A terhesség hányadik hetétől kezdett akadályt jelenteni a munkában?
Szellemi munkát végzek, fizikai terhelés az ülésen kívül nem ér. Most a 20. hétben vagyok, az egész napos üléstől (9-10 óra) azért érezhetően sajog a hasam alja. Általánosságban is kissé fáradékonyabbnak érzem magam, de ez még sétával, kávéval karban tartható.
A hasam az átlagnál nagyobbnak tűnik, feltételezem azért, mert alacsony vagyok. A gyomromat már kezdi arrébb tolni, alig fér belém kaja. A súlyom normális, most tartok 55 kg-nál.
Nagyjából mikor számíthatok arra, hogy már nehezen fogom bírni? A főnököm egyre inkább kérdezgeti, hogy meddig maradok (mikortól kell új embert szerezniük), én pedig nem tudom, hogy mit válaszoljak...
Szintén irodai munkát végeztem (napi 10 órában), 35. hétig dolgoztam.
Akkor pont jöttek most az ünnepek,így már korábban megbeszéltük,hogy most megyek utoljára.
Így januártól igénylem a TGYÁS-t.
Elég is volt ennyi munka,fájt nagyon a hátam és sokat keményedtem.
A helyemre már jóval korábban vettünk fel embert.
Azóta sokat pihenek,alig keményedek,már a magnerotot is abbahagytam.
Minden kész a gyerekünk érkezésére.
Január közepére várhato.
Én a 32. hétig bírtam.
Ülő, irodai munkát végeztem, de kb a 26. héttől már engem nagyon megviselt az ülés. Hatalmas volt a pocakom (nagy volt a babám is, mint kiderült) és a hasam alja fájdogált, sokat keményedett a 20-25. héttől, hiába a sok magnézium. A derekam pedig egyre elviselhetetlnebbül fájt a nap végére, általában délre már elegem lett a napból. Úgyhogy a 30. héttől jobban ráfeküdünk a helyettesem betanítására, a 32. héten voltam utoljára úgy igazán. A következő hónapban már csak pár napot voltam benn, ( azt is pénteken, mert az rövid nap) hogy megkaphassam a cafeteriát is.
Akkor már megválás volt, hogy otthon maradhattam, és nem is bántam meg, hogy rápihentem a baba érkezését követő első pár hét fáradalmaira, kár hogy nem lehetett energiát raktározni :)
Hozzáteszem, hogy szerettem volna 35-36. hétig dolgozni, mert szeretem a munkámat, a barátnőim azon röhögtek, hogy az irodából tolnak majd a szülőszobába, de engem nagyon fárasztott a sok ülés, fájt mindenem, szóval nem így terveztem... :)
20. hétig dolgoztam.
Egész nap ülnöm kellett (személyes ügyfélszolgálat) és a nap végére már eléggé fájt a hasam alja. A gyomrom is nyomta felfelé. SZóval elég kényelmetlen és néha fájdalmas volt.
Emiatt írattam ki magam.
PLusz még nálam a nagyon sok khm... 'nem túl kedves' ügyfél is közrejátszott, nem akartam idegeskedni.
én jól viseltem az egész terhességet, a vizesedésen kívül semmi bajom nem volt, viszont az nagyon durván, óriási hasam is lett a víz miatt. Ülőmunkám volt, én sűrűn álltam fel megmozgatni magam, így a 38. hétig dolgoztam naponta, utána már csak be-bejártam.
de ezt mindenkinek magának kell éreznie, nincs olyan, hogy meddig "kell" dolgozni. A kolléganőm például sokkal hamarabb otthon maradt.
Egyik kolleganő, aki pár hónapja szült, még anno mesélte, hogy csütörtökre már nagyon elfárad. Sajnos már nem emlékszem, hogy akkor mennyi idős terhes lehetett, de olyan 25-30 hétre tippelek. (Akkor még nem voltam terhes és nem figyeltem a témára annyira)
Mondjuk kezdem érteni, hogy amikor a bejelentésnél kérdezte a főnököm, hogy meddig tervezek majd dolgozni és mondtam, hogy végig, akkor miért csóválta a fejét egy félmosollyal.
Kisgyerekei vannak, gondolom a felesége miatt képben van, jobban, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!