Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 3,16-os TSH-val estem teherbe,...

3,16-os TSH-val estem teherbe, euthyrox szedése mellett! A doki azt mondta, hogy nem kell emelni az adagon. Szerintetek? 5 hetes vagyok.

Figyelt kérdés
Kb. 2 hónapja szedem a gyógyszert, először felet, aztán pár hete egy egészet szedek. Azt mondta, hogy ne csak fél órát, hanem egy órát várjak az evéssel, ivással a gyógyszer beszedése után. Ez így oké lehet??
2013. dec. 13. 22:56
 1/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 1.61 TSH-val estem teherbe akkor szedtem 75 mg-ot. Első vérvételen 2,78 volt akkor megemelte az endokrinológusom 100 mg-ra. Azóta ezt kell tartanom és így kettő alatt van. Most vagyok 30 hetes terhes. Havonta nézetnem kell. Nekem nagyon komolyan és szigorúan veszi ezt az endokrinológusom, azt mondta hogy nagyon fontos a terhesség alatt, hogy a pici elegendő hormont kapjon.

2013. dec. 13. 23:30
 2/10 anonim ***** válasza:
En felhivtam a endodokimat, h pozit teszteltem (elotte 1-2 hettel 1,62 volt a tsh-m), es latatlanban azonnal 25-tel emeltette az adagomat es a 8. hetre rendelt be kobtrollra, h megnezzuk elegendo-e. (eleg volt...)
2013. dec. 13. 23:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem, nagyon nem oké, nagyon gyorsban emelnie kéne a dokidnak.
2013. dec. 14. 02:02
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem. Le kell vinni a TSH-t 1 körülire. A 3,16 nem terhesen is magas (tudom hogy nem éri el a referencia értéket, de az egy elavult érték...).

Háziorvoshoz jársz vagy endokrinológushoz?

2013. dec. 14. 07:31
 5/10 anonim ***** válasza:

Hány mikrogrammos tablettának szeded a felét?

A TSH kb. 6 hetes-2 hónapos szedés után áll be. Ha pár hete emeltek az adagodon, akkor várj minimum 6 hetet és utána fogod ennek az emelésnek a hatását a TSH adatokon látni.

Szerintem teljesen OK, amit az orvosod mond - 10 éve van alultermelésem és tapasztalatból mondom, hogy a thyroxin emelését ilyen finoman kell kezelni. Én 4,5-tel estem teherbe, a legalacsonyabb adat 25. hétig 2,18 volt, 33. hetes vagyok és 2,2 kiló éppen a gyerkőc - tökéletesen fejlődik. Mindig elképedve olvasom ezeket az 1 alatti TSH-kat. Nálam most először volt 2 alatt, az ügyeleten kötöttünk ki 140 feletti pulzussal, a diagnózis relatív túltermelés volt, ami sokkal többet árt a babának.

Ha szükséged van egy második véleményre, nézd meg a konzilium.hu oldalt, egy Solymosi Tamás nevű endokrinológus csinálja. Ha emailen elküldöd neki az adataidat, és megkérdezed a véleményét, pár napon belül válaszol.

2013. dec. 14. 09:21
 6/10 A kérdező kommentje:

75 mg-ost szedek.

Endokrinológus-nőgyógyász mondta. Aznap volt 3,16 a tsh-m, amikor nem jött meg. Azelőtt pedig 7,6 volt, 2 hónap alatt ment le 3,16-ra. Akkor még valószínű, hogy nem állt be és még lejjebb fog menni, igaz? Mert azt írjátok, hogy kb. 6 hét- 2 hónap.

Nekem is havonta kell nézetni a tsh-t.

2013. dec. 14. 09:31
 7/10 anonim ***** válasza:

1.1-el estem teherbe,a dokit felhívtam,telefonon rögtön 25-el emelte az adagom.

Menj másik dokihoz !

2013. dec. 14. 09:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Internetes konzíliumra én őt ajánlom: [link]
2013. dec. 14. 10:19
 9/10 anonim ***** válasza:
68%
Hallgass az orvosra! De komolyan, ő lát minden leletedet, ő lát téged, ő ismeri a kórtörténetedet. Ne az itteni válaszolókra hallgass, mert mindenki esete teljesen más lehet, nem lehet a kezelést kizárólag a TSH adatokra alapozni. Az orvosod látja az összes értékedet, bízz benne! A hormonokkal óvatosan kell bánni.
2013. dec. 14. 11:21
 10/10 anonim ***** válasza:

Mennyi az a pár hét? Ha eltelt kb 6 hét az emelés óta, akkor beállt, ha nem akkor szerintem érdemes lenne várni még egy kicsit. 75 ug nem olyan kevés, egy egészséges szervezet 160 ug-ot termel.

A terhesség alatt folyamatosan nő a szervezetedben keringő vér mennyisége, mert te keringteted a baba a vérét is, az utolsó trimeszterben ez akár a másfélszerese is lehet a terhesség előttinek. Emiatt a folyamatos növekedés miatt kell kontrollálni a hormonszintedet. Ha ugyanannyit szedsz a terhesség alatt folyamatosan, akkor ugye a hormon koncentrációja csökkenni fog a véredben.

2013. dec. 16. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!