A terhességi teszt kijelezte, hogy terhes vagyok?
Már 2 különböző teszt is kijelezte, hogy kisbabóm lesz! :)
Nagyon az elején lehetek, talán 2 hetes terhes lehetek! Mikre kell figyelnem? Mikre vigyázzak? Szeretném, hogy minden rendben menjen! :) Első babó lesz!
Köszönöm!
a 2 hét min. 4 hét.
szedj vitamint, elsősorban folsavat, ne igyál, ne dohányozz, ne drogozz és kb 2 hét múlva mehetsz a nőgyógyászhoz.
2 hetes terhesség nincs.Az utolsó menzeszed első napjától számold.Egyébként én ugyan úgy csináltam mindent,csak nehezet nem emeltem és nem fürödtem forró vízben.Ja és elkezdtem szedni egyből a Gravidát,nekem is első baba :)
Gratulálok :)
26 khm
Már 4 hetes terhességnek számítok? Ö ö elmagyaráznád miért? A peteérésem szeptember 20-án volt! Ekkor voltunk együtt párommal, így ekkor vagy szeptember 21.én foganhatott meg a babó! :) Akkor honnan kell számolni a terhességet?
Femibium 800-at szedek. Ezt már a babavállalás előtt elkezdtem szedni és a 12.hétig szedhetem az van ráírva! Igen ez tartalmaz folsavat is!
Mivel a legtöbb esetben a nők nem tudják mikor fogant a baba, és a peteérés napja eltérő a női ciklusokban, valamint a sok hormonális betegség miatt sokaknak nincsen normális, számontartható ciklusa, ezért egységes rendszert kellett bevezetni.
Ez azt jelenti, hogy a terhességet az utolsó menstruációd 1. napjától számolják. Igazad van, hogy a peteérésig, még szó sincs terhességről, de akkor is így számolják. Tehát ha neked 09.06-án volt az utolsó menzeszed első napja, akkor onnan számolják, vagyis 13-án 1 hetes, 20-án 2 hetes, 27-én 3 hetes, 4-én 4 hetes terhes voltál.
Ettől abban az esetben térnek el, ha ultrahangos méret alapján nagyon eltérő a számított terhességi kor, és a mért adatok szerinti terhességi kor.
Az én kicsikém 21. ciklusnapon fogant, nem 14-en, vagyis 1 héttel kisebb mint aminek számolják mensi alapján, de senkit nem érdekel, a mensim alapján írtak ki szülni is, amiért elég bosszús vagyok, de ez van.
Remélem érthetően tudtam leírni, boldog babavárást.
17+4 kismama
Akkor holnap töltöd az 5. hetet :)
Neked is szerdán lesz a hét fordulód,mint nekem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!