Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon alacsony lettaz AFP...

Nagyon alacsony lettaz AFP értékem, plussz pozitív lett a 18-as triszomám, most várom a magzatvíz eredményt. Kérlek írjatok ha ti is hasonló helyzetben vagytok vagy voltatok, hogy mi lett a babával?

Figyelt kérdés
2009. nov. 23. 10:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nekem a Down-ra volt pozitív-1:120-megcsináltattam a magzatvízvizsgálatot,és negatív lett!Ma már másfél éves,és makk egészséges.Szval NYUGI,minden rendben lesz,és írj,h mi lett!
2009. nov. 25. 19:27
 12/26 anonim ***** válasza:

Szia. Én 40 éves vagyok, és 18 hetes kismama. Nem csináltattam meg az apf-et. Sok nyugati országba már nem is csinálják, mert megbízhatatlan. A magzatvízvételre se megyek mert van kockázata(sajnos egy ismerősöm így veszítette el az egészséges babáját). Ma már annyira megbízhatóak az Uh vizsgálatok. Most készülök a 4D-re, amit jó szakember fog csinálni és re,élem jókat fog mondani.

Szorítok Nektek!

Kérlek, ne izgulj!

2009. nov. 25. 20:27
 13/26 anonim ***** válasza:
Utolsó kismaminak(az előtted válaszoló vagyok).Én nem mertem nem megcsináltatni az amniot,pedig tisztában voltam a vetélési kockázattal.Viszont csak ez a vizsgálat nyújt 100%-os eredményt,hiába nagyon jók az UH gépek.Van,amikor a kromoszómarendellenességnek nem látszanak a tünetei(szívprobléma,tarkóredő normál,orrcsont megvan stb.)
2009. nov. 25. 21:39
 14/26 anonim ***** válasza:

A downos kislány anyukája vagyok.

Igaza van az utolsó válaszolónak, nálunk is minden rendben volt. A tarkóredő, ha jól emlékszem 2 mm volt, az orrcsont megvolt és szívultrahnagon is voltunk, ahol már magzati korban is megállapíthatják, ha gond van. Mi a 24. héten voltunk ezen az ultrahangon, nem találtak semmit, most mégis van szívhibája a babánknak, de szerencsére nincs szükség sem gyógyszerre, sem műtéti korrigálásra. Engem 4 orvos is vizsgált a terhességem alatt és egyikük sem látott semmi rendelleneset. Ha bármilyen eltérést észlel bármelyikük, gond nélkül vállalom az amniot (a bátyáméknál bejött az 1 - 2 % - os vetélési kockázat, elvesztették a babájukat), de pozitív eredmény esetén sem váltunk volna meg a babánktól, csak akkor legalább tudtuk volna, mire számítsunk. Mert ez így hatalmas sokk volt nekünk.

Nem tudom, a kedves kérdező mit tenne pozitív eredmény esetén, de neki így legalább lenne választási lehetősége. Vagy lelkiekben fel tudna készülni, amire nem nagyon lehet egyik esetben sem, de mégis könnyebb lenne valamivel.

Mégegyszer kívánom a legjobbakat és kérlek írd meg, hogy milyen lett az eredmény.

2009. nov. 26. 13:12
 15/26 A kérdező kommentje:
Mégegyszer köszönöm az eddigi válaszokat,és a kérdés hogy megtartanám-e ha tudnám hogy beteg?Hát lehet hogy nagyon önzőnek fogtok tartani de nem.Nemtartanám meg,aminek rengeteg számos oka van,és ami a számomra a legfontosabb ok az az hogy van egy 7 éves fiam aki most kezdte az iskolát (szerencsére ő egy kis asztmát leszámítva egészséges,sporttagozatos iskolába jár)és ugy gondolom hogy az első években van ránk a legjobban szüksége.Na meg ugye az anyagiakat sem lehet elfelejteni mert sajnos csak egy snassz gyárban dolgoztam ahol a füzetésem alig éri el a minimál bért................és még lehetne sorolni.És ezek nem kifogások hanem tények.Szerencsére hogy vannak ezek a modern orvosi vizsgálatok amivel viszonylag hamar kiszürhetőek ezek a dolgok.Természetesen ha a bébim beteg akkor nagyon nehéz lessz meghoznom a döntést de sajnos muszály lessz.
2009. nov. 26. 14:37
 16/26 anonim ***** válasza:

Szia!

Én azt is megértem, ha a rosszabbik döntést kellene meghoznod és nem gondolom, hogy emiatt önző lennél. Te tudod, milyen körülmények közt éltek és mennyire nehezítené meg ezt egy beteg baba (már, ha pozitív lesz az eredmény). Szerintem senkinek sincs joga emiatt elítélni. :)

Megint a downos anyuka voltam

2009. nov. 26. 18:49
 17/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat.Én elhiszem hogy nagyon sok örömet tud okozni egy beteg kisbaba is mert sok ilyet hallottam már,de sajnos van a követlen ismerőseink közt egy dawnos nagyfiú és sajnos azt kellett tapasztalnom hogy nagyon nehéz vele és sajnos elöttem csak ez a példa van.Szívől kívánom hogy nektek könnyeb legyen az életetek és hogy sokáig örömötöket találjátok a gyermeketekben.
2009. nov. 26. 19:17
 18/26 anonim ***** válasza:
Köszönöm, nagyon aranyos vagy! :D
2009. nov. 27. 10:42
 19/26 anonim ***** válasza:
A 19.27-es vagyok.BeszéLgetünk a Down-ról de Nálad,kedves kérdező az Edwards szindrómára pozitív a teszt,nem?
2009. nov. 27. 13:39
 20/26 A kérdező kommentje:
Igen az az ami pozitiv sajnos.Elég ritka lehet mert nemnagyon találok róla infót bár amit találtam az elég elkeserítő.De csak reményedek a legjobbakban.
2009. nov. 27. 14:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!