Kb 6 hetes terhes lehetek, nem szedek vitamint ez baj lehet a baba szempontjából?
a gravida magyar nöknek jobb. az itteni szükségletek szerint van összeállitva az elevit meg az amerikai szükségeletek szerint
ráadásul a gravida jóval olcsobb is.
"regebben nem voltak ilyen bogyok, megis egeszseges gyerekek szulettek. szerintem tok folosleges!"
Régebben sokkal gyakoribb volt a vetélés, halva születés és a fejlődési rendellenességek előfordulása. Régebben bevállaltak vagy 5-8 gyereket, mert abból jó, ha 2 megmaradt. Így is lehet hozzáállni. Aki nyitott gerinccel született, és meghalt pár napos korában, az már nem fog idejönni kampányolni, hogy ő bizony nem született meg egészségesen, mert halálos rendellenessége volt a folsav hiánya miatt.
A magzatvédő vitaminok kivédhetnek sok fejlődési rendellenességet, ez tény, nem vita tárgya. Persze ha valaki nem szed semmit, az nem jelenti azt, hogy beteg lesz a babája (ezért értelmetlen dolog leírni hogy "én nem szedtem mégis egészséges lett), de tény, hogy nagyobb a kockázat vitaminok hiányában. Az sem igaz, hogy a sok zöldség-gyümölcs feleslegessé teszi a magzatvédő vitamint, mert nem csak a zöldségek és a gyümölcsök fontosak, pl a tengeri halakban lévő vitaminok és ásványi anyagok is nagyon fontosak, a magyar populációra viszont nem igazán jellemző az ilyenek fogyasztása. Nagyon gyakori a folsav felszívódási rendellenesség, ez általában nem okoz problémákat, tüneteket mindaddig, amíg valaki nem szül egy velőcsőzáródási rendellenességgel rendelkező babát.
Mindezeket figyelembe véve el lehet dönteni, hogy kockáztatjuk-e a kisbabánk egészségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!