A terhesség hányadik hetéig kenjem magam a progeszteron krémmel?
Külföldön élek, nem tudok feliratni tablettát, amit otthon írnak fel. Itt nem javasolják a progeszteron pótlást, így meg se említem, hogy használom. Volt egy vetélésem és arra tippelek, hogy progi hiány miatt volt, de sajnos nem foglalkoztak vele. Aztán a menszeszem se állt vissza és megint csak progi hiányra utaló jeleim voltak. Ahogy elkezdtem használni a krémet sikerült teherbe esnem. (tudom, hogy nem a krém segített, mert teherbeeséssel nem volt eddig gondom. Peteérésem is mindig van. 3. alkalommal vagyok terhes, mindháromszor elsőre sikerült a baba, de sajnos csak eddig az elsőt tudtam kihordani, akkor gond nélkül. )
Most vagyok 5+6 hetes. Napi 4-5 alkalommal kenem magam. Olvastam már, hogy egyesek 12. hétig kenték, másoktól azt olvastam, hogy 16. hét környékén hagyták abba. Meddig kell termelődjön a progeszteron? Hány hetes korig fontos? Olvastam, hogy majd a plancenta kialakulásában is fontos szerepet játszik, s majd az fogja átvenni a szerepét. Ez hányadig hétben történik meg?
Én utrogestan hüvelykapszulát használtam. Nekem a 13. héttől kellett csökkenteni. Majdnem 16 hetes voltam mire lecsökkentettük teljesen. A méhlepény a 12 héttől veszi át a szerepét.
29+4 hkm
Én csak napi 1x kentem a Womens cream-et, s a 13-14.héten hagytam el. 2 naponta, 3 naponta, majd 4 naponta majd nem kenetem..
5 hós kis herceg anyuja. :)
Sziasztok.
Én most vásároltam womens krémet progi pótlásra.
Azt tudom hogy peteéréstől kezdve kell elkezdeni kenni, csak azt nem tudom hogy ciklus hányadik napjáig. Ti hogy kentétek meddig? Valahol olvastam hogy 26 ciklusnapig kell kenni. És ha terhes vagyok akkor kenhetem tovább, de akkor nem baj az a 2-3 nap kihagyás? Ha pont összejönne a baba nem megy el azért mert abbahagyom a kenését? Vagy ti addig kentétek amig meg nem jött?
Én csak leírom, amit tudok, nézz utána te is: Én úgy tudom, hogy ha nem próbálkozol, akkor igen, ki kell hagyni, de ha babát akarsz, nem szabad abbahagyni, sőt, azt ajálja, hogy az első 2 ciklusban folyamatosan kenjed.
Na most én, nem tudom, én hibáztam e, vagy amúgy is ez történt volna, de mikor írtam ugye, hogy terhes vagyok, kenem magam, akkor még nem tudtam mindent a kenőcsről. Nem tudtam, hogy a hirtelen adag csökkentése végzetes lehet. Sajnos egy-két napig elfelejtettem sűrűn kenni magam, valamint vissza is akartam venni az adagot, mert sokszor kentem egy nap, és azt hittem, hogy azért vagyok rosszul. De kiderült, hogy ikreket vártam, ezért voltam olyan rosszul, nem a kenőcs miatt. Sokaktól hallottam, hogy rosszul voltak a krémtől, ezért csökkentettem. Hogy ezért e vagy amúgy is megtörtént volna, de sajnos elvetéltem, illetve leálltak a magzatok a fejlődésben 6-7 hetesen. A terhesség végül sürgősségi kaparással ért véget 12 hetesen, de egy hónap kihagyás után, a következőben összejött és most itt rugdalózik mellettem a 2 hónapos csodababám-majdnem őt is elveszítettem. A kenőccsel mindössze pár napot nem kentem, amíg benn voltam a kórházban és amíg nagyobb bajom is volt annál, minthogy a kenőccsel kenegessem magam...magam alatt voltam. Aztán 14-15 hetes koromig kentem magam és nagyon odafigyeltem, hogy ugyanannyit kenjek mindig és a csökkentést a végén nagyon lassan csináltam. Ha egyszer emeled az adagot, akkor azt lassan kell visszavenni, mert bajt csinálsz. Én hiszem, hogy a kenőcs miatt maradt meg a babám.
Sok sikert neked is, de mielőtt elkezded használni, inkább szakértőhöz fordulj, mert én is azt hittem, hogy mindent tudok róla, mikor elkezdtem de lehet, hogy hibáztam és emiatt vetéltem el, soha nem tudom meg.
