Ha az anya barna szemu es az apa kek szemu, akkor a baba milyen szemu lesz nagyobb valoszinuseggel?
Figyelt kérdés
2013. dec. 14. 05:19
11/24 anonim válasza:
Nekem és az apának is barna szemünk van, 3,5 éves kislányunknak mégis kékes-szürke szeme van :-). Elvileg a barna a domináns, de nálunk mégis az apai nagypapa volt a domináns.
12/24 anonim válasza:
Nálunk is igy van és égszinkék szeme lett a fiamnak.
13/24 anonim válasza:
Apué kék, anyué barna. Az én szemem zöldeskék, egyik hugomnak barna, a másiknak kék :) Ahány gyerek, annyi szemszín.
14/24 anonim válasza:
A barna dominánsabb.Viszont olyat is láttam már,hogy mindkét szülő barna szemű,az egyik nagypapa kék szemű és a baba azt örökölte :)
15/24 anonim válasza:
A férjemé zöldeskék, az enyém világosbarna. Nagyszülők mind barnák, de a dédszülők között volt kék szemű. A lányomnak szürkébarna lett a szeme (kb 1 évesen), de nálunk is úgy van, ahogy a 8-s válaszolónál. Még most is megfigyelhető, hogy változik a színe, inkább a zöldesbarna árnyalatba megy el. Most 3 éves.
16/24 anonim válasza:
Tudtommal a nagyszülők szemszíne is befolyásolja.Férjem kék,én sötét barna,kislányunk szeme kék.
Apukám kék,anyu barna,férjemnek anyukája kék,apukája barna.
17/24 anonim válasza:
Attól függ milyen színű a barna szemű szülő szüleinek a szeme, ha az egyik nagyszülő kék szemű, akkor pont 50% az esély, ha mindkettő barna, akkor nem lehet tudni, hanem tovább kell menni a dédszülők felé. (Tehát attól függ, hogy van-e recesszív kék génje a barna szemű szülőnek, ha van, akkor 50% az esély, ha nincs akkor 100% hogy barna szemű lesz, a kék szeműek csak kék gént hordoznak, így csak kéket örökíthetnek.)
18/24 anonim válasza:
Nekem barátnőmék vannak ugyanilyen felállásban. Apuka szőke hajú, kék szemű, anyuka sötétbarna hajú, barna szemű. A két kisfiú szőke hajú, barna szemű, a kislány pedig sötétbarna hajú, kék szemű lett. Érdekes dolgok ezek. :)
19/24 anonim válasza:
A párom szeme az apukám szeme (tenger kék) az én szemem az anyukámé barna a kislányunk szeme meg barnás pici zöldes beütéssel.
20/24 anonim válasza:
Nálunk nekem zöld, páromnak világos barna szeme van. Kisfiunknak majdnem fekete (apai nagypapa), kislányunknak kék (apai nagymama) szeme lett. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!