem is volt igazi, mert sunyiba tudtam volna cigizni (párom dohányzik, van itthon cigi)
nem fog hiányozni, egyszerűen nem kell rágyújtani. fel kell fogni a cigi súlyát.
amúgy szerintem én rá fogok még gyújtani, mert legbelül dohányosnak érzem magam. de még ez odébb van, a gyerek 2 éves koráig szoptatnék, ezért nem fogok cigizni.
ja, stresszelni egyáltalán nem stresszel sz a cigi miatt. ez bizonyított, nem a cigi hiánya miatt stresszelsz, hanem amiatt, hogy arra gondolsz, hogy fog hiányozni a cigi, és máris "sajnálod" magad, máris pánikolsz.
pedig nem hiányzik. csak kell egy nyomósabb ok, mint a saját egészséged - a gyermeked egészsége.
Szia!
én dohányoztam nem tervezett baba de ahogy megtudtam hogy ő van onnantol kezdve eszembe se jutott a cigi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!