Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 13,35 a CRP értékem, augmentin...

13,35 a CRP értékem, augmentin duot kaptam. Nem árt a babának?

Figyelt kérdés

Doki szerint nagy a baj, gyulladás van valahol a szervezetemben.

Minden fogam rendben van, biztosan nem fogtól van a gyulladás. Nem vagyok felfázva, megfázva.

DE akkor mitől lehet????

volt valaki, akinek szintén 3x-os volt a CRP értéke?

Hogyan sikerült visszacsökkenteni?

NEM ÁRT A BABÁNAK AZ AUGMENTIN DUO??????

2013. nov. 25. 14:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Először is, ez nem nagyon sok. A magas CRP azért minimum 20 fölött kezdődik, ez bár kint van a referenciatartományból bőven, mégsem nevezhető soknak (hogy lásd a mihez képestet: komoly gyulladásban 200 fölé tud menni).

Másodszor: nem árt az augmentin egy icipicit sem, és mindenképpen szedd be, mert ha kezdődő gyulladást kaptok el az antibiotikummal, akkor megelőzhettek komoly szövődményt, tehát ebben a tekintetben nagyon is helyesen döntött az orvosod (a különféle gyulladások nagyon rossz hatással vannak a lepényi keringésre, emiatt koraszülést okozhatnak. 13-14-es CRP ilyet azért nem predesztinál, de mivel az augmentin ártalmatlan rátok nézve, a gyulladást meg elkerülheted vele, mindenképpen érdemes VÉGIG beszedni.)

2013. nov. 25. 14:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Hogy ne csak tudományoskodós legyek, saját tapasztalat is van: nekem terhesen, 33 hetesen 14 volt a CRP-m, én magam írtam ki magamnak az Augmentint, és egészen makkegészséges a másfél éves kislányom. :)
2013. nov. 25. 14:12
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem árt.

Az ártana neki, ha egy komoly fertőzésből-gyulladásból nem lennél kikezelve. Az ártana.

De azért mondjuk nem ártana kideríteni, hogy hol is van az a bizonyos gyulladás szerintem.

De a gyógyszert mindenképpen szedd be!

2013. nov. 25. 14:32
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Természetesen végigszedem a 7 napot és kíváncsian fogom várni a vérvétel eredményét, hogy sikerült-e csökkenteni a szintet.

Első válaszoló, nem lehet, hogy esetleg a 11.heti lepényleválásomból maradhatott vissza valami gyulladás a szervezetemben? Levált részlegesen a lepényem és lett egy hematomám is, persze már rendben van hála!!!!!

2013. nov. 25. 15:06
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem 12,7 volt a 25.ik héten.. Annyira fájt a hasam, hogy csak feküdtem.. Én is augmentint kaptam, de ezzel nem ártasz a picinek.. azt mondták, hogy ez csak kezdődő gyulladás, ha igazán nagy gyulladás lenne, akkor az érték több száz is lehetne akár. Igazából ez egy megelőzés. Szedd be végig és nem lesz baj. Nekem is szépen elmúlt csak én mellé még kaptam rengeteg magnéziumot.

35+5hkm

2013. nov. 25. 15:47
 6/8 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok.. Hogy mitől volt, nekem nem tudták megmondani, mert amúgy mindenem rendben volt, a fogam is, előtte voltam megnézetni és semmi más panaszom nem volt.
2013. nov. 25. 15:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem, attól nem hinném, hogy most magas volna. Ilyenkor jellemzően a lappangó húgyúti fertőzéstől tartunk, ill. ennek a petefészekre, hüvelyre húzódásától (terhességben gyakori, ugyanis a növekvő méh elnyomja a húgyutakat, a pangó vizelet pedig okoz gyulladást - ha ebből valamilyen felszálló gyulladás lesz, az lepényleválást, burokrepedést, ebből fakadóan koraszülést provokálhat). Ezzel a CRP-vel az biztos, hogy nincs nagyon komoly gond, de ha sikerül megelőzni egy kialakulóban lévő bakteriális fertőzés okozta gyulladást az szuper. Szóval nyugalom, nincsen baj, előfordul az ilyen. :) Nekem egyébként vsz. egy benőtt köröm csinált ilyen CRP értéket még régebben, sok éve, csak hogy lásd, hogy a banálistól az egészen komoly dolgokig terjedhet az, hogy mi okoz ilyet. Mivel terhességben két embert védünk, ezért kell az Augmentin, lehet, hogy semmi komoly, de lehet, hogy megelőz egy nagyobb gyulladást. :)
2013. nov. 25. 16:32
 8/8 A kérdező kommentje:
HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT LÁNYOK!!!!!!
2013. nov. 26. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!