Jáhn Ferenc korház VS Sote I /Baross utca/Melyik a jobb hol profibbak melyiket válasszam? Fontos!
Spontán vetélésnél beküldtek a műtőbe és 15 perc után jöttek be utánam. HÁÁt, amit én ott láttam inkább nem írom le, de a méhem azt átjukasztották.
Tavaly tette rendbe a Sznt Imrébe egy orvos.
Az eggyik közeli ismerősömnek ugyan itt egy másik orvos ugyanezt a hibát elkövette csak rögtön vitték vissza a műtőbe, míg én 1 évig kinlódtam a fájdalomtól.
Szóval szerintem híre van, milyen béna és piszkos kórház.
Uramatyám nagyon sajnálom ami veletek történt.
Nem is gondoltam volna hogy ilyen létezik de komolyan lehet naiv vagyok de kezdek parázni akkor tuti nem a jáhnba fogok szülni.mert ott szültem volna csak a dokimra megharagudtam és ezért váltottam a sote I esélyes nagyon állitolag jo korház felkészült profi mindenki.A jánhba azért mentem volna mert ajánlottak ott egy dokit aki profi állitólag aztán nem is igy van...Remélem a másik korházzal szerencsém lesz.Köszike a válaszokat.
20:20-as vagyok.
Szóval nekem a 18. heti uh után, ami a Jahn-ba volt - persze én hülye-használtam az ottani wc-t-találtak streptococcust, majd a 32. hét után, amikor ben töltöttem egy hetet, utána is vettek az sztk-ba kenetet, akkor már valami ecolim is lett. Hogy ott kaptam -e el, nem tudom, de nekem az életemben nem volt semmi hasonló bajom.
Szülés: mivel streptococcusom lett, így szülés után azonnal elvették a babámat, aki a 40. hétre született 3600 gr-al és 6 napig betették inkubátorba, a koraszülött osztályon. Vettek születése pillanatában tőle vért, mintát, semmi nem utalt fertőzésre, nem is kapott, ez már a 3. napon kiderült, nem sárgult, nem volt az égvilágon semmi baja, mégis 6 napig naponta 2x negyed órára mehettem be hozzá, nem szoptathattam. A mai napig nem tudom feldolgozni, hogy miért vették el, és ebben más orvosok mind engem erősítettek a zárójelentés alapján is, hogy ok nélkül választottak el minket.
Folyamatosan fejtem a tejemet, mivel 3 nap után kiraktak a kórházból, hogy mehetek haza, addig 1x mérték meg a hömérsékletemet, semmimet sem vizsgálták meg.
A 7. napon mehettünk az otthagyott kisbabánkért és a mai napig fontolgatom, hogy valahol el kellene mesélnem ezt a történetet, nehogy más anyuka és babája is így járjon.
Még annyit, most 11 hónapos a babám és szerencsére minden rendben van és szopik.
Ja, azt sem vették észre, hogy a nyelve le van nőve.
A védőnőnk vette észre.
És ami a legfontosabb, kutacsa nagyon kicsi volt-ez baj-senki nem hívta fel a figyelmünket erre a kórházban-ezt is a védőnő vette észre.
Nekem a kórházban senki nem mutatott semmit, se szoptatást, se pelenkázást, se semmit, amiket olvastam, hogy szoktak mutogatni. Elképesztőnek tartom, így egy év távlatából is.
Én a Sote I-en szültem, illetve programozott császár volt, így a szülés részéről nem tudok nyilatkozni, illetve csak amit előzetesen elmondtak, hogy szülni, kizárólag fekve lehet és nincsenek alternatív vajúdási módszerek, max a séta.
Annyit mondok, ha a dokim nem ott dolgozna, tuti nem járnék oda.
Tele van romával (én is bocsi a normálisaktól), jönnek tömegestől, mit nekik látogatási idő és kórházi előírás, csak jönnek és jönnek, akár be a szobába is, pedig tilos. Ja és senki nem foglalkozik velük. A terhesosztály egy nagy nulla, egyetlen épelméjű nővérrel, illetve kettővel találkoztam, az egyik a fogadott szülésznőm volt. A többi fiatal kis csitri a lehető legflegmább stílussal. A műtő viszont pozitív volt, mindenki nagyon kedves, segítőkész, és minden nagyon tiszta rendezett volt. Na ezt a csecsemősosztályról nem lehet elmondani. Az a szoba ahova 4 anyukát és 4 kisbabát bezsúfolnak kettő-kettőnek lenne éppen elég, alig lehet megmozdulni, ráadásul 2 szobára, azaz 8 emberre van egy wc és egy zuhanyzó.
Csecsemősnővérek csak dísznek vannak, semmiben nem segítenek, nem fürdetheted a baádat, viszont mindent neked kell kitalálni.
Arról meg már nem is beszélve, hogy a terhesgondozáson annyit kell várni, hogy már már sírógörcsöt kap az ember. Én 8 nappal hordtam túl a lányomat, a 40. hét után minden nap ctg-re jártam, mert nem fektettek be (mondjuk amúgy sem mentem volna magamtól) Volt hogy reggel 7-től délután fél egyik ott ültem, illetve álltam, mert ülőhely az uku, rengeteg a kismama. De a 2,5-3 óra várakozási idő volt a minimum. Pedig fogadott orvosom volt, csak a nővérek szartak szólni neki, gondolták majd ha lesz ott még egy-két kismama, aki hozzá jár.
Nem vagyok madamm, egyszerű, de ilyen szempontból igényes nőnek tartom magam, és ez nem az a kórház ami az én igényeimet kielégíti, ennek ellenére azt mondom azt a pár bent töltött napot el lehet viselni. Én tényleg csak a dokim miatt járok oda, mert szuper orvos és azért a kórház mentségére legyen mondva az nem kérdés, hogy elsőosztályú, kiváló orvoscsapattal rendelkezik. Ha jó orvost keresel itt tuti találsz! Tényleg ott vannak a topon, csakhát a körülmények nem a legjobbak.
Én inkább a SOTE-t választanám. A nagyobbik lányom ott született császárral és az orvosok nagyon kedvesek voltak.
Még az őrzőben voltam ők folyamatosan érdeklődtek a baba állapotáról és tájékoztattak. Ott mindennel nagyon meg voltam elégedve. Én oda mennék.
21:16-os vagyok a 11 hónapos babáva.
Konkrétan a szülés csodálatos volt, mert nem kellett császározni, nem kellett segítség, pár nyomás után megszületett a babám, akit annyira vártam.
Mi is az alternatív szobában voltunk, igaz feküdnöm kellett, mert oxitocint is kaptam és infúziókat.
Az orvosnak csak az utolsó 5 percbe kellett bejönnie.
Nem volt fogadott orvosom, de a 32. hét tanulságából szülésznőt fogadtunk, ezért a szülésig minden rendben volt, csak utána, hogy nem láthattam a babámat és nem szoptathattam, ez volt számomra megrázó. És az, hogy senki rám sem nézett azalatt a 3 napon, amíg énis bent feküdtem. A szülésznő bejött beszélgetni, de senkisem vizsgált meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!