Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt mennyire...

Terhesség alatt mennyire borul ki egy nő?

Figyelt kérdés
A történet a következő. Hétfőn (12.02.) egyik pillanatról a másikra "meghülyült" a barátnőm. Minden nagyon jó volt, ahogy szokott lenni, majd egyszer csak elkezdte mondani, hogy fél, hogy megcsalom és ,hogy lehet picit szünetelnünk kéne. Majd estére nagyon bunkó volt velem és szakított. Hozzáteszem, semmi gond nem volt a kapcsolatunkban. Egy helyen dolgozunk, a héten próbált elkerülni, de tegnap odajött hozzám és azt mondta, nagy valószínüséggel terhes. Ugyanis nagyon rosszul van (láttam is rajta), hányás, hányinger, émelygés, szédülés, fáradékonyság, ma van a 4. napja, hogy késik neki. Azt mondja, 3 napja kezdődött ez az egész, vannak pillanatok, hogy csakugy a semmin elsírja magát, majd a másik pillanatban kicsit vidámabb és azt mondta, hogy gondolkodni sem tud. Tudom, hogy ilyenkor a Nők nagyon kemény dolgokon mennek át, de remélem, hogy ennek a "keveredésnek" a hatására viselkedett velem úgy és azért dobott csak ki. Más biztosan nincs a háttérben, mert együtt éltünk és még csak ideje se lett volna arra, hogy más pasikkal találkozzon ,ráadásul Ő nem is olyan. Nagyon szeretné megtartani a gyereket és én is. Tegnap sokszor ölelkeztük és az egyik munkatársam utána meg is jegyezte nekem, hogy látja a lányon, hogy nagyon szeret engem.(Ő szintén Nő) Én is éreztem rajta, hogy jól esik megölelnie, és hogy Ő is bújik hozzám. De mégis félek, mert nem szeretném elveszíteni, főleg most, hogy valószínű, babánk lesz. Mellette szeretnék lenni, de tudom azt is, hogy sok Nő ilyenkor szeret egy kicsit egyedül lenni és nem akarom magamra haragítani. A segítségeteket kérném, hogy mit tegyek? Szerintetek emiatt borulhatott ki annyira a multkor?

2013. dec. 8. 18:04
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Alapjában véve türelmes ember vagyok, de azt sem akarom, hogy azt gondolja, nem is érdekel az egész. Megpróbálom, az arany középutat választani. De azért még várom a válaszokat. :)
2013. dec. 8. 20:03
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

A legelején szerintem még nincs akkora hormonlöket. Inkább a szituációtól ijedt meg az okozhatja a bizarr viselkedést. Üljetek le és beszéljétek át, szerintem az a leghasznosabb. HAdd beszélje ki magából a félelmeit, az is nyugtató hatású.

Teljesen tervezett gyerekkel én is megijedtem, amikor pozitív lett a teszt. Hogy ez végleges, hogy felkészültem-e, hogy megváltozik az életem, stb. Egyfajta természetes krízishelyzet, de idővel és kifelé kommunikációval gyorsan rendeződik.

