Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van aki nem fogadott orvost,...

Van aki nem fogadott orvost, és sztb-ba járt, ügyeletesnél szült? Sok különbség van a kettő között? Azt a pénzt, inkább a gyermekem "dolgaira" költeném. Más is van így?

Figyelt kérdés
2013. dec. 16. 12:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt orvosom, nála is szültem! Nem bántam meg, egyiket sem!

Egyszer, még az elején bekeveredtem az sztk-s rendelésre. Véletlenül, mert a védőnő elfelejtette,hogy van dokim! Több, mint 2 órát ültem és vártam a rendelő előtt.

Aztán felálltam,hogy nekem erre nincs időm, dolgoznom kell, nem ülhetek 2 órát. Akkor derült ki,hogy nem is kellett volna.

A szülésnél pedig az mentette meg a gyerekem életét,hogy volt dokim, és meghozott időben egy jó döntést!

2013. dec. 16. 13:39
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem ők döntik el. csak ragaszkodnak hozzá mert szeretnek és biztonságban akarnak tudni. És én meg szeretem őket annyira hogy gondoljak arra is hogy mivel mar nem fiatalok nem hianyzik hogy aggodjanak értem. Ha ennyivel megtudom őket nyugtatni akkor megteszem. az mar persze mas kérdés hogy tesomnak ők fizették az orvost, én meg nem az a fajta vagyok aki ezt elfogadja. Van orvosra pénzünk de anyuékat bantja hogy tesom hülye orvosanak fizettek nekem meg nem. De mi megbeszéltük a párommal hogy amit ugyis ranktukmalnak pénzt kapnak belőle egy konyhaszekrényt....

csak ez nem a kérdéshez tartozott.

2013. dec. 16. 13:45
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom van e különbség,de egy biztos. Eddig két szülésem volt és tökéletesen meg voltam elégedve mind a két dokival. Egyik fiam vasárnap a másikat éjszaka szültem. Az éjszakait ébreszteni kellett,de mégis normális,figyelmes volt. Csak pozitívat tudok róluk mondani.
2013. dec. 16. 15:09
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
13as vagyok. Pont a lényeg maradt le. Nem volt fogadott dokim egyszer sem.
2013. dec. 16. 15:28
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

A különbség feltehetőleg akkor mutatkozik meg igazán, ha nem megy olyan simán a szülés.

Akkor viszont ég és föld.

Én többet nem kockáztatom meg az ügyeletesnél szülést! Hibás orvosi döntések miatt másfél hétig intenzíven volt a fiam. Kösz, de többet kösz nem.

2013. dec. 16. 15:33
 16/17 anonim ***** válasza:
47%
Hat igen , utolsó számból vette ki a szót! Ez addig ok, míg sima szülés, könnyen komplikációk nélkül... Elsőnél sztk-s doki, mindig ugyan az,fel is fogadtam volna, de tudtuk, hogy 1 hónapot szabin lesz, így ajánlott egy szulesznőt. Gondoltam beindul a szülés, felhívom, bejön,megis lesz egy ismerős arc stb... Igen de az én kisfiam az istennek nem indult. Lett túl hordák, befektetés , indítás, boldog boldogtalan vegigturkalt, mert majd úgy megvizsgál, hogy attól meg szülők, stb.... A végen mar megfogadtam, hogy hozzam több orvos nem nyúlhat,majd végre megcsaszaroztak, agyerek fertozest kapott műtét közben, 10 nap intenzív.... Hat nem részletezett... Én elég magabiztos ember vagyok, nagy szájjal, de a szülés más, olyan kiszolgáltatottak, es elveszettnek sosem éreztem magam mint szülés környéken...most várom tesóddal fogadott dokival! Lehet ha simán lezajlik minden,más lenne a véleményem, d ez az amit nem lehet tudni.....
2013. dec. 17. 13:50
 17/17 anonim ***** válasza:
74%

6os vagyok asszem.

igen én is emiatt voltam bizonytalan és hallgatok a szülőkre még ha tesom porul is jart az orvossal,hogy ha adodik valami komplikacio akkor nyugodtabb az ember ha van fogadott orvosa aki mondjuk nem hagyja napokig vajjudni hogy utanna megcsaszarozzak és baja legyen a babának. azért én remélem hogy sima és zökkenő mentes szülésem lesz ha van dokim ha nincs. de ha valami baj lesz és nem foglalkoznak az emberrel mert nincs orvosa....

baratnőm abban a korhazban szült ahol én is akarok fog.orvos nélkül, és ellátták rendesen, oxit is kapott és nem kellett csaszarozni. szoval szerintem ha nincs fogadott orvos akkor is lehet jo helyet valasztani de nagyon nehéz olyan korhazat ahol minden orvos teszi a dolgát rendesen pénz nélkül is és nem henteskednek. Az a baj hogy manapság elterjed az hogy szinte mindenki elvarja a plusz pénzt nem nézik kitől kérik. hisz ha gyereket vallal akkor ezt is bele kell szamolni. hat szerintem pont nem. kézenfogva jar azzal az elvvel vagy minek nevezzem hogy aki minimalbéres ne vallaljon gyereket. mintha a család csak a tehetősek privilégiuma lenne.

Elképedek mikor mesélik 100meg 150 ezret adnak/kérnek egy szülésért...én 30-40nél többet nem adok.

2013. dec. 17. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!