Kismamik, ti milyen furcsaságokat (ételeket) kivántatok meg a terhesség alatt? Mennyi idős terhesen?
talán az utolsó trimeszterben jött rám, hogy de ennék homokot :)
amúgy amit megkívánsz, annak az összetevője hiányzik a szervezetedből. pl. aki a falat eszegeti (nem a műanyag diszperzitet, hanem a meszelt falat) az a meszet, pontosabban a kalciumot kívánja.
a föld pedig a szilicium, ugye :)
van amúgy étkezési kovaföld ( [link] de én beértem föld helyett darált mákkal (cukorral keverve) is :) a mák rágcsálása hasonlatos a föld rágcsálásához (ne ijedj meg, nem ettem földet, gyermekkoromból emlékszem, mikor a homokozó tartalmából került a számba - mint minden gyereknek) szóval a mák hasonlatos a földhöz, ráadásul szilicium is van benne :)
ha valaki kíván valamit várandósan, mindig utána kell nézni, milyen anyagról van szó, mi van benne, és bizony azt az anyagot kell pótolni.
alapból pedig az almát és a krumplit kívántam - ezt kívántam szülés után is első hetekben :)
na meg a csokit, de ahhoz meg nem kell terhesnek lenni :)
A csoki kívánása = magnéziumhiány!
Nálam az elején a kaukázusi kefír és a hús minden mennyiségben: szalonnától a lazacig bármi :), a vége felé pedig a narancsból jöhetett minden nap.
A fantát kívántam nagyon, 4 hós voltam, aztán meg amit láttam a Tv-ben: ha csokit reklámoztak akkor csokit, ha fagyit akkor fagyit stb..... ettem volna:)A terhességem vége felé pedig csokit,és mellé húslevest de csak májgombóccal és rengeteg ubi salit hozzá..
Hát ha visszaemlékszem akkor extrém furcsaság az nem volt.
sajtosrúd :D de az korlátlan mennyiségben. Kb a 4. hónaptól. De persze az is meghatározó volt, hogy honnan való legyen, mert nem ám jó akármelyik :D Mostanra ez elmúlt. Most a gyömbért (innivaló) kívánom folyton.
30 hkm
Franciasaláta - 1-2 hete - most is azt vacsiztam.
Joghurt, túró, túró rudi.
Korábban sóska.
Ezek viszonylag normális kaják, de nem a mi konyhánkban. Mivel a férjem se a fr.salit, se a sóskát nem szereti, így ezeket nem nagyon ettünk (1-2 évente 1x).
Ja, és iszonyat mennyiségű narancsot eszem... :) (Pl. húst alig. Előre rettegek a karacsonytól...)
Soproni gyümölcsös sörök közül a narancsost kívántam és a Verbena cukorkák közül a bodzásat.
Ha most kéne gyümölcsös sört innom, szerintem képtelen lennék rá, de a bodzás cukortól is felfordulna a gypmrom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!