Aranyér terhesség alatt?
Enyhe formában előtte is volt, de nem okozott panaszt. Most iszonyúan kínlódok vele, fáj is nagyon, gondolom begyulladt.
A netet széttúrva (főleg szakorvosok írásait), a Detralex tablettát, illetve a Lioton gélt találtam, mint két megváltót.
A gyógyszertárban eléggé szkeptikusn állt hozzá a patikus. Mondta, hogy odaadja a Liotont, de üvölteni fogok a fájdalomtól, annyira fogja csípni.
Egyelőre annyit tudtam tenni, hogy Lidokain krémet is vettem, azzal leérzéstelenítettem előtte, így ha csípett is volna, nem éreztem. De enélkül nem merem...
Próbálta valaki aranyérre a Liotont? Tényleg annyira mar?
Szerintem azért kérdezz meg orvost, mielőtt bekennéd.
Én amúgy körömvirág krémet szoktam kenni rá, amikor érzem, hogy jobban csíp, vagy jönne ki. A körömvirág gyulladáscsökkentő, reggelre el is szokott múlni a fájdalom.
Szerintem próbáld meg, 500 Ft egy nagy tégellyel.
"A feszülő duzzanat csökkentése:
Az aranyerekben való feszülés fájdalmat okoz, ezért az elsőrendű dolog ennek csillapítása.
Detralexet neki, akár pár napig napi 3x2 adagban is, utána az adag 2x2, 3x1, 2x1-re csökkentendő a tájékoztató alapján. (Tényleg nem fizetnek a reklámért.) Szoptatós vizsgálat híján, mikor is nem vizsgálták a tejbe és így a babába való átkerülését, szedését nem javasolják már szoptatás alatt. Sajnos, így én sem tehetem.
Ősi módszer, de igen hatékony a jegelés. A vizenyő csökkentésén túl közvetlen fájdalomcsillapító hatással is bír. De bizony, nem mindegy, hogyan alkalmazzuk. A legnagyobb hibát akkor követhetjük el, ha a húsz csillagos mélyhűtőből kivett jégzselét/mirelit borsót/zacskós tejet úgy ahogy van, közvetlenül a bőrre nyomjuk. Ez bizonyosan fagyási sérülést okoz –a hideghez nem csak az ember nyelve ragadhat oda. Így azt a fagyott akármit mindenképpen egy törülközőbe csavarjuk bele, s ezzel a csomaggal napi sokszor 5-10 percig hűtsük a területet. Fájdalom, egyéb panasz megjelenésekor azonnal hagyjuk abba!
Mivel kenjük a csomót?
Mind a vizenyő, mind a vérrög összehúzódását segíti a heparint tartalmazó krém (pl. a Lioton) használata napi 2-3x csak a csomóra kenve.
Szoptatás mellett nagyon jó összehúzó hatású (Dr. Csatár Évától hallottam, köszönet érte) a napi többszöri, svédcseppes borogatás.
Persze, nem kizárt, hogy a problémát végül proktológus, sebész oldja meg. De ha a szörnyűséges állapotokat sikerül elkerülni, néha csodás gyógyulásokat lehet látni a szülés után 4-6 hónappal, a tapasztalatom szerint. Ha a kismama kibírja, érdemes addig várni az eltávolítással kapcsolatos döntéssel."
Egy proktológus oldaláról szedett információ: [link]
Tehát a Lioton nem az én magánötletem volt, épphogy utánanéztem. A kérdésem továbbra is az, hogy mar-e a Lioton krém?
"Jézus. Izületi krémet NEM kenünk aranyérre! "
NEM ízületi krém, hanem vénás megbetegedések kezelésére használják. Ne kend ízületre, mert azon nem fog segíteni.
Szia!
Én is utána olvastam, és nekem semmi mástól nem múlt el, csak a lioton géltől! Attól viszont elég gyorsan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!