Kinek miben változott meg az élete második baba után?
Arra lennék kíváncsi, hogy aki kicsi gyerek mellett, kb. 2-3-4 éves gyerkőc mellett szülte a második babáját, mi változott meg az addigi életükben miután hazatértek a kórházból?
Medig tartott a gátmetszésből való felépülés, milyen viszon lett a kistesók között, mire mennyi ideje maradt, akinek volt segítsége ki volt mellette és meddig? Ill. tudta-e folytatni úgy azt a tempót amit addig tett pl.: délelőtti főzés-takarítás időben, hogy lett megoldva hogy egyik baba ne zavarja a másikat alvás közben stb...:)
Nekem olyan 6 hét kellett mire felgyógyultam a gátmetszésben. Sajnos eleinte senki nem tudott segíteni amikor haza jöttünk a férjem külföldön dolgozott, a nagy tesót én vittem oviba a pici babával és mentem is érte , haza jöttem főztem , takarítottam persze ne gondolj nagy takarításra mert a pici mellett nagyon olyat nem lehetett.
Aztán párom haza jött külföldről mert hiányoztunk neki , és besegített, főzött , takarított, és elvitte a nagyobb tesót oviba, persze amikor a gyerek elaludt én is segítettem neki. Viszont az oviba csak ő vitte a tesót és hozta. Most lett neki új állása itt magyarországon most lesz majd kicsit nehezebb de csak azért mert sajnos éjszakai melót végez és ezért napközben azért elég csendesen kell lenni még így is hogy 2 szobás a lakás. De természetesen ugyan úgy megcsinálok mindent . A nagy tesó eleinte féltékeny volt a picire ami normális ilyenkor viszont 1 hét volt csak a féltékenykedés .
Ennyiben változott meg csak az életem hogy azért már nem olyan egyszerű a házi munkát itthon megcsinálni :).
Azért 2 gyerekkel nehezebb de szerintem csak az elején .
Biztosan nehezebb :)
Nekem is most fog születni áprilisban a kistesó az akkor 2 éves lányom mellé :) Alapvetően szereti a kicsiket, van egy játékbabája, nyomja a szájába a cumit, ringatja a babahordóba stb...:)
Féltékeny lesz az elején nagyon , utána is észre veszed majd rajta , sokat foglalkoz vele is hogy lássa őt is szereted.
Mostanába ha babusgatom a fiam , láttom a lányomon hogy még mindig féltékeny olyankor mindig oda megyek átölelem és mondom neki hogy téged is szeretlek ti vagytok nekem a 2 szerelmeim. Te vagy a legszebb kislány és a tesód a legszebb kis fiú :).
Gratulálok :)
Kislányom is áprilisi :)
Annyira várom már hogy megszülessen a kistesó :)) kíváncsi vagyok nagyon a lányom arcára h meglátja azt a pici babát! :))
Igyekszem majd belevonni nevelésbe, pelust kérek, ezt azt, hogy hozzon ide nekünk!
Neked mennyi idősek már?
Húúú de pici még akkor! :)))
És a kislányod hogyan viszonyul a kistesóhoz? beszél hozzá szeretgeti már?
Énekel neki , simogatja a hasát.
Fürdetéskor is besegít :).
Ma mondta hogy szeretné ő is bepelenkázni , mondtam ha szeretne segíthet megtanítom :).
Nem . Mindig is 2 szerettem volna. A mai világban felnevelni tiszteségesen és mindent megadni 2 nek még lehet ,de 3 már nehezebb. Nem szerettem volna hogy testvér nélkül nöljön fel . Egy testvér kell szerintem .
Én egyedül nöttem fel mindig is vágytam egy tesóra tudom milyen egyedül felnőni
Bocsi hogy ilyen hosszúra sikeredett. :)
Én is éppen azért vállaltam kettőt, mert tudom milyen jó érzés amikor van testvéred akihez bármikor fordulhatsz!
Sajnálom hogy Te egyedüli vagy:( Biztos nem lehet egyszerű!
De legalább a gyerekeknek job lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!