Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kb 6 hetes terhes lehetek,...

Kb 6 hetes terhes lehetek, nem szedek vitamint ez baj lehet a baba szempontjából?

Figyelt kérdés
2014. jan. 1. 08:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, de azért kezdj el folsavat szedni, fontos ahhoz hogy a 12. hét végéig kialakuljon a baba minden szerve, gerinc stb. A folsav a legfontosabb az elején, a doki is ezt fogja ajánlani.
2014. jan. 1. 08:57
 2/14 anonim ***** válasza:
A vitamin nem baj, de napi egy szem folsav kellene, illetve magnéziumot is szedhetsz.
2014. jan. 1. 09:15
 3/14 anonim ***** válasza:
57%

Én három gyereket szültem és nem szedtem semmit, mégis egészségesek lettek.

Folsavat csak akkor szedj, ha az orvos szerint szükséges.

2014. jan. 1. 10:12
 4/14 anonim ***** válasza:
Mindkét terhességnél azt mondta az orvos,hogy nem kell vitamin,viszont a folsavat javasolta,hogy szedjem!
2014. jan. 1. 10:18
 5/14 anonim ***** válasza:
57%

en nem szedek semmit, es eddig minden rendben van 13+1.

regebben nem voltak ilyen bogyok, megis egeszseges gyerekek szulettek. szerintem tok folosleges!

2014. jan. 1. 10:31
 6/14 anonim ***** válasza:
a tehresség késöbbi részében a saját érdekedben legalább Ca-ot szedj mert különben nagy rá aze sély hogy a fogaid rámennek.... Folsavat mindenképp szedj igy az elején.
2014. jan. 1. 10:57
 7/14 anonim ***** válasza:
En se szedtem semmit egesz vegig. Nyaron estem teherbe rengeteg gyumolcsot es zoldseget ettem. Szinte semmi mas az elejen. Gyonyoru egeszseges kislanyom szuletett. 11 honapos. Ezt szerintem te dontsd el h akarod-e szedni vagy sem.
2014. jan. 1. 11:09
 8/14 anonim ***** válasza:

Ezt a te terhességedhez kell viszonyítani. Nem mindegy milyen évszakban vagy : van-e nagy tápértékű zöldség, gyümölcs, ami nincs agyon kezelve, van-e a vírus járvány (ez nyáron nem gond, télen viszont sok a beteg, könnyen elkapsz legyengült szervezettel bármit) . Az sem mindegy, hányós leszel-e és/vagy válogatós. Én a 6. héttől nem tudtam pirítóson kívül semmit enni kb. a 11. hétig. Emiatt a doki is javasolta, hogy szedjem a vitamint, mert az első 2 hónapban nagy jelentősége van az anyai szervezet tartalékainak- vérképzés miatt a vastól a folsavon át a kalciumig, magnéziumig.

Folsavat például már csak azért is javasolt szedni legalább a 12. hétig-ha mást nem is, mert egy napi folsav adag 12 tányér spenóttal vihető be a szervezetbe. Gondolom ennyit naponta te sem bírsz megenni :)

És azt ne feledd, nem garancia a te babádra, hogy mások terhessége hogyan alakult, minden szervezet más!Boldog babavárást!

2014. jan. 1. 11:24
 9/14 anonim ***** válasza:
57%

Gratulálok a babádhoz - kezdj hozzászokni, hogy a "bababiznisz" a vitaminoktól a köldökzsínórvéren át, a legutolsó cumiig mindent átsző.

Pont Karácsonykor beszélgettünk nagymamámmal arról, hogy milyen volt az ő terhessége - 90 éves, közvetlenül a háború után született Anyukám és a testvére. Volt, hogy napokig nem ettek, ha igen akkor viszont egyoldalúan, ami éppen volt. Ez marha nagy vitaminkapkodás talán túlzás én sem szedtem, 35. hetes vagyok, a gyerkőc 2,7 kiló felett van, gyönyörűen fejlődik. A folsavat az elején, félidőtől vasat a vérszegénység ellen, magnéziumot, ha elkezdesz görcsölgetni, a hasad feszülni illetve kalciumot a csontok fejlődése miatt azért érdemes szedni.

2014. jan. 1. 12:28
 10/14 anonim ***** válasza:
57%
Én szedem a vitamint. Doki "felírta" meg a folsavat és magnéziumot is. Hát lehet önző vagyok, de pont a folsavat nem szedem és a vitamint igen. Abban is van kellő folsav mennyiség. Azt mondják az a 0,8 gramm az épp elég. Sok esetben pedig amúgy is a genetika dönti el. Illetve más anyák sem szednek semmit és mégis egészséges babájuk születik. Legszívesebben nem szednék semmit... Magnéziumot szedem elvétve, meg talán 1 héten 1 plusz folsav, ha éppen olyanom van. Szóval szerintem mindenki döntse el maga.. milyen a táplálkozása, szervezete, terhessége stb.
2014. jan. 1. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!