Mik az első lépések miután pozitív a teszt? (Vitaminok, orvos, vagy még pihentessem a témát. )
Sziasztok, pár napja már sejtem, hogy terhes vagyok. Ma reggel erősen pozitív lett a tesztem és hányok, mint a gép:) Utolsó menstruációm november 1-én volt. Mikor érdemes először dokihoz menni? Szegeden kit ajánlatok? Mi az amit semmiképp ne tegyek, vagy mindenképp..
Előre is köszi a válaszokat.
Szia ! Én is azt ajánlom, hogy este szedd a terhesvitamint, és mindenképpen egyél előtte legalább 1-2falatot,mert ha nem eszel előtte, a hirtelen sok vitamint nem lesz ami felszivja és könnyen kihányod.. nekem vagy 1-2hétig ez volt, ameddig rá nem jötem h enni kéne.. vagy legalább valami rostosat inni. Ha jönnének a reggeli rosszullétek, akkor is mindenképpen enni kell. Tudom, hogy ez tűnik olyankor a legrosszabb ötletnek, de csak ugy mulik el, ha 2 harapást eszel. Sőt, ha azzal kezdtem a reggel h amint kinyitottam a szemem ettem 2 falatot, akkor nekem elő se jött. de olyant egyél amit megkivánsz akkor. én pl minden reggel megettem 2paradicsomot, en yhén sózva. :D valamiért annyira kivántam állandóan. és nem is lettem olyankor rosszul reggel. Fogyelj nagyon : boltban sorba állástól vagy várakozástól hirtelen szivdobogás érzet léphet fel, kicsaphat a meleg stb. azonnal hagyj ott mindent és ülj le. Akár 3-4perc alatt is előjöhet. figyelj a jelekre. viz mindig legyen nálad. a citromos viz is segithet a rosszulléten ha szereted. A görcsölés tényleg normális, ha mensi szerű. A szurkálás is, bár elég fájdalmas tud lenni néha :) Tömegközlekedést ha nem muszáj, az első 4hónapban kerüld. (tapasztalat). ott nagyon sokszor rámjött az előbb emlitett szivdobogást érzet vagy rosszullét, főleg h ameddig nem nőtt a hasam, nem igazán adták át a helyet. Dokihoz én azonnal mentem, olyan izgatott voltam :D 4hetesen, még csak annyit láttak h megvastagodott a nyálkahártya, lehet, h terhesség. 2hét múlvára visszarendelt. Akkor már biztos volt, de még szivhang nélkül. Rá egy hétre már szivhang is volt :) én szedtem külön folsavat, 3mg-ost. A terhesvitamint tényleg minél hamarabb kezd, fontos nagyon ilyenkor a babának a benne lévő folsav és vitamin ! Én majdnem pontosan 1éve jártam ugyanott ahol te.. :) most 9 hetes a kisfiam, alszik a kiságyban ! :) Könnyű szülést és terhességet kivánok neked :) És a nyers ételektől tényleg mindenképpen tartózkodj, gyümiket mindig mosd meg !
Szép napot nektek !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!