Az apasági nyilatkozatot mikor intéztétek el, hány hetesek voltatok?
Szia!
Én sem tudtam mikor intézzem,de mi a 35. héten intéztük!elég későn!
31 hetesen fájásokkal kerültem kórházba, és ott mondták,ha nincs apasági akkor ugye az anya nevére írják,de utána ingyen lehet módosítani az apát!35 hetesen lehetett mozognom,akkor el is mentünk rögtön!
de tegnap voltam 38.hetes,már nem is akar annyira jönni a kiscsajszi!
Amikor énaz első babát vártam, akkor nem fogadták el, csak a 30napnál nem régebbi apasági nyilatkozatot, azaz mi a 36. héten csináltattuk.
Arra nem emlékszem, hogy a gyerek adatait mikor kellet megadni. A második babánál viszont tudom, hogy szülés (az én esetemben császár után) napokkal kellett lemenni az iratokkal a kórházban a megadott helyre, elintézni a paírmunkát. Ott kellett odaadni mindenféle iratot, pl házassági anyakönyvi kivonatot, személyit...stb, már nememlékszem mi kellett hozzá. Ott kellett elmondani, hogy mi lesz a gyerek neve, alá is kellet írni, hogy tényleg az legyen a neve, azzal a papírral állították ki után az anaykömnyvi kivonatot. Azaz szülés után is van rá ideje az apának, hogy megcsinálja a papírt hozzá. Legalábbis 2007 decemberében lett volna rá ideje. A gyerek karszalagjára is az anyja nevét írták rá, a gyerek ruháján egy karszalagon volt csak a gyerek neve, nem ez szolgálta az azonosítást.
Most még nem tudom mi lesz a rendszer, majd megkérdem a 30. hét után valahogy. a házassági anyakönyvi kivonatot is lehet pótolni, ha nincs a szüléskor olyan amit elfogadnának (azt hiszem most 300 napnál nem régebbi papír kell)
A legbiztosabb azonban az, ha a kórházban kérdezel rá, ahol szülni fogsz, ott biztosan tudják mi a rendszer, mert kórházanként is változó lehet a dolgok (a papírmunka) menete.
30 hetes voltam. Ne hagyd a végére, mert ha hamarabb indul a szülés nem fogják a kicsit a papa nevére írni.
39km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!