Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik az első lépések miután...

Mik az első lépések miután pozitív a teszt? (Vitaminok, orvos, vagy még pihentessem a témát. )

Figyelt kérdés

Sziasztok, pár napja már sejtem, hogy terhes vagyok. Ma reggel erősen pozitív lett a tesztem és hányok, mint a gép:) Utolsó menstruációm november 1-én volt. Mikor érdemes először dokihoz menni? Szegeden kit ajánlatok? Mi az amit semmiképp ne tegyek, vagy mindenképp..

Előre is köszi a válaszokat.

2013. dec. 1. 08:28
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
A Gravidának úgy emlékszem rajta is van a tájékoztatóján, hogy este lefekvés előtt kell bevenni.
2013. dec. 1. 10:56
 12/14 anonim ***** válasza:

Szia ! Én is azt ajánlom, hogy este szedd a terhesvitamint, és mindenképpen egyél előtte legalább 1-2falatot,mert ha nem eszel előtte, a hirtelen sok vitamint nem lesz ami felszivja és könnyen kihányod.. nekem vagy 1-2hétig ez volt, ameddig rá nem jötem h enni kéne.. vagy legalább valami rostosat inni. Ha jönnének a reggeli rosszullétek, akkor is mindenképpen enni kell. Tudom, hogy ez tűnik olyankor a legrosszabb ötletnek, de csak ugy mulik el, ha 2 harapást eszel. Sőt, ha azzal kezdtem a reggel h amint kinyitottam a szemem ettem 2 falatot, akkor nekem elő se jött. de olyant egyél amit megkivánsz akkor. én pl minden reggel megettem 2paradicsomot, en yhén sózva. :D valamiért annyira kivántam állandóan. és nem is lettem olyankor rosszul reggel. Fogyelj nagyon : boltban sorba állástól vagy várakozástól hirtelen szivdobogás érzet léphet fel, kicsaphat a meleg stb. azonnal hagyj ott mindent és ülj le. Akár 3-4perc alatt is előjöhet. figyelj a jelekre. viz mindig legyen nálad. a citromos viz is segithet a rosszulléten ha szereted. A görcsölés tényleg normális, ha mensi szerű. A szurkálás is, bár elég fájdalmas tud lenni néha :) Tömegközlekedést ha nem muszáj, az első 4hónapban kerüld. (tapasztalat). ott nagyon sokszor rámjött az előbb emlitett szivdobogást érzet vagy rosszullét, főleg h ameddig nem nőtt a hasam, nem igazán adták át a helyet. Dokihoz én azonnal mentem, olyan izgatott voltam :D 4hetesen, még csak annyit láttak h megvastagodott a nyálkahártya, lehet, h terhesség. 2hét múlvára visszarendelt. Akkor már biztos volt, de még szivhang nélkül. Rá egy hétre már szivhang is volt :) én szedtem külön folsavat, 3mg-ost. A terhesvitamint tényleg minél hamarabb kezd, fontos nagyon ilyenkor a babának a benne lévő folsav és vitamin ! Én majdnem pontosan 1éve jártam ugyanott ahol te.. :) most 9 hetes a kisfiam, alszik a kiságyban ! :) Könnyű szülést és terhességet kivánok neked :) És a nyers ételektől tényleg mindenképpen tartózkodj, gyümiket mindig mosd meg !

Szép napot nektek !

2013. dec. 1. 11:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Kimaradt: fájdalom esetén csak Panadol vagy Paramax rapid !! mást semmi képpen ne. Magnéziumból ne Magne B6.. semmit nem ér. Magnesii Citrici. Nagyon jó rosszullétre és görcsre is. Ugyan az mint a Magnerot, csak sokkal olcsóbb. vény nélküli. Bocsi a regényért :) Szép napot !
2013. dec. 1. 11:11
 14/14 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy írtok, minden vélemény, ötlet, tapasztalat segít. Nekem nincs anyukám akitől kérdezhetnék, így nagyon jó, hogy írtok. A fájdalommal az a bajom, hogy a Panadolra úgy tudom allergiás vagyok. Mióta babát szeretnék azóta nem veszek be semmit fájdalomra, nehogy amiatt ne jöjjön össze. Kicsit fejfájós vagyok, de eddig mindig kibírtam. Nagyon várom, hogy túl legyek a nőgyógyászon, de kicsit félek is, hogy azt mondja, hogy valami nem ok. A párom azt mondja ne éljem bele magam semmibe, amíg nem telik el pár hét. Szóval próbálok nem minden pillanatban arra gondolni, hogy anyuka leszek.
2013. dec. 1. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!