Elmondanátok nekem, hogy azok az anyukák akik terhesek lettek, de védekeztek és millió helyen olvastam, hogy csak úgy "becsúszott" a második, harmadik stb. baba, azok hogyan védekeztek?
Nagyon sok kérdésben olvastam, hogy sok anyuka "csak úgy" terhes lett, "becsúszott" a baba, pedig védekeztek. Na mos engem nagyon érdekel, hogy mégis hogyan védekeztek? Óvszerrel, gyógyszerrel, megszakítással, naptár módszerrel? Mégis hogyan?
Nem szeretnék semmilyen vitát elindítani, csak pusztán érdekel:)
Az első gyermekem gyógyszer mellett fogant. Nem hagytam ki egy szemet sem, de egyáltalán nem baj hogy lett nekünk, már úgyis beszéltünk róla, hogy lassan jöhetne a baba. A második és a harmadik babánk tervezetten jött. Bartátnőm pharmatex mellett lett terhes, bár sztem az nem egy biztos védekezési mód.
Egy másik barátnőm pedig nem védekezett, de másnap vett be esemény utánit. Ennek ellenére baba lett belőle.
19 évesen tablettával, doki elfelejtette mondani, h bizonyos AB-k hatástalanítják - 22 hetes vetélésindukció fejlődési rendellenesség miatt
30 évesen a jelenleg létező legminőségibb, legdrágább latexmentes óvszerrel - sem kiszakadás, sem egyéb probléma nem volt, egyszerűen nem volt 100%-os.
Kiszakadt az óvszer, alaposan megmosakodtam ahogy csak bírtam, irány a patika, vettem esemény utánit, vérzés meg is jött, én fellélegeztem.... 3,5 éves a fiam. Előtte-utána hetekig nem volt szex, tehát egészen biztosan akkor fogant.
(de amúgy le is van írva az esemény-utáni tájékoztatójában, hogy nem 100%-os).
Egyáltalán nem érzem magam felelőtlennek. Nálam csak az óvszer jöhet szóba egyéb okok miatt, felelősen is használtuk mindig, és amikor a selejtes darab miatt megtörtént a baleset, megtettem amit tudtam, hogy elkerüljem a nemkívánt várandósságot.
Off the topic:
Kérdező: mi is védekeztünk már mindenféle módszerrel és 7 év után csak akkor jött a baba, amikor tényleg terveztük. De akkor kevés próbálkozás után :)
A megszakítást sokan nem tartják védekezésnek, de érdekes módon nálunk bevált módszer. A sógornőmék pedig 20 éve így védekeznek és sosem lett belőle nem tervezett baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!