24 hetesen még csak 1 pecsétem van. Van esély? Hogy
meglesz a 4?
Persze.De minden esetben amikor mész,kérd,hogy pecsételjenek.
2009. nov. 24. 08:00
Összejön ha ezentúl elmész havonta.Ha az orvos nem pecsétel szólj neki,hogy ez fontos mert ha nincs nem kapsz pénzt,meg fogja érteni.
2009. nov. 24. 08:00
4 kötelező vizsgálat van, azt meg úgy is jelzi a védőnő, legalábbis Szegeden, mindig előre ad időpontot, hogy mikor menjek hozzá. Ő adja a beutalókat laborba, stb.
Nekem van magán dokim, így hozzájárok a nem kötelező havi vizsgálatokra, ő is szokott pecsételni. Egyébként tényleg csak 4-szer akarják látni a kismamát, az a kötelező megjelenés, ha nincs orvosod, vagy panaszod.
2009. nov. 24. 08:02
Egyébként nekem ennyi idősen 2 pecsétem volt, nem vagy lemaradva.
2009. nov. 24. 08:03
Én úgy tudom, vagy legalábbis nálunk úgy van, hogy a 25. hétig min. 2 pecsétnek kell lennie....
2009. nov. 24. 08:11
uuuhh de ez hogy lehet?nincs fogadott orvosod?szerintem az jo ha van az odafigyel az emberre te is biztonsagba vagy!ha barmi van ki foglalkozik veled,szerintem jarj magandokihoz akkor nem lesz ilyen problemad.a vizsgalatokra ki figyelmeztet akkor a vervetelekre az uh-ra?hany uh-on voltal mar?
2009. nov. 24. 08:22
Sziasztok!
Nekem a 24. héten már meg volt a 4 pecsétem az orvostól, a védőnőtől pedig 2! Nem járok magándokihoz!
Oda kell figyelni, mert én is sok mindenről lemaradtam volna, ha csak a védőnőre figyelek! Nekem kellett kérnem eddig a beutalókat a vérvételre, különben a védőnő elfelejti ideadni! Eddig 2-szer volt nálam 5 percre!
29 hetes kismama
2009. nov. 24. 08:28
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltatok!
Hát sajnos nagyon megjártam az orvosokkal, ultrahangról nem hiányoztam egyedül, mert azt én is tudtam, hogy mikor kell menni, de ha a dokin mult volna, azon se lettem volna ott, mert a legelsőn,és a 18.hetin majdnem kirakott a rendelőből...Na mindegy...Most megyek olyan vizsgálatokra, amit már az elején meg kellett volna csinálni.
A következő babánál ezek után biztos magándokihoz megyek.
Nem a 4 pecsét a lényeg, hanem az, hogy a dokid a terhesség végén adjon egy igazolást, hogy részt vettél a rendszeres terhesgondozáson. A pecsét szerintem akkor érdekes, ha időközben orvost váltasz. Ha a végén megkapod az igazolást, senki nem fogja nézni, hány pecséted van. Bár ha ilyen bunkó az orvosod én nem bíznék meg benne.
2009. nov. 24. 12:43
10/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy nincs egy "végleges" orvosom.Félideig egy volt, aki elfelejtette mondani, hogy terhesgondozásra is menni kell, aztán elköltöztünk, itt kerestem pont ezért magándokit, de nem találtam olyat aki elvállalt,aztán itt is elmentem sztk-ba, mert sürgős volt a beutaló(amit picit hiányosan töltött ki a doki)így ma megint visszamentem, de az a doki nem rendelt,így egy másik adott rendes beutalót.Védőnővel is a 3.-al van dolgom.Az első 1 hónap után elkerült, aki jött helyette, az volt félideig, költözés után van most a 3., aki szerencsére ügyes és kedves.Ő vette észre, hogy mennyi vizsgálatom hiányzik...Így mégcsak nincs is kihez menni igazolásért...
Kapcsolódó kérdések: