Nagyon úgy néz ki, hogy down-kóros lesz a babám. Miért kellene elvetetnem?
A párom nagyon azon az állásponton van, hogy el kell vetetnem a picit, de én nem akarom!
Melyikőnknek van 'igaza'?
19l
Nagyon sajnálom!
Azt viszont nem értem, hogy miért ide írod a kérdést.
Keress olyan szülőket, akiknek Down kóros a gyerekük, vagy olyan szervezeteket, akik segítenek.
És persze, nem muszáj elveteni, hiszen nem élettel összeegyeztethetetlen betegsége van, de mielőtt dontesz, nagyon alaposan jrj utána a Down kórnak.
Mit jelent számokban az a a "nagyon úgy néz ki"?
Egy a hányhoz?
Milyen vizsgálatokon voltál, és milyenek az eredmények?
Hát jövök én ellenpéldának akkor.Ha kiderülne,hogy beteg a pici tuti elvetetném.Hogy miért?Mert ebben a mai világban egy egészséges gyerekkel is nehéz nemhogy beteggel.Gondolj bele abba is hogyha a párod így áll hozzá akkor nem biztos,hogy melletted fog állni.Sőt megkockáztatom el is fog hagyni.Látom nagyon fiatal vagy még,lehet még egészséges babád is.Tudom sokan mondják,hogy nagyobb szeretetet ad a beteg gyerek de na...én nem tudom,de félek is tőlük.Én még kötelezővé is tenném az ilyen beteg gyerekek elvetetését ahogy kiderül.Mi értelme az életének?És innentől kezdve a tiednek?Hogy folyamatosan élete végéig a nyakadon lesz ami hatalmas teherrel jár?
Le lehet pontozni,de én csak őszinte voltam,és valahol mindenki így is gondolkodik róluk de nem mondja ki mert a fene nagy elvárásoknak meg kell felelni.
Férjemmel mi is beszéltünk már erről és teljesen megegyezik a véleményünk.
Lehet önzőnek nevezni az sem érdekel.Én a pároddal értek egyet.
2-es vagyok, és az 5- ös jöl írta. Mi is megbeszltuk gyerekvállals előtt, hogyha beteg lesz a baba, elvetetjük.
Szerintem, ha egy ilyen kérdésben nem értettünk volna egyet akkor nem is vallaltunk volna gyereket.
Most a szíveddel gondolkodsz, nem az eszeddel.
Alig 19 éves vagy, bőven lehet még egészséges kisbabád.
Tudom, mekkora szeretetet képes adni egy beteg gyermek is, de sajnos sok a nevelésében a keserűség is. Állandó felügyeletet igényel, mellette nem dolgozhatsz, életed végéig ápolnod kell vagy speciális intézménybe adnod. Sosem lesz képes önálló életre. Ha te nem leszel neki, ki fog róla gondoskodni?
A párod reálisan látja a dolgokat, bizonyára neki sem könnyű, nem azért van ezen az állásponton, mert nem szeret benneteket.
Minden esetre, a döntés, a következmény mindennel együtt a tiéd.
Senkinek sincs igaza.
Eloszor is el kellene menned downosok koze, beszélni ilyen gyerekeket nevelő szülőkkel. A gyermeknevelés nem könnyű, sérült gyerekkel pedig meg nehezebb. Rosszalló, lenézo, sajnálkozott pillantasok -ez a legkevesebb. A tudat, hogy a gyerek örökre segítségre szorul, az lesz a neheze. Magyarorszagon esélye se lesz a normalis, vagy ahhoz közeli életre....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!