2013. dec. 8. 20:08
 13/24 anonim ***** válasza:
Tesztet nem csinált, mert az akkor már kimutatná? Én nagyon felborultam, amikor terhes lettem - még nem is tudtam róla - mikor úgy megharagudtam az egyik legjobb barátnőmre valami semmiségért, h többet nem is akartam látni. Utólag mondta nekem, hogy akkor meg is jegyezte másnak, h biztos terhes vagyok, mert nem lehet velem szót érteni. Tervezett baba volt, de mégis nagyon megijedtem, mert nem számítottam rá, hogy ilyen hamar összejön. Utána meg jöttek a rosszullétek, hetekig minden nap fájt a fejem és egész nap hányingerem volt, ezek miatt már saját magamat is nehezen viseltem el. Szóval szerintem elképzelhető, hogy a barátnőd is a hormonváltozások miatt viselkedik furcsán. Gondolom, ha megtartja a babát, azt veled együtt szeretné és biztos is, hogy szüksége lesz a segítségedre.
2013. dec. 8. 20:55
 14/24 A kérdező kommentje:
Nem csináltunk még tesztet, azt beszéltük, hogy ha hétfőig nem változik semmi, akkor elmegyünk dokihoz.
2013. dec. 8. 21:11
 15/24 A kérdező kommentje:
Ez az, hogy ő is úgy borult ki rám, hogy semmit nem tettem. Délutánig ugyanúgy elvoltunk, aztán egyik pillanatról a másikra kiborult. Először azért, mert a napokban volt egy kis vérzése és megijedt, hogy valami betegsége van és azt hitte, hogy ha emiatt egy ideig nem szeretkezünk, akkor én biztosan félre fogok menni... Pedig ez nem így van, gondolom ezen stresszelhette fel magát. Utána meg, amikor nyugtatgatni akartam, azt mondta, hogy önző vagyok, mert már megint csak magamra gondolok. :S Nemtudom, honnan jött ez neki. De így már értem, hogy valószínű a terhesség miatt volt ilyen velem. Legalábbis remélem.
2013. dec. 8. 21:17
 16/24 anonim ***** válasza:

Lehet egy nő "hisztis" mert a pasik szerint ez a hangulatingadozás annak számít.

Megértem a kérdező pánikolását, én sem hallottam még ilyen színtű érzékenységről, hogy kidobná a párját!

Lehet Ő egyébként is egy kicsit hisztisebb fajta.

Minden nőnek lehetnek hangulatingadozásai, kérdező, ne aggódj, mindent beszéljetek meg, mi hogy lenne jó, és nem lesz semmi gond.

egyébként a legtöbb nő (szerintem) ilyenkor nem egyedüllétre vágyik, hanem a párjára :) Grat a babához!

2013. dec. 9. 08:25
 17/24 anonim válasza:
Legalábbis az 1700-as évektől már hiteles adatok jegyzik a nők érzelmi hullámzásait a terhesség alatt, és nem volt ritka, hogy konkrétan utálni kezdték a várandósság alatt az urukat, amiért "ilyen állapotba kerültek" miattuk. Tessék utána olvasni 100-200 éves néprajzi munkákban. Igencsak nyűgösek tudtak lenni már akkor is, pedig nem nagyon van olyan kemény nő manapság, mint az akkori parasztasszonyok voltak. Nem értem, miért kell másokat szurkálni, ráadásul hazugsággal!
2013. dec. 9. 09:32
 18/24 anonim ***** válasza:
hát én most vagyok a 17.héten és nagyon sok mindenen képes vagyok kiborulni. Pl. amikor a férjem szülinapjára tortát kapott 1-2 diákjától nagyon kiborultam,hogy biztos nem csak kedvességből kapta stb. Ez hülyeség de ezen hisztiztem 2 óráig. szóval én mindenen képes vagyok kiborulni.
2013. dec. 9. 10:15
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért félek, mert nem szeretném Őt sem elveszíteni és szeretném, ha együtt nevelnénk fel. Ma beszéltünk, szerencsére jobban érezte magát. Láttam rajta, hogy nagyon örül a helyzetnek. Én is örülök neki, de őszintén megmondom, így nem tudok teljes szívből örülni, mert félek, hogy rám nem tart majd igényt és egyedül szeretné majd nevelni. :(
2013. dec. 9. 15:17
 20/24 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Azokból, amiket leírtál nem derül ki, hogy szeret-e téged, de ha féltékenykedik, akkor gondolom igen. Ha korábban működött a kapcsolatotok, akkor a gyerek szerintem össze fog titeket hozni, hiszen a babavárás örömeit csak veled tudja majd igazán megosztani, mivel ezt a babát ti ketten várjátok a legjobban.
2013. dec. 9. 17:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!