Nagyon úgy néz ki, hogy down-kóros lesz a babám. Miért kellene elvetetnem?
A párom nagyon azon az állásponton van, hogy el kell vetetnem a picit, de én nem akarom!
Melyikőnknek van 'igaza'?
19l
Szerintem először 100%ra meg kéne gyozodni arról,h a baba beteg e.
Utána gondolkozni esetleg. Míg nem 100%magadat, a babadat és a párokat kinzod . Menj chorionra vagy amniora! !minél előbb, ha teheted , magán úton csinaltasd 4 nap a chorionnál az eredmény.
1:25aránnyal is lehet egészséges a baba!!!!
Csinaltass vizsgálatot!!!!
Szia,
1. Azzal kapcsolatban, hogy Down-szindrómás-e a babád, gyakorlatilag biztos eredményt ad a magzatvízvizsgálat vagy a méhlepény mintavétel. Mielőtt az abortusz egyáltalán szóbajön, egy ilyen vizsgálatra szükség van (ha mindenképpen megtartjátok, akkor nem érdemes megcsináltatni).
2. Ha Down-szindrómás, nem KELL elvetetned, csak lehet. Hogy mit lehet még, arról itt olvashatsz: [link]
3. Én azt tanácsolnám, hogy a pároddal együtt próbáljatok meg utánajárni, hogy mit jelenthet ma egy Down-szindrómás gyerek nevelése és döntsetek közösen, hiszen közös gyereketekről és a közös életetek folytatásáról van szó.
4. Egyáltalán nem igaz, hogy a Down-szindrómás gyerekek élete szenvedés, hogy többet vannak kórházban, mint otthon, hogy állandó felügyeletet igényelnek életük végéig és a hasonlók, amiket eddig itt írtak. Óvodába, iskolába járnak, szakmát tudnak tanulni, dolgozni tudnak, kisebb-nagyobb segítséget igényelnek a felnőtt életükhöz, de nem állandó ápolást. A Down-szindrómás gyerekek nagyon különbözőek, de még akikkel nehezebb is az élet, azokkal is gazdagabb.
5. Ne az égészségügyi csecsemőotthonokban érdeklődj, hanem családoknál. A nem Down-szindrómás gyerekek is sokkal rosszabbul fejlődnek intézetben, mint családban. Itt találsz egy elérhetőséget, hogy kit keress: [link]
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült :)
Minden jót a babaváráshoz és utána is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!