Miért nem számít veszélyeztető körülménynek, ha a munkám fizikailag megterhelő, stresszes és fokozott a fertőzésveszély?
Fizikailag a szénlapátolás a megterelő, stressz pedig mindenhol van, és szerintem a fertőzésveszély is átlagos. Szerintem egy patikában vagy kórházban pl. nagyobb.
Veszélyeztetett terhes meg nem a "körülményektől" leszel, hanem ha neked vagy a babának van valami baja, pl. vérezgetsz.
De egyébként igen, biztosan van olyan orvos, aki bármivel kiír.
Veszélyeztető körülmény maximum, ha veszélyes, mérgező anyagokkal dolgoznál, és nem megoldható az áthelyezés más munkakörbe. A stressz minden munkahelyen megvan, az nem veszélyeztető tényező. A fokozott fertőzésveszély enyhe túlzás, az inkább az a kategória, ha laborban dolgoznál vérrel, vizelettel, széklettel.
A fizikai megterhelés viszont akkor igaz lehet, ha tényleg emelgetsz 10 kilónál nagyobb gyermekeket, esetleg valamilyen fejlesztő torna alkalmával. (bár én is emelgetem a 13 kilós fiamat minden nap, és egy szem görcsöm sincs). Igazából ennek a fizikai megterhelésnek akkor van jelentősége, ha keményedések, esetleg görcsök, vagy vérezgetés jelentkezik, akkor rögtön táppénzre vesznek.
Amúgy meg nagyon egyszerű: fogadsz magánorvost, az kiír valamilyen indokkal, ha megkéred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!