Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor hány hetes terhes...

Most akkor hány hetes terhes vagyok? Utolsó mensim 10.15. én volt. Ha onnan számolom akkor 8+2 hkm. de pénteken voltam uh-n mért adatokból kalkulált terhességi kor 6 hét. Tas Gs:27mm Crl:6mm

Figyelt kérdés

2013. dec. 12. 11:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Annyit jelent ez, hogy a baba valószínűleg nem a ciklusod közepén fogant, hanem jóval később, a kimaradt menzeszed környékén. Semmi baj, majd behozza! A terhességnél viszont mindig az utolsó menzesz első napját veszik majd figyelembe, tehát 8 hetes vagy. :-)
2013. dec. 12. 11:49
 2/7 A kérdező kommentje:
köszönöm. felhívtam ma a védőnőt azt mondta ráérek január 3-án menni. nem késö?
2013. dec. 12. 11:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálam is 1,5 héttel később fogant a baba. A doki a 12. hétig a mensim alapján számolta, de a 12. hétre, az addigi három uh adatokból sokkal pontosabban meg tudta határozni a terhesség korát.

Inkább az uh alapján számolj, mert a 2 hét diffi az sok. És ha valakinek 45 napos volt a cikusa? Ott akár 3 hét különbség is lehet! a menses alapján csak egy hozzávetőleges hetet tudnak mondani. Az uh a mérvadó. Ha végig a mensivel számolnál, akkor kapásból durván a 38. hétre lennél kiírva szülésre.

2013. dec. 12. 12:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Védőnőhöz a 12. hétig kell elmenni a kiskönyvért. Általában utána fogadnak, ha a leleten már élő embrió szerepel.
2013. dec. 12. 12:00
 5/7 A kérdező kommentje:
szerepel rajta hogy élő embrió :) akkor ha uh-tól számolom holnap leszek 7 hetes. és 10hetesen megyek majd védőnőhöz
2013. dec. 12. 12:05
 6/7 anonim ***** válasza:

én 9 hetes vagyok, és már voltam védőnőnél.

Én szept. 26-án menstruáltam utoljára, g.s 5-6 szerepelt az első ultrahang után a papíporom. Azóta két hét telt el, tehát 8 hetest írtak a múlt heti ultrahangra, CRL 23 mm-el.

De én 10 hetesre számoltam magam, és a 23 mm-es crl sem épp 8 hetes. Ki érti ezt?? :)

2013. dec. 12. 12:57
 7/7 A kérdező kommentje:
:) én sem értem. de akkor uh szerint számolom a heteket :)
2013. dec. 12. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!