Nagyon alacsony lettaz AFP értékem, plussz pozitív lett a 18-as triszomám, most várom a magzatvíz eredményt. Kérlek írjatok ha ti is hasonló helyzetben vagytok vagy voltatok, hogy mi lett a babával?
Szia. Én 40 éves vagyok, és 18 hetes kismama. Nem csináltattam meg az apf-et. Sok nyugati országba már nem is csinálják, mert megbízhatatlan. A magzatvízvételre se megyek mert van kockázata(sajnos egy ismerősöm így veszítette el az egészséges babáját). Ma már annyira megbízhatóak az Uh vizsgálatok. Most készülök a 4D-re, amit jó szakember fog csinálni és re,élem jókat fog mondani.
Szorítok Nektek!
Kérlek, ne izgulj!
A downos kislány anyukája vagyok.
Igaza van az utolsó válaszolónak, nálunk is minden rendben volt. A tarkóredő, ha jól emlékszem 2 mm volt, az orrcsont megvolt és szívultrahnagon is voltunk, ahol már magzati korban is megállapíthatják, ha gond van. Mi a 24. héten voltunk ezen az ultrahangon, nem találtak semmit, most mégis van szívhibája a babánknak, de szerencsére nincs szükség sem gyógyszerre, sem műtéti korrigálásra. Engem 4 orvos is vizsgált a terhességem alatt és egyikük sem látott semmi rendelleneset. Ha bármilyen eltérést észlel bármelyikük, gond nélkül vállalom az amniot (a bátyáméknál bejött az 1 - 2 % - os vetélési kockázat, elvesztették a babájukat), de pozitív eredmény esetén sem váltunk volna meg a babánktól, csak akkor legalább tudtuk volna, mire számítsunk. Mert ez így hatalmas sokk volt nekünk.
Nem tudom, a kedves kérdező mit tenne pozitív eredmény esetén, de neki így legalább lenne választási lehetősége. Vagy lelkiekben fel tudna készülni, amire nem nagyon lehet egyik esetben sem, de mégis könnyebb lenne valamivel.
Mégegyszer kívánom a legjobbakat és kérlek írd meg, hogy milyen lett az eredmény.
Szia!
Én azt is megértem, ha a rosszabbik döntést kellene meghoznod és nem gondolom, hogy emiatt önző lennél. Te tudod, milyen körülmények közt éltek és mennyire nehezítené meg ezt egy beteg baba (már, ha pozitív lesz az eredmény). Szerintem senkinek sincs joga emiatt elítélni. :)
Megint a downos anyuka voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!