Pár hete folyamatosan izzadok éjszakánként, nem végig, de mivel szakaszosan tudok már csak aludni, így 2*3-szor arra kelek, hogy izzadt a nyakam, mellkasom, hátam. A szobában éjszaka kb. 18-20 fok körül van. Ugyan olyan körülmények vannak, mint a terhességem előtt, akkor nem izzadtam soha, sőt még volt, hogy plusz takarót tettem magamra. Veletek is fordult már elő ilyen? Vagy ez valami rendellenességre utalhat? 32hkm
szia! igaz én még csak 13 hetes vagyok, de ugyanezt tapasztaltam néha, pl. ma éjjel is. nem hinném,hogy rendellenességre utalna, szerintem a hormonok játéka.
2013. dec. 12. 12:53
2/6 anonim válasza:
Nagyon ismerős :D
Szerintem természetes. Világ életemben fázós voltak, a fülemig betakarózom állandóan, viszont amikor a kislányunkat vártuk, több alkalommal is arra ébredtem, hogy folyik rajtam a víz, annyira, hogy hálóinget kellett váltanom. Egy alkalommal még a lepedő is tiszta víz volt alattam, azt hittem, hogy elfolyt a magzatvíz...de nem :)
30. héttől voltak nekem ezek. Nem utalt semmire, semmi probléma nem volt, és természetes, komplikáció nélküli szülés volt 39+6 héten.
2013. dec. 12. 12:58
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Nekem már oda van készítve egy törülköző és azzal törlöm meg magam, és minden reggel zuhany. Terhesség előtt is is nagyon fázós voltam, mostanában viszont állandóan melegem van. :)
2013. dec. 12. 13:02
4/6 anonim válasza:
Én terhesség elött nagyon fázós voltam.hosszu naciban,hosszu ujju pólóban és zokniban aludtam plusz vastag takaró. Most a terhesség alatt trikó,rövid naci és még ki is takarózom annyira melegem van.én is sokszor arra ébredek,hogy leizzadtam.Pedig ugyan olyan a hömérséklet,mit eddig.Szerintem ez normális.
32hkm
2013. dec. 12. 13:44
5/6 anonim válasza:
Szia, 36 + 3 napos km vagyok, kb a 30. héttől megváltozott a hőérzetem. Eddig mindig "fagyos" voltam, nyakig be voltam takarózva, állandóan fáztam, stb, míg a férjem sosem fázott. De ez megváltozott :) Éjszaka 19 fok van, és többször arra ébredek, hogy folyik rólam a víz. Azt a magyarázatot kaptam, hogy a vérünk mennyisége jelentősen megnövekedett (átlagosan 50 %-al) így a szív többet dolgozik, ettől lehet a hőérzet megváltozása. Ne aggódj, minden rendben Veletek :)
2013. dec. 12. 14:11
6/6 anonim válasza:
Igen, ez teljesen normális jelenség.
Örülj neki, hogy csak éjszaka tapasztalod, én sajna napközben is rengeteget izzadok, nem használ semmilyen izzadásgátló sem :(
pedig a terhesség előtt én is nagyon fázós voltam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!