Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » S. O. S Pajzsmirigy probléma...

S. O. S Pajzsmirigy probléma terhesség alatt?

Figyelt kérdés
A TSH vérvételi eredményem 5.38miu/l lett!Papíromon még az áll hogy referencia tartomány:0,27-4,20! Ez magas ugye??? És mit jelent? Jövőhét szerdán megyek dokihoz de addig megőrülök,baj van vele?? Mi lehet ebből a babára nézve probléma??
2013. júl. 2. 21:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen, magas, gyógyszert kell szedned. Én nem várnék ezzel több mint egy hétig, mert ha kombinálva van ezzel-azzal, vetélést okozhat. A gyógyszert sztem a sima házidoki is felírja rá. Jobb, ha minél előbb kezelve van. Attól ne félj egyáltalán (nagyon sok hülyeséget lehet erről olvasni, ami nem igaz), hogy a baba szellemi/ idegrendszeri fejlődésével baj lesz, nem lesz! Ahhoz az ft4 hormonnak kéne kórosan alacsonynak lennie, amihez viszont a te tshdnál sokkal magasabb tsh párosulna. Nekem 6 fölötti tsh mellett is bőven rendben volt.
2013. júl. 2. 21:13
 2/10 anonim ***** válasza:

szia, NE AGGÓDJ:) nekem is kb. ilyen értékem lett, jól összetojtam magam, elmentem a nődokihoz, aki ajánlott egy szuper endokrinológust, ha pesti vagy írj rám, megadom az elérhetőségét.

ő mondta, hogy NEM kell még ennyivel stresszelni, de nézzünk egy átfogó hormonsort, megcsináltattam, kicsit alacsonyabb volt a TSH és a többi érték is normál, azt mondta, 2 havonta kontroll, de ennyire még nem kell gyógyszert se szednem

azt is mondta, akkor kezdjek el egy picit aggódni, ha mondjuk ez az érték 10-15, nem 5,4

a babára egyáltalán semmi hatással nem lesz, de vizsgáltasd ki, ahogy írtam

13 hetes voltam, most 24 vagyok, és mindenki jól van :)

2013. júl. 2. 21:16
 3/10 A kérdező kommentje:
Én most járok a 30.hétbe,de most derült ki pár hete hogy terhességi cukros lettem(nem tul magasak az eredményeim 8,2a legmagasabb eddig)és elküldtek erre a vizsgálatra.DE most hogy olvasgatok róla negyon megijedtem.
2013. júl. 2. 21:22
 4/10 anonim ***** válasza:

semmi gond nem lesz ezzel, hidd el, keress fel egy endokrinológust, elvileg a nődoki is ezt fogja mondani!

a babának emiatt semmi baja nem lesz, a cukor miatt meg nyilván diétázol

2013. júl. 2. 21:24
 5/10 anonim ***** válasza:
A t3 t4 hormon normális tartományban van? Mert ha az rendben van akkor nincs gond valószínűleg. (Elvileg ott kell lennie alatta a leleten annak a 2 értéknek is.) Nekem terhesség előtt 3 körül volt, mikor terhes lettem 6 körül lett, de mivel a t3 és t4 normális tartományban volt nem kellett vele semmit csinálni. A lényeg, hogy ne aggódj, nem lesz semmi baj ebből!
2013. júl. 2. 21:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. 30 hetes vagy? Hát akkor már finoman szólva nincs vetélési veszély, sőt, ilyenkorra a baba már a saját pajzsmirigyét használja. Úgyhogy akkor nyugodtan várd ki a jövő hetet, senkinek semmi baja nem lesz :)
2013. júl. 2. 21:40
 7/10 A kérdező kommentje:
Nekem olyan nincs rajta hogy t3 és t4!!
2013. júl. 2. 21:41
 8/10 A kérdező kommentje:
Tényleg a sajátját használja?? Az akkor jó ugye? Nem lehet már baja,de eddig se lett ugye?
2013. júl. 2. 21:43
 9/10 anonim ***** válasza:
Ez nagyon fura, hogy nincs rajta a t3 és t4, mert automatikusan meg szokták csinálni, ha nincs a normál tartományban a tsh, legalábbis nekem nem kérte az orvos, hanem megcsinálták emiatt. De tényleg ne aggódj, nem lesz baj!
2013. júl. 2. 22:14
 10/10 anonim ***** válasza:
A t4 biztos normálban van, csak enyhén emelkedett a tsh-d, és mivel a tsh elvileg, ha gond van vele, egyre emelkedik a terhesség során, ennél magasabb sose volt. Még 8-9-es tsh mellett is normális szokott lenni. Így tuti, hogy a baba mindent megkapott az elejétől, ami neki kellett. Hidd el, nekem 2 doki is mondta, mert a 2 terhesség alatt más dokikhoz jártam/járok, ez egy itt terjedő dolog, h baja lehet a babádnak, de ez nem így van. Meg ha jódtartalmú terhesvitamint szedtél az elején, akkor abból még hiány mellett is pótoltad volna, ami kell neki. És igen, betöltött 6 hónaptól a baba a saját pajzsmirigyét használja, és persze, hogy az jó :)
2013. júl. 3. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!