Van itt valaki akinek a terhesség alatt derült ki hogy pajzsmirigy gondja van? Jövőhét szerdára kaptam időpontot. Lehet valami baja a babának? Sos!
A válasz röviden: nem, ilyen értékek mellett nem lesz semmi baja.
Nekem 10 éve van alulműködésem - mindhárom OK, annyira, hogy nálam soha nem volt ilyen alacsony a TSH egész terhesség alatt.
A TSH egy olyan hormon, ami az FT4 és az FT3 termelését szabályozza. Nálad mindhárom érték OK - az FT4 az alsó határ közelében van, de még jó, ezért magasabb egy picit a TSH.
Az elmúlt 10 évben kitapasztaltam, hogy 2 iskola van. Az egyik szerint mindenképpen 1 alatt kell tartani a TSH-t a terhesség alatt - nekem ilyen értékek mellett állandó hasmenésem, szívdobogásom volt és nem tudtam aludni. A másik 2-2,5 alatt tartja - nekem ez jött be, 2 hónap próbálkozás után terhes lettem, most 27 hetes vagyok, a gyerekem szépen fejlődik, nálam a 2,5-2,8 között voltak az értékek egész terhességem alatt.
Szóval ne aggódj, a biztonság kedvéért fognak adni gyógyszert - arra figyelj, hogy éhgyomorra vedd be és ne szedd vitaminokkal együtt, mert a kálcium gátolja a felszívódását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!