Szült már közületek valaki, aki beadatta az új védőoltást? Vagy volt egyáltalán valami komolyabb mellékhatása?
Nekem a családom már be van oltva. Én úgy döntöttem, csak a szülés után adatom be. Nem kockáztatok. Nagyon nem mozdulok már ki, csak a kórházba.
39+1km
Hát, nehéz kérdés, én is sokat vacilláltam, végül bő hete beoltattam magam. Nekem semmi panaszom nincs. 18 hetes vagyok, 17 voltam az oltáskor. Először én sem akartam, de nagyon magas lázzal jár az influenza (mind a kettő, én beadattam mindkét oltást), és az nagyon nem jó. A magas láztól agy-károsulhat a gyerkőc is. Én végig hordom a telet, emberekkel foglalkozom, az óvodástól a haldoklóig, tavaly is mindent összeszedtem. Én tuti elkapnám, így az oltásnak kisebb a mellékhatása. Rengeteg kismamánál nagyon súlyos szövődménye volt eddig, sokuk meghalt. Ebben pl. más, mint az eddigi hagyományos influenza.
Mutálódásról pedig: a mutálódás ellen is véd nagy részben az oltás, mert nem az alaptörzs mutálódott, hanem egy összetevője (nem az ujjamból szívtam az infót!).
Persze mindenki hallott már arról az esetről, amikor ÉVTIZEDEKKEL ezelőtt terhes nők beoltatták magukat, és végtag nélküli babák születtek. Azóta azért sokat változott az orvostudomány.
Mindenki mérlegeljen, én azért adattam be, mert tuti elkapnám, és az eddigiek alapján azt kell mondanunk, az sajnos katasztrófába is torkollhat!
Mivel a 39. héten járok, már nem oltatom be magam.
Tanácsolni a következőket tudom azoknak, akik kismamák, és nem oltatják be magukat:
1. Minél kevesebbet járjunk emberek közé, kerüljük a tömeget, a BKV-t, stb. Ez egyébként H1N1 nélkül is áll.
2. Inkább arra törekedjünk, hogy a közvetlen környezetünk, a párunk, akivel együtt élünk oltassa be magát, mert ő hazahozhatja. Férjem pl. beadatta, és szinte csak vele találkozom, meg az orvosommal.
3. Gyakori kézmosás! Kilincsfogdosás kesztyűvel, és a megszokott rokon-és barátpuszi kerülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!