Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek lehet belole...

Szerintetek lehet belole valaha felelosegteljes apa?

Figyelt kérdés

20 eves vagyok, a het elejen tudtam meg, hogy babat varok, az 5. hetben vagyok. (Nem terveztuk a babat, becsuszott, hulyek voltunk, tudom, de most nem ez a lenyeg.) Mindenkeppen szeretnem megtartani, mar eljutottam oda, hogy orulok neki, a baratom viszont....hat o egeszen mas eset.

21 eves, 4 eve vagyunk egyutt, mondhatni stabilan, de volt 1,5 ev affele "se veled, se nelkuled" kapcsolat. Finoman szolva sem mondhato nyugodt, kiegyensulyozott embernek, sajnos jellemzok az olyan dolgok, hogy minden hetvegen csont reszegre vedelik magukat a haverjaival, tomenytelen mennyisegu bulik, fuves cigi, es tarsai....raadasul nem egy figyelmes szemely, igazabol mar megszoktam, hogy az o fontossagi sorrendjeben mindig elorebb lesz a haja, a teste, az autoi, a foci, aztan majd ezek utan jovok en...szoval o ilyen.

Jelenleg sokkos allapotban van, meg mindig nem fogta fel, hogy apa lesz, szoval jelenleg nem tudnek en magam valaszt adni a kerdesemre, ezert is erdekelne, ti mit gondoltok...esetleg valaki volt mar ilyen helyzetben, az legyszi irjon. (bocsi, hogy regeny lett)

Elore is koszi.

Kinga

2013. nov. 21. 19:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Az anyagiakba ne menjünk bele szerintem. Nyilván nem vállalná ha nem lenne esetleg segítsége...akár szülőktől, vagy bárki mástól.

Egy hozzászóló nagyon jól írta, ne a pasitól függjön! Ne kelljen már egy ilyen felelőtlen ember miatt megölni egy kis életet, akit mellesleg az édesanyja szeretne vállalni!

Ne befolyásoljuk a kérdezőt, ha ő megtartja akkor úgy is meg fogja! És nem feltétlen jár el bulizni egy 20 éves ember. Van aki 30 évesen sem tudja eldönteni hogy mit akar.

Az én példám, 21 évesek vagyunk párommal, ő dolgozik, tervezett baba volt az eslő, igaz, utolsó éves voltam amikor sikerült, örültünk nagyon, közös lakás autó megvolt, az anyagiakba is belefért. most másfél éves. Jön a kistesó. Ő is belefér. Egyáltalán nem hiányzik a bulizás, ha ki akarunk mozdulni, elmegyünk hárman sétálni. Attól mert fatal, nem jelenti azt,hogy nem tudja az addigi életét feladni,és 100% ig a gyerekére figyelni.

2013. nov. 22. 13:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem meg nagyon is menjünk bele az anyagiakba. És kedves előző hozzászóló, mint ahogy leírtad neked ott volt melletted a párod aki segített. Sőt, ti terveztétek.

A kérdező az anyagi hátteréről ugyan nem tesz említést, arról viszont igen, hogy nem tervezték, a kapcsolatuk sem felhőtlen és párjára nem úgy tűnik hogy lehet számítani.

Hogy tudni lehet-e előre hogy a gyerek apja mellett milyen jövő vár rájuk? Igen. De csak azért nem menni abortuszra mert a jónép elhiteti, hogy az bűn, az gyilkosság, az megbocsáthatatlan, és gyötör majd egy életen át... Tudjátok sokkal rosszabb, amikor az gyötör, hogy a meglévő gyerekeid szenvednek, annál nincs rosszabb.

2013. nov. 22. 14:27
 13/16 anonim ***** válasza:

Ha meg akarja tartani meg tartja függetlenül attól, hogy milyen a viszony közöttük. Hisz lehet ő lesz az a fiú, aki sajnos család nélkül öregszik meg. Ha pedig megtartja, boldog lesz az anya is, lesz a gyereknek esély a szép életre, és lesz esély arra is, hogy talál maga mellé olyan párt, aki elfogadja a gyermekét, és boldogok lesznek. rengeteg ilyet ismerek, még mielőtt azt mondaná valaki, hogy mert gyerekkel lehetetlen normális embert találni.

Ha meg nem bűn az abortusz akkor mi? Nem hiszem hogy bárki is oklevelet fog adni. De ne is beszéljünk erről, hisz kérdező nem gondolkodik az abortuszon.

2013. nov. 22. 14:41
 14/16 anonim ***** válasza:
az abortusz egy döntés amiért senki nem elismerést vár. de magyarázd el nekem kérlek, hogy mi az a bűn? (most csak úgy általánosságban kérdezem, nem feltétlenül az abortuszra vonatkoztatva)
2013. nov. 22. 14:50
 15/16 A kérdező kommentje:

Na, mindenki nyugodjon meg.

Van allasom, nem alommelo, de van. Egyebkent meg a szuleimre is tudnek tamaszkodni, ha arrol lenne szo.

2013. nov. 22. 14:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdezőnek igaza van...Privátban szívesen válaszolok, ha érdekel a véleményem, de kissé eltértünk a kérdésre való válaszadástól.
2013. nov. 22. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!