Vajon párolt zöldségek sajttal nagyon hízlaló így estére?

Olivaolajon párold ne vajon. A sajt pedig sovány sajt legyen. Előtte igyál egy nagy pohár vizet.
Nem lehet, hogy csaka gyomorsavad sok, és attól leszel éhes?

Hát én diétázom (már szülés után vagyok bőven), és az étrendembe simán belefér, bár kevés sajttal. És vaj helyett kókuszzsíron párolom, de a vaj sem rossz egyébként...legalábbis az olajnál nem rosszabb :)
Kérdés, hogy mikor nyomja be az ember, lefekvés előtt 3 órával belefér...

#2 gratulálok!
A hazai sajtok zöme full zsíros sajt. És nem hízlal? -.-

Tehát kvázi a zsír, mint olyan fogyaszt!!!
Köszönjük, Emese!

Nem azért, hogy védelmembe vegyem 2-as válaszolót, de én eléggé beleástam magam a témába, hogy lehet eredményesen diétázni, vagyis életmódot váltani, és való igaz, hogy nem a zsírtól hízunk el, ez egy hatalmas tévhit. Igenis a szénhidrátok a bűnösek! Szénhidrát szegény de "zsírosabb" étrend mellet fogyok én is gyönyörűen... Értem itt azt, hogy pl a zsíros sajt egyáltalán nem tiltólistás, zsíros tej is jöhet, megeszem még a kolbászt is...
A párolt zöldség sajttal még diétás fogásnak is beillik, semmi baja nem lesz tőle kérdezőnek, nem ettől fog sokat hízni, hanem a szénhidrát dús pékáruktól...
Egyébként ha már itt tartunk, a vajon pirítás egészségesebb, mint az olivaolaj, jobb az összetétele, mivel az olaj 100g zsír, kalóriatartalma is magasabb. A vajban pedig van fehérje is a zsír mellett! És hát, mint tudjuk a fehérje építi fel a testünket, az a legfontosabb táplálékunk!
Szóval kérdező, nyugodtan benyomhatsz még akár este is egy adagot belőle, csak ne egyből aludj el. Az este (lefekvés előtt 2-3 órával) elfogyasztott étel még pörgeti is az anyagcserét!
Jah, 3-as voltam...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!