Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit nem szabad enni terhesen?

Mit nem szabad enni terhesen?

Figyelt kérdés
Föleg bebizonyositott tények érdekelnek, nem "babonák"

2013. nov. 25. 06:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Peneszes sajtot, nyers tojast, nyers hust. Ennyi.
2013. nov. 25. 06:50
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Vigyázz a nyers húsokkal,nyers tojással,mindent jól moss meg (zöldség,gyümölcs),penészes sajtok se nagyon ajánlottak és ami még fontos sztem,egészségesen kell táplálkozni,nem cs a baba miatt,hanem magad miatt is,kerüld a cukros,fehérlisztes kajákat.
2013. nov. 25. 06:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Tejet lehet inni? Imádom a házi tejet, minden reggel iszok. Ha nem tejet akkor miből lehet fedezni a kalcium szükségletet minden nap?
2013. nov. 25. 07:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Tejet lehet inni,sőt ajánlott is. :) Tojást,nyers húst,penészes sajtokat kerülni kell.És a vadhúst is.

Nekem a dokim a zödségre gyümölcsre is azt mondta,hogy elfogyasztás előtt áztassam be 10 percre szódabikarbónás vízba a toxoplazmózis ellen,mert az,hogy csak megmossuk gyorsan vízzel,nem mindig hatásos.És vigyázz a túlzott halfogyasztásra is :)

2013. nov. 25. 08:33
 5/10 anonim ***** válasza:
Házi tejet nekem a védőnő kifejezetten a tiltó listára tette, mivel ugye nem vetik alá ultrahőkezelésnek és teli lehet bacival. Csakis a dobozos, tartós UHT tejet javasolta. Amit még mondott az orvosommal egyetértésben a fentieken kívül az eper és a földimogyoró, mert ezek allergiát okozhatnak a magzatnál. A fahéjat is kerülni kell, mert az viszont olyan anyagokat tartalmaz, amelyeknek hatása van a méhizomzatra is, összehúzódásra is serkentheti.
2013. nov. 25. 09:17
 6/10 anonim ***** válasza:

A fentieket kiegészíteném a tengeri halakkal ( higany lehet benne, ami ugye méreg), és a tonikkal (amiben kinin van, ami a babára nézve szintén mérgező hatással van).

Annak pedig szerintem járj utána, hogy a házi tejet forralás után ihatod-e. Annyiból jó lenne, hogy ezek a hőkezelt uht tejek igazából agyon vannak vizezve, és fele annyi kalcium sincs benne, mint a valódi tejben.

2013. nov. 25. 10:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Hm, épp tegnap ettem fahéjjal bőven megszórt kaját... de jól vagyok :)

A penészes sajt nem egyértelműen veszélyes, de liszteriózist lehet kapni tőle, amit felnőtt szervezetre nem annyira veszélyes, magzatra annál inkább.

A bazsalikomra is mondják, hogy magzathajtó, főleg első hetekben - mondjuk én elég sok pestot ettem és attól se lett bajom.

A gyógyteáknál nézz utána, hogy mit tartalmaz, mert egyes növényi hatóanyagok gyógyszerével vetekednek. A gyógyteák kis része veszélyes csak - de olvass dobozt és nézz utána az összetevőknek, ha ilyet iszol.

2013. nov. 25. 10:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Igen,ez igaz, némelyik tea is ártó, illetve fűszerek,mint a bazsalikom,a borókabogyó...ha megtalálom neked azt az oldalt,ahol ezek összevannak szedve,belinkelem ide.
2013. nov. 25. 12:45
 9/10 anonim ***** válasza:
Legjobb kalcium forras a mak!
2013. nov. 25. 12:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Tejet olvastam én is, hogy annyira nem ajánlatos. Mi házi tejet hozatunk minden héten 8 litert és azt ketten eddig meg is ittuk. Elvileg UHT ez a házi is, mármint attól hogy házi attól függetlenül hőkezelve vannak ezek is. Ha felforralom itthon az egyébként elég? De én már lassan úgy vagyok vele inkább utána se olvasgatok, a dokim nem tiltott el semmitől eddig, csak mondta volna ha valamit nem szabad de azt mondta nem kell egyenlőre semmin változtatni, gondolom ha valami nagyon nem lenne jó neki azt mondaná.
2013. nov. 25. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!