Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem szabad Camembert...

Miért nem szabad Camembert sajtot enni kismamának?

Figyelt kérdés
2013. nov. 24. 18:31
 1/7 anonim ***** válasza:
88%
Nem nem szabad, csupán nem ajánlott a nemespenész miatt.
2013. nov. 24. 18:35
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Ìgy van! A nemespenész és egyéb érlelő gombák miatt nem ajánlott.
2013. nov. 24. 18:50
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
A lágy sajtokban, és igazából az összes tejtermékben baktériumok vannak, a kefir is nem más mint romlott tej, a sajtok szintén nem mások mint megfelelő baktériummal beoltott tejtermékek. (tudom mert sajtot gyártunk) Ezek a bacik okozhatnak problémát, de nem feltétlenül okoznak csak okozhatnak esetleg bajt vagy esetleg át juthat a méhlepényen. Én ettem terhesen 1-2 alkalommal camember sajtot terhesen, és trapistát is ettem, igaz kicsit ritkábban mint amúgy szoktam, és makk egészséges babám lett. Szerintem le vannak túlozva ezek a mit nem szabad enni terhesen dolog. (mézet, tejterméket, májat stb.) Meg kell nézni mi honnan származik és attól függően elfogyasztani. Egy boltban kapható Tihany camember sajt nagy eséllyel nem tartalmaz annyi bacit, vagy olyan baktériumot ami bajt okozna a magzatban.
2013. nov. 24. 18:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nos logikailag megközelítve a dolgot, amikor a gyomromba kerül az étel, akkor a gyomorsavban lévő sósav elpusztítja az összes kórokozót (néha nem bír velük, mert mondjuk túl sok a kórokozó romlott-fertőzött étel esetében, de azért egy camambert nem ez a kategória szerintem).

Szerintem túlzottak az ilyen jellegű tiltások. Amire figyelni kell, hogy nyers húst nem szabad enni a toxoplasma fertőzés veszélye miatt, illetve ugyanezen okokból a nyers zöldségeket alaposan meg kell mosni, mert előfordulhat, hogy kint a kertben rász..rt a fertőzött macska.

A májról megcsak annyit, hogy ha valaki nem az Elevitet eszi, akkor nyugodtan eheti a májat, vagy más A vitamin tartalmú ételeket. Sajnos az elevitben felelőtlenül A vitamin is van, és ha emellé még táplálékkal is bevisszük, akkor fejlődési rendellenességet okozhat az A vitamin túladagolás. (Szerencsésebb ennél jobb összetételű terhesvitamint szedni.)

Na a mézről eddig nem is hallottam, hogy nem szabad enni. És miért, botulizmus miatt, vagy miért, elképzelni nem tudom, mi az oka.

2013. nov. 24. 21:51
 5/7 anonim ***** válasza:

jól is néznénk ki, ha sósav lenne a gyomrunkban ...

semmi bajod nem lesz tőle. terhesen is ugyanazokat eheted, mint nem terhesen. a kockázat a baba miatt magasabb,mert ugye egy esetleges fertőzés esetén neki is árthat. de ennek a fertőzésnek a veszélye nem nagyobb attól, h. terhes vagy.

2013. nov. 25. 07:10
 6/7 anonim ***** válasza:

Akkor olvass el egy bioszkönyvet:

"A gyomorsav kémiai összetételét tekintve a következő anyagokból tevődik össze: sósav, melyet a corpus és fundus fedősejtjei termelnek; nyák vagy mucin, ami a corpus és antrum melléksejtjeinek a terméke; enzimek, melyeket a fősejtek termelnek; intrinsic faktor, amely a fedősejtek terméke; továbbá a lenyelt nyál és a visszafolyó duodenumnedv. A gyomorsav összetétele tehát ezen anyagokból áll."

Amúgy elvileg a liszteriózis miatt nem szabad enni pasztörizálatlan tejből készült termékeket. Viszont most megnéztem a hűtőben egy camambert-t, és láss csodát az összetevőkben fel van tüntetve, hogy pasztőrözött tejből készült. Szerintem egyszerűen csak el kell olvasni az összetételt, amúgy a kékpenészes sajtokat nem ajánlják inkább. És az sem bizonyított, hogy terhesen nagyobb eséllyel kapnánk el a liszteriózist, ugyanannyi esélyünk van rá, mint egy nem terhesnek.

2013. nov. 25. 07:17
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz.

Természetesen nyers dolgokat most nem fogyasztok, de én is azt gondolom, hogy elvannak túlozva a tiltások. Nem eszek tatár beefsteak-et, nyers tojást, nem kóstolom meg a nyers fasírtot (vagyis nem én kóstolom), viszont ha elkezdenénk minden ételnek a veszélyeit latolgatni, a végén semmit nem mernénk megenni. :-) Egyébként nekem vitaminból a nőgyógyászom Elevit helyett a LadeeVit-et javasolta.

2013. nov. 25. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!