A diéta mellett még mit tehetnék annak érdekében, hogy a cukorszintet lejjebb vigyem?
Próbálj sokat mozogni.Persze nem aktív sportra gondolok,hanem sok sétára, úszásra...stb.Ami nem megterhelő a testednek.
A mozgás bizonyítottan lejjebb viszi a vércukrot.
A 8,6-os vércukor éhgyomri vagy napközbeni érték.
Nem mindegy.Ha napközbeni akkor nem olyan vészes.
Belinkelek pár hasznos oldalt:
Ezen kívül:
EMÉSZTŐRENDSZER
Bőr, haj, köröm: Élesztő, Lenmagolaj, Búzacsíraolaj, Béta-karotin, Lecitin, Cápaporc, C-vitamin, Zöld kagyló, Ligetszépe olaj, Szőlőmag,
Csontritkulás: Korall kalcium, Zöld kagyló
Diabétes: Élesztő, Áfonya, Korall kalcium, Cápaporc, Mikrorost, Q-10, Emulziós Q10, C-vitamin, Ginseng
Alakformálás: Articsóka, Mikrorost, Búzafű, Omega3, Korall kalcium, Yukka
Epe, máj hasnyálmirigy zavarok: Articsóka, Lecitin, C-vitamin, Q-10
Gyomor és bélpanaszok: C-vitamin, Áfonya, Zöld tea, Mikrorost, Yukka, Lenmagolaj
Különféle fertőzések (herpesz): Fokhagyma, C-vitamin, Áfonya
Nem tudom mennyi szénhidráttal kell diétáznod, úgy tudom 150 ch-ig lehet lemenni. Naponta legalább 6-szor egyél, és az esetedben a lisztes áruk kizárólag lassú felszívódásúak legyenek, tehát tönköly, durum és társai. Valóban mozogj sokat, minden főétkezés után érdemes egyet sétálni.
A komplex terhesvitaminokat, úgymint elevit, materna abba kell hagyni, mert ez is befolyásolja. (nekem ezt a szakorvos mondta)
Egyébként nem értem, hogy miért csak decemberben mész vizsgálatra. Én magamnak mértem otthon, sok lett, szóltam az orvosnak, az adott beutalót a cukorgondozóba, tehát a szakrendelésre, és már meg is kaptam az inzulin adagomat. Azóta minden ok, és ez egy 1 hét leforgása alatt lerendeződött.
(28 hetes mami)
Szerintem vidd le 150 ch-ra, abból nem lesz baj, sokan ennyit esznek, itt olvastam a fórumon. Lehet, hogy a 180 inzulin nélkül sok. Én is 170-et ehetek meg napi 3-szori inzulin mellett. Arányosan csökkentsd a napi adagot!
(28 hetes mami)
Szerintem is csökkentem a szénhidrátot, nagy baj csak nem lesz belőle, mert arra odafigyelek, hogy ne éhezzek.
Megpróbálok több sétát beiktatni a mindennapokban.
De vajon a folyadékbevitel mennyiben befolyásolhatja a cukorszintet?
Mindenkinek köszönöm a válaszát :)
13.03-as vagyok. Igyál sokat, de csak tiszta vizet, semmi cukros vagy édesítős lötyi. Ja! A tejet délelőtt mellőzd, valahogy nem jó a cukorbetegeknek csak uzsira, vagy vacsira.
Ha csökkented a szénhidrátot, azért figyelj oda, hogy 150-nél kevesebb ne legyen! Ennyit mindenképpen meg kell enni, mert kell a babának. Ha nem eszed meg, egy mérgező anyag szabadul fel a szervezetedben, mert a baba elveszi tőled, ami kell neki. Valaki írta, hogy ez az aceton, de ebben nem vagyok biztos. Abban viszont igen, hogy veszélyes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!