Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség hányadik hetéig...

A terhesség hányadik hetéig kenjem magam a progeszteron krémmel?

Figyelt kérdés

Külföldön élek, nem tudok feliratni tablettát, amit otthon írnak fel. Itt nem javasolják a progeszteron pótlást, így meg se említem, hogy használom. Volt egy vetélésem és arra tippelek, hogy progi hiány miatt volt, de sajnos nem foglalkoztak vele. Aztán a menszeszem se állt vissza és megint csak progi hiányra utaló jeleim voltak. Ahogy elkezdtem használni a krémet sikerült teherbe esnem. (tudom, hogy nem a krém segített, mert teherbeeséssel nem volt eddig gondom. Peteérésem is mindig van. 3. alkalommal vagyok terhes, mindháromszor elsőre sikerült a baba, de sajnos csak eddig az elsőt tudtam kihordani, akkor gond nélkül. )

Most vagyok 5+6 hetes. Napi 4-5 alkalommal kenem magam. Olvastam már, hogy egyesek 12. hétig kenték, másoktól azt olvastam, hogy 16. hét környékén hagyták abba. Meddig kell termelődjön a progeszteron? Hány hetes korig fontos? Olvastam, hogy majd a plancenta kialakulásában is fontos szerepet játszik, s majd az fogja átvenni a szerepét. Ez hányadig hétben történik meg?

2013. dec. 30. 12:14
1 2
 11/14 anonim válasza:
Oksi köszönöm. Tegnap este elkezdtem kenni, majd meglátom mi lesz belőle meg hogy mikor. Hiszek benne látom hogy segített sokaknak, meg hát amúgy minden vizsgálaton voltam mindenem oké volt. Minden képen írok ha van valami fejlemény. :)
2015. febr. 23. 11:50
 12/14 anonim válasza:
Akitől rendeltem a krémet a hormonegyensúly tanácsadó mindenképpen azt mondta csak 14 napig kenjem és teszteljek minden nap mensiig ha ha pozitívat tesztelek akkor kenjem újra. Azt mondta ha 2-3 nap kimarad és elmenne a baba akkor azon a krém se segítene, de ha esetleg meg nem vagyok terhes szerinte nem szabad 14 napnál tovább kenni mert akkor összezavarodik a ciklus. Hát ha eljutok addig a napig amikor letelik a 14 nap az olyan ciklus 25 napján lesz akkor aznap én fogok csinálni tesztet hátha mutat valamit. Nekem 27 napos a ciklusom. De most nem hinném , hogy sikerülne ebbe a hónapba mert elkaptam azt a torokfájós vírust kb peteérés óta fáj a torkom szedek gyógyszereket úgyhogy szerintem most ez a hónap bukta a betegség miatt, de azért kenem lelkesen. :)
2015. febr. 25. 14:46
 13/14 anonim válasza:
Ma vagyok a nem várt mensi előtt 1 héttel és ma reggel barna folyásom volt. Kijött egy adag és azóta semmi. Ez gondolom nem jelent jót. :( Mitől lehet ez? Nem elég a progeszteronom? Vasárnap óta görcsölget a hasam mintha meg akarna jönni, de nem egész nap csak napi 1-2 órát.
2015. márc. 4. 13:29
 14/14 anonim válasza:
ti nem barnáztatok a womens krémtől? 9 nappal mensi előtt elkezdett fájni a hasam minden nap görcsölget mintha meg akarna jönni, 7 nappal pedig a nemvárt mensi előtt meg barnáztam , de csak reggel kijött egy adat azóta semmi. Nektek volt ilyen? Vagy ez mitől lehet?
2015. márc. 7. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!