Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy terhes nőnek milyen...

Egy terhes nőnek milyen ételeket, italokat szabad enni, inni és melyikek azok amiket kimondottan nem ajánlotok? Mire kell oda figyelni?

Figyelt kérdés

2013. dec. 28. 13:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
56%

Az első leírta amiket tényleg nem szabad. A többi hülyeség.... Persze igyekezni kell egészségesen táplálkozni, de én pl. nagyon kívánom az édességet. Terhesség előtt saláta, teljes kiőrlésű kenyér, stb...., amióta terhes vagyok ezekre rá sem bírok nézni...

Folyamatosan nézik a vérnyomást, súlyt, cukrot. Ha ezek rendben vannak, egyel amit kívánsz!

2013. dec. 29. 10:40
 12/24 A kérdező kommentje:
Akkor most melyik az igaz? :D
2013. dec. 29. 12:43
 13/24 anonim ***** válasza:
30%
Én ezeket nem eszem: lágy tojás, tojásfehérje ami nincs hőkezelve, pasztőrözetlen sajtok, lágy sajtok(camember) pasztőrözetlen tejtermékek és méz, illetve a fahéjat próbálom kerülni. Ha füstölt dolgot veszek, valamilyen módon mindig hőkezelem. És amennyire lehet a nagyon erős fűszerezésű ételeket is kerülöm. Keveset iszok teát, kávét egyáltalán nem iszom. Inkább gyümölcsleveket, szénsavmentes ásványvizet nem iszom, mert puffaszt nagyon. Kólát és energiaitalt teljesen kerülöm, mindent aminek magas a koffeintartalma. (Pedig az energiaitalt imádom.) A fehér kenyérrel óvatos vagyok, inkább rozsos, tök magos, korpás. Amiben magas a rosttartalom a székrekedés miatt muszáj enni. Ha étvágytalan vagyok akkor szoktam citromos dolgokat inni.: pl limonádé. Alkoholt egyáltalán nem iszom és dohányozni sem dohányzok. Én ezeket tudom neked írni. Ha eszembe jut valami majd írok még ha érdekel. Te babát vársz? :)
2013. dec. 29. 14:03
 14/24 anonim ***** válasza:
0%
Úgy akartam írni, hogy szénsavmentes ásványvizet iszom és szénsavasat nem. Bocsi :)
2013. dec. 29. 14:08
 15/24 anonim ***** válasza:
62%
Szültem már Magyarországon és külföldön is. Otthon a védőnő annyit mondott, a penészes sajtot, nyers húst és nyers tojást kerüljem. Külföldön még ennyit se, itt a lényeg, hogy "drogozol-e" (pia, cigi..). Ugyanúgy eszem ahogy terhesség előtt. Aki vega, az terhesen is vega lesz, aki öko az meg azt eszi. Döntsd el te, de hiába nem eszel kakaóscsigát, a gyereked úgyis fog :)
2013. dec. 29. 14:15
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Ezek a lepontozások mindenhol... Tiszta szánalom. :D Biztos unatkoznak xD
2013. dec. 31. 11:42
 17/24 anonim ***** válasza:
31%
Kedves utolso elotti en is kulfoldon szultem es szulok masodjara is, de voltam terhesgondozason Mo-n is. Mig Mo-n a sonkat es parizsit okesnak mondjak itt kifejezetten ellenzik a delis cuccokat fuggetlenul h fustolt vagy nem, mert nyers a listeria bacterium miatt. es a tobbit amit felsoroltam. A cigit kifelejtettem, de mivel nem vagyok dohanyos igy ez a resze engem nem erint.
2013. dec. 31. 14:19
 18/24 anonim ***** válasza:
meg annyi h vki irta h sok edesseget eszik. elso terhessegemnel en is sok edesseget ettem nagyon kivantam a csokit persze pedig nem vagyok egy csokis tipus es a szoptatas utan egyaltalan nem is kivantam. Viszont az eredmenye h 24 kilot hiztam. Most visszafogtam magma es eddig 12 kilot hiztam. Pedig elso terhessegemnel sem volt terhessegi cukrom, de meghiztam rednesen ugy h 10 kilo soha nem jot le rolam. Tehat ugyanazt a hibat nem kovettem el ujra. amiben itt pl ulonbozik a terhesgondozas, h soha nem neztek h mennyit szedtem fel es nem is mertek meg. A korhaznak meg kellett adni h hany kilo voltam mikor teherbe estem, de azota se nezte senki, cask en merem h ne szalljak el. Inkabb sok gyumit es zoldseget eszek. de most igazan nem voltam kivanos.
2013. dec. 31. 14:23
 19/24 anonim ***** válasza:
45%
Lepontoznak azert mert leirom mit mondott nekem a vedono meg az orvos...mekkora gyokerek vannak itt edes Istenem...
2013. dec. 31. 16:51
 20/24 anonim ***** válasza:

Hát látod... én is ezt írtam. Bár nem értem, hogy egy ilyen kérdésen ami mindenkinek más azt, hogy lehet lepontozni? Vannak olyan nők akik kalapáccsal verik a hasukat, drogoznak, isznak, cigiznek és még az éjszakai életet is élik mellette és mégis egészséges babájuk születik. Azért ezek a hozzászólások elég messze álltak ettől. Remélem elszégyelli magát, aki ennyire unatkozott. :)

Ja.. és a kajáról még ugye nem is nagyon beszéltem :D

2013. dec. 31. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!