Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Sárgatest elégtelenség?...

Sárgatest elégtelenség? Progeszteron nélkül meddig lehet húzni?

Figyelt kérdés

Szombat óta barnázok, valószínűleg a fent említett probléma miatt. Első terhességemnél is progeszteron pótlásra volt szükségem, akkor azt mondta az orvosom, hogy a következő terhességnél is szükség lesz a gyógyszerre.

A problémám az, hogy Angliában élünk és itt a 12. hétig nem foglalkoznak semmilyen problémával.

A tervem az, hogy holnap addig megyek, amíg felírja valaki az Utrogestant, de mi az az idő, ami még belefér? Nagyon aggódom!

6+3 hetes vagyok.

2013. dec. 15. 18:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Én tavaly nyáron kb 5 hetes terhesen voltam dokinál.. Kértem a gyógyszert nem tartotta szükségesnek... (a gyerekeim azzal maradtak meg tudta is) ez aug.15.én volt. 19én este barnázás ügyelet... Nem irtak adtak itt sem utrogestant. 20.ÁN REGGEL BEINDULT A VETÉLÉS....
2013. dec. 16. 10:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy írtál és sajnálom. Ma voltam az orvosnál, ő sem tarja szükségesnek, hiába mondtam, hogy a fiam is csak a gyógyszerrel maradt meg. :(
2013. dec. 16. 19:15
 3/9 anonim ***** válasza:

En Ausztraliaban lakom, de sajnos az angol rendszert kovetjuk. Nalunk vannak magandokik, igaz fizetni kell erte, de joval jobb kezekben vagy mint az allaminal. Nekem is sargatest elegtelensegem van, volt is harom vetelesem, abbol kettot muvi uton fejeztek be, nem tudni h emiatt volt-e, az utolsonal tudom h Trisomy 15-e volt a babanak.Utana kezdtek vizsgalni. Amikor terhes lettem ujra a mutet utan ket honappal a dokim 5 hetesen fogadott es rogton irt fel progi kupot. Az ultrogestant mint gyogyszert nem ismerik, mert maskepp hivjak, nalunk progesteron kupnak hivjak es 200mg adagban van, az ultrogestan meg 100mg-os. Nekem a progi kup jobban tetszett. es megmaradt a terhessegem, 35 hetes vagyok.

Szerintem keress fel magandokit ha ott is letezik ez a rendszer. Vagy Angliabol konnyu hazarepulni es irass fel Mo-n ezt a gyogyszert es vidd ki magaddal. En tuti nem varnek, foleg h tudom h mi a baj.

2013. dec. 17. 07:43
 4/9 A kérdező kommentje:

Itt ugyanúgy Utrogestannak hívják és 200 mg-os. Tegnap az orvos is tudta, hogy mi az, mire való. Mégsem tartotta fontosnak, hogy felírja, vagy, hogy egyáltalán továbbküldjön bárhova is.

Ma már rózsaszínű a pecsételés, így most bemegyünk a kórházba. Ott legalább csinálnak egy scant, abból okosabbak leszünk. Ha még van remény, de nem segítenek, megyek magánorvoshoz.

Hazarepülni már nem tartom értelmét, mert nagyon drága így az utolsó pillanatban, ráadásul a kisfiamat is vinnem kéne, mert nincs kire hagynom itt kint. Arról nem is beszélve, hogy lehet, hogy már értelme sem lenne a hazaútnak. :(

2013. dec. 17. 12:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Huha szoritok h minden rendben legyen.
2013. dec. 18. 03:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Mi van veletek, Kedves Kérdező?
2014. jan. 24. 22:05
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődést! Végül kiderült, hogy méhen kívüli terhesség. Persze nem kapkodták el, 3 nap után csinálták az első ultrahangot, akkor már rendesen véreztem, de nem láttak semmit. Rá 5 napra nagy kegyesen csináltak még egy ultrahangot, 1 másodperc alatt észrevették a bal petevezetékben az embriót. Már 2*2*1 cm volt, így petevezetékestül kivették még aznap.

Egy borzalom volt az az egy hét. Folyton hazaküldtek a kórházból, hogy nem tudják, hogy honnan jön a vér, mert a méhszáj zárva van. Az eszükbe se jutott, hogy esetleg megkeressék, hogy mi a baj. Folyton a hcg szintemmel voltak elfoglalva, hogy jaj nem csökken, de hát az ultrahangon nem láttak semmit. Szóval egy vicc volt.

2014. jan. 26. 14:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Sajnálom. :( Fel a fejjel!!

Hasonlóan jártam nemrég, 6 hetesen barnázás, zárt méhszáj, méhben semmi, méh mellett valami vagy valaki...Méhenkívüli gyanú volt, hcg-t néztek, de nagyon alacsony volt, rá pár napra meg már szinte nulla, és közben már rendesen beindult a vérzés is. Úgyhogy nekem sima vetélés volt, nem méhenkívüli.

De a másik petevezeték ép, ugye? Mielőbbi kistestvért nektek (is)!

2014. jan. 28. 22:42
 9/9 A kérdező kommentje:

Sajnálom a Te esetedet is! :(

Nem tudom, hogy azzal a petevezetékkel minden rendben van-e, csak remélni tudom. Itt azt mondta az orvos, hogy először is várjunk 3 hónapot a próbálkozással (nem mintha ezek után lenne kedvem ebben az országban szülni), aztán ha fél évig semmi, akkor kivizsgálnak.

Nem tudom még, hogy tovább, egy biztos: húsvétra megyünk haza és akkor felkeresem az otthoni orvosom és kikérem a véleményét.

Neked minden jót és mielőbbi pocaklakót kívánok! :)

2014. jan. 29. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!