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, mert nem vezettem naplót, nem írtam le: Februárban volt kaparásom, aztán rá 28-33 napra (a két szám rémlik, de nem tudom pontosan melyik) megjött. Na innentől kezdve próbálkoztunk. Azt hiszem vetélés után nem hagytam abba csak pár napra a kenést (az islehet, hogy csak a mensi után kezdtem el kenni, nem tudom, bocs, tisztára magam alatt voltam akkor és nem emlékszem), de akkor csak azt hiszem 2x kentem. Én Folyamatosan kentem, mert akkor olvastam én is, hogy az első pár hónapban kenegessem folyamatosan. Ez viszont biztos, mert van itt egy másik kérdésem a gyékán, amiben hosszasan az első vetélésem óta-a mai napig-beszélgetek egy hasonló helyzetben lévő csajjal és oda naprakész leírtam mindent. Viszont nekem a következő mensim is megjött, amellett, hogy kentem...amin csodálkoztam én is, mivel írják, hogy amellett nem jön meg. Na én kentem tovább. A mensi normális volt, illetve még erősebb is, mint normálisan, erősebb volt, mint vetélés után az első mensi. Csodálkoztam, és azt gondoltam, össze akart jönni, de a szervezet kihajtotta. Kicsit elszomorodtam, mert belül én mindegyik terhességemet azonnal éreztem, hogy terhes vagyok és most is éreztem. Ettől a mensitől számítva 3 hetesen terhességi tüneteket produkáltam. Azonnal csiáltam egy tesztet, mivel előző terhességemnél 3 hetesen már kimutattam egy erős pozival a tesztet. Azért csináltam akkor is a tesztet, ugyanis nagyon erős terhességi tüneteim voltak. Akkor is tudtam, hogy terhes vagyok, sőt, tudtam, hogy ikrekkel. És úgy is volt. És most is azt hittem, hogy ikrek, mivel 3 hetesen mutatta ki a teszt...majd le ugrott a tesztcsík-ahogy szokták mondani az erős pozit. Aztán volt egy kis barnázásom az én számításaim szerint 6-7 hetesen és kértem is időpontot. Mivel már 2x elvetéltem, ez alkalommal hittek nekem. 7 hetesen mentem uh-ra, de mire kijöttem 9+ voltam:D Kiderült ugyanis, hogy az a bizonyos mensi mégse hajtotta ki az én babámat:D De akkor én már tudtam, hogy a sonográfus téved és nem 9, hanem 10 hetes vagyok. A 12 hetes uh engem igazolt, valóban ugrottam még egy hetet. És végig 14 vagy 15 hetes koromig kentem, mint a güzü.
Szóval terhességi tüneteket tulajdonképpen nem 3, hanem körülbelül 7 hetesen éreztem valójában. A furcsaság az, hogy én az utáni este, mikor foganhatott a pici-nem sok esély van rá, hogy máskor, mert abban a hónapban 2x voltunk együtt-, már megígértem a kislányomnak, hogy karácsonyra kap egy kistesót-nyúzta a fejem már régóta érte-mert én már akkor éreztem, hogy sikerült...december 9.-én született a második kislányunk, szóval tényleg kapott egy kistesót karácsonyra:D (23.-ára voltam kiírva, de én tudtam, hogy 6-10-ig meg fog születni)
Olvastam egy esetet, mikor a lány azt hitte, hogy terhes, mert folyamatosan kente, aztán mikor abbahagyta, megjött neki. Olyat is olvastam, hogy talán fals pozit okoz, de ez szerintem nem igaz.
Én is ugyanezek között a kétségek között voltam. Szerencsére jól döntöttem. De lehet, neked mást hozna ki...nem tudom. Szerintem a lényeg az, hogy ha kipróbálsz egy módszert, akkor próbálj meg annál maradni, mert ha most egy félét kipróbálsz és elsőre nem működik és áttérsz egy másik módszerre, akkor az se válik be, mert össze-vissza kavarod a szervezetedet. Adj pár hónapot a szernek. Tudom, két év után már jó lenne a baba, de a kapkodásnak soha nincs jó vége. Nagyon drukkolok neked. Ha akarod, írd meg, hogy sikerült e, szivesen olvasok sikertörténetet:D És bizz a szerben, mert az segít a legjobban: a hit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!