Ha az anya barna szemu es az apa kek szemu, akkor a baba milyen szemu lesz nagyobb valoszinuseggel?
A barna szín a dominánsabb, ahogy sokan írták. Nagyon leegyszerűsítve kb. 25% esélye van a kék szemnek és 75% a barnának. Persze, ez csak a leegyszerűsített verzió :) Simán bejöhet a kék, csak a barnára több az esély.
*minden kisbaba kékes szemmel születik, a végleges szemszín kialakulásához hosszú hónapok kellenek. Ezért azonnal nem derül ki, kék vagy barna lesz-e :)
A barna mindig dominánsabb, de attól is függ, milyen színű a nagyszülők szeme. Nálunk fordítva van a felálllás. A gyerek szeme még most 3 és fél évesen is sokat barnult, vagyis szürkészöldből zöldesbarna lett.
A férjemnek beteg az egyik szeme. Felkeresett anno egy genetikust,mert tudni akart mennyi esélye van hogy a gyereke örökölje a szeme betegséét. A genetikus elmondta hogy ha kék vagy zöld szemű az anya akkor sok eséllyes örökölheti a baba is. De ha az anya barna szemű akkor az egészséges barna szem elnyomja az ő beteg barna szemét. Tudom nem a kérdésre válaszoltam,de hasonló a helyzet itt is. Lényeg hogy abarna szem a dominánsabb.
Éna most így is lett. Barna szemű vagyok és az addig ok hogy az egészséges szemet örökölte a kislányunk,de független attól hogy mndketten barna szeműek vagyunk,kislányunknak ragyogó kékek :) a nagypap szemét kapta :D
Csak azért irtam le hogy a természetet nem.lehet kiszámolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!