Kb 6 hetes terhes lehetek, nem szedek vitamint ez baj lehet a baba szempontjából?
Én három gyereket szültem és nem szedtem semmit, mégis egészségesek lettek.
Folsavat csak akkor szedj, ha az orvos szerint szükséges.
en nem szedek semmit, es eddig minden rendben van 13+1.
regebben nem voltak ilyen bogyok, megis egeszseges gyerekek szulettek. szerintem tok folosleges!
Ezt a te terhességedhez kell viszonyítani. Nem mindegy milyen évszakban vagy : van-e nagy tápértékű zöldség, gyümölcs, ami nincs agyon kezelve, van-e a vírus járvány (ez nyáron nem gond, télen viszont sok a beteg, könnyen elkapsz legyengült szervezettel bármit) . Az sem mindegy, hányós leszel-e és/vagy válogatós. Én a 6. héttől nem tudtam pirítóson kívül semmit enni kb. a 11. hétig. Emiatt a doki is javasolta, hogy szedjem a vitamint, mert az első 2 hónapban nagy jelentősége van az anyai szervezet tartalékainak- vérképzés miatt a vastól a folsavon át a kalciumig, magnéziumig.
Folsavat például már csak azért is javasolt szedni legalább a 12. hétig-ha mást nem is, mert egy napi folsav adag 12 tányér spenóttal vihető be a szervezetbe. Gondolom ennyit naponta te sem bírsz megenni :)
És azt ne feledd, nem garancia a te babádra, hogy mások terhessége hogyan alakult, minden szervezet más!Boldog babavárást!
Gratulálok a babádhoz - kezdj hozzászokni, hogy a "bababiznisz" a vitaminoktól a köldökzsínórvéren át, a legutolsó cumiig mindent átsző.
Pont Karácsonykor beszélgettünk nagymamámmal arról, hogy milyen volt az ő terhessége - 90 éves, közvetlenül a háború után született Anyukám és a testvére. Volt, hogy napokig nem ettek, ha igen akkor viszont egyoldalúan, ami éppen volt. Ez marha nagy vitaminkapkodás talán túlzás én sem szedtem, 35. hetes vagyok, a gyerkőc 2,7 kiló felett van, gyönyörűen fejlődik. A folsavat az elején, félidőtől vasat a vérszegénység ellen, magnéziumot, ha elkezdesz görcsölgetni, a hasad feszülni illetve kalciumot a csontok fejlődése miatt azért érdemes szedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!