A terhesség hányadik hetéig kenjem magam a progeszteron krémmel?
Külföldön élek, nem tudok feliratni tablettát, amit otthon írnak fel. Itt nem javasolják a progeszteron pótlást, így meg se említem, hogy használom. Volt egy vetélésem és arra tippelek, hogy progi hiány miatt volt, de sajnos nem foglalkoztak vele. Aztán a menszeszem se állt vissza és megint csak progi hiányra utaló jeleim voltak. Ahogy elkezdtem használni a krémet sikerült teherbe esnem. (tudom, hogy nem a krém segített, mert teherbeeséssel nem volt eddig gondom. Peteérésem is mindig van. 3. alkalommal vagyok terhes, mindháromszor elsőre sikerült a baba, de sajnos csak eddig az elsőt tudtam kihordani, akkor gond nélkül. )
Most vagyok 5+6 hetes. Napi 4-5 alkalommal kenem magam. Olvastam már, hogy egyesek 12. hétig kenték, másoktól azt olvastam, hogy 16. hét környékén hagyták abba. Meddig kell termelődjön a progeszteron? Hány hetes korig fontos? Olvastam, hogy majd a plancenta kialakulásában is fontos szerepet játszik, s majd az fogja átvenni a szerepét. Ez hányadig hétben történik meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!