Mennyit szabad napozni terhesen?
Figyelt kérdés
Szombaton megyünk kirándulni és érdekelne,hogy mennyit lehetek a napon? 10hkm2013. júl. 25. 19:07
1/7 anonim válasza:
Még fiatal a terhességed, elégé védve van a baba. Viszont a napszúrásra is gondolj. Sok sok folyadék, naptej, kalap és valójában 11:00-15:00 között senkinek sem ajánlott a napon lenni, még nem terhesnek sem. Majd ha már nagyobb pocakod lesz akkor kell a nap sugárzással is foglalkozni igazán.
2/7 anonim válasza:
Én egyáltalán nem napoztam a terhességem alatt - de ez csak az én agyszüleményem - bizonyos fokig biztos nem árt.
3/7 Judyt77 válasza:
Kirándulni lehet de kend magad mindenképpen magas faktorú naptejjel, tegyél fel baseball sapkát, szalmakalapot! Mindig keresd az árnyékos részeket. A déli órákat mindenképp védett helyen töltsd. Gyakran hűtsd le a tested hideg vízzel. Én folyton bevizezem az egész kezem, nyakam, arcom, ezzel lehűtöm magam. És ha strandra mennél, a hasad ne legyen szabadon (fürdőruha, vagy póló)! Lehet, hogy elővigyázatos vagyok, de nekem ez így bevált. 30 hetes kismama.
4/7 anonim válasza:
én 5-6 hetesen voltam balcsin,megkérdeztem az orvost,hogy mi az amit kerüljek nyaalás alatt és azt mondta,hogy napozni tilos,még fél órát sem szabad a napon lenni napozás céljából. Én a fa alatt egy nagyon lenge ruciban kifeküdtem,de még így is kipirult a bőröm a nyakamnál és a mellkasom feletti részeken.
5/7 anonim válasza:
Megfelelő fényvédelemmel annyit, amennyit egyébként is napozhatnál. Arra egyébként figyelj, hogyha kezd meleged lenni, kifáradnál, akkor pihenj le. Ne erőltesd meg magad, igyál sok vizet. A napozásnál külön figyelj arra, hogy ne égj le! Az egyébként sem egészséges...
6/7 anonim válasza:
A napsugárzás a bőrben nyelődik el, mélyebbre nem jut. A babát a magzatvíz is védi ráadásul. Nem a napsugárzással, hanem inkább a hővel van a gond, mert a magzatvíz is átmelegedhet tőle.
Viszont azt nem árt tudnod, hogy terhesen nem biztos, hogy olyan szépen barnul a bőr, előjöhetnek anyajegyek, pigmentfoltok, mindenféle bőrhibák. És van, ami nem tűnik el terhesség után sem.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi..nem úgy gondoltam,hogy 1órát a napon leszek,hanem olyan 10 perceket,hogy mégis ne legyek hófehér,azt is a parton,hogy közben tudjam vizezni magam..
2013. júl. 26. 09:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!