Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Pár napja olyat érzek mintha...

Pár napja olyat érzek mintha remegne a hasamban, mint amikor engem ráz a hideg. Mit csinál ilyenkor?

Figyelt kérdés
2009. nov. 27. 22:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia!Hány hetes vagy?Mert én 27 és nekem is ezt csinálja,és mondhatom azt is hogy rug is de inkább igy remeg végig a hasamon!:)pár napig idegeskedtem is hogy baj lehet vele hogy igy megváltozott a mozgása?!De örüljünk hogy mozog!
2009. nov. 28. 08:23
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha rendszeresen erzed a remegest (vagyis ugy ertem, hogy egy kis remeges, szunet, megint remeges...) akkor szerintem csuklik a kis draga. :) Ha meg folyamatosan erzed akkor biztosan csak helyzetett valtott es mocorog.

Boldog babavarast!

28 hetes kismama

2009. nov. 28. 10:16
 3/5 A kérdező kommentje:
23 hetes vagyok. Nagyon kis mozgékony sokat szokot rugdosni de ez egy uj érzés. Csinálja egy darabig szünet és megint.
2009. nov. 28. 10:44
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

En a masodik babamat varom egy even belul (a nagyobbik epp ma egy eves, a kisebbik 28 hetes a pocakomban). Ezt csak azert irom, hogy tudd, nagyon kepben vagyok mar a kulonbozo tipusu magzatmozgasokkal tapasztalat alapjan, nem a konyvekbol.

A remeges teljesen normalis. Mas erzes nekem a csuklas, de az is normalis.

A remeges tenyleg olyan, hogy a magzat szo szerint remeg. Elvileg azert van, mert az o idegrendszeruk meg nem olyan fejlett, mint a mienk, vagy a gyermekeke, sot, megszuletes utan is kell meg nehany honap, hogy teljesen fejlett legyen. Egeszen addig remeghetnek idegi alapon. Nem kell aggondi, nem betegseg, csak gyengebbek az idegpalyak es koordinalatran remegesbe kezdhetnek. Addig is ereztem, erzem, amig bent van a baba, de a pici fiam megszuletese utani elso hetekben is csinalta idonkent, altalaban a keze, vagy a laba remegett, vagy a szeme rangatozott. Elmult es makk egeszseges.

A csuklas nekem tok mas erzes. Az ritmikus, nagyobb kulonallo luktetes, ujra, ujra, altalaban szabalyos idokozonkent, de neha megis van hosszabb szunet a ketto kozott. Hasonlo egyebkent a hasi aorta luktetesehez, amit alapban, nem terhesen is lehet erezni, de attol sokkal erosebb, hiszen az egesz magzat mellkasa megrandul. Minel nagyobb a baba, annal erosebb a rangas. En az elso babamat 28 hetesen ereztem eloszor csuklani, most a masodikat ket hete, 26 hetesen. A terhesseg vegen a pici fiam mar napjaban tobbszor is csuklott. Es megszuletese utan is folytatta.

2009. nov. 28. 12:49
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Teljesen igaza van az előttem válaszolónak, én is csak ezt tudnám írni. Nekem is aggodalom volt, mikor az egész pocim beremegett, én ezt olyan érzéshez hasonlítottam, mint mikor alvás közben/előtt nekünk is beremeg néha egy-egy izom.

Most, hogy megszületett a babó, már tudom, mit éreztem, mert valóban alvás közben néha összerezzen a kis felsőteste. Mintha rosszat álmodna, de nyilván nem amiatt.

A kórházban nekem is azt mondták, hogy még fejletlen az idegrendszer, ezért csinálja ezt.

És a csuklás is: én is először erre hittem azt, hogy talán csuklik, de aztán mikor valóban éreztem az "artériás lüktetős" mozgást, akkor rájöttem, hogy akkor csuklik.

Most is szokott, szegénykével nem tudok mit kezdeni olyankor, úgy sajnálom őt... :o(

2009. nov. 28. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!