Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen amikor bekeményedik a...

Milyen amikor bekeményedik a pocak és miért baj? én 27. hétbe léptem, elég sokszor érzem hogy hirtelen fájdogál a pocakom néha kicsit keményebb néha pedig normális! Baj van?

Figyelt kérdés
Vagy csak nől a pocakom!Inkább délután vagy este érzem ezt!
2009. nov. 18. 17:35
 1/6 A kérdező kommentje:

A furcsa az hogy akkor a köldököm is kilyebb jön,lehet hogy csak a baba feszít?

De most már naponta?

2009. nov. 18. 17:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
akár óránként is feszítheti magát a babád :) Ahogy leírtad, inkább az + nő a méhed, az amikor bekeményedik, összetéveszthetetlen, az egész pocak kő kemény lesz, még egy picit meg is emelkedig, nem fáj, de olyan furi kellemetlen érzés. egyébként 20 percenként normális, ha sűrűbben keményedik, kórházba kell menni.
2009. nov. 18. 17:42
 3/6 A kérdező kommentje:
ennyi idősen is feszíthet már a baba?
2009. nov. 18. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy feszíthet, gyakorlatilag már pár hetes magzatként is mozog.

Én pl. a második babámat már a 13. héten éreztem, nem közvetlenül a mozgását, hanem a hasam megfeszült, ahogy nekinyomta magát.

Egyébként szerintem különböző hasfeszülések vannak, van, amikor itt-ott kinyomja magát a baba, van, hogy az egész méh összehúzódik, ilyenkor keményedik az egész pocak, és van, amikor a növekedéstől feszül, ez szerintem inkább a bőrön érezhető. Én legalábbis ezeket tudtam megkülönböztetni mindkét terhességemnél. A legjobban a növekedős feszülést utáltam, mert az napokon át is kellemetlen tudott lenni (bár nem fájt, inkább viszketős-szétrepedős érzés).

Ne ijedj meg, ezek teljesen természetes dolgok.

Ha eddig még nem tetted, szedj magnéziumot, azok enyhítik a görcsöket.

2009. nov. 18. 18:05
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia én sajnos megtapasztaltam mind a három terhesség alat görcsöltem ugyanis a feszülés is görcs . már az elsö honaptol kezdve ,ojan hogy teljesen megfeszül ahasad kemény lesz és valamien szintan fáj is ,ha sokszor érzed feltétlen fordulj orvoshoz mivel ez méhöszehuzodást okoz ami elinditja a szülést !Pihenj sokat !
2009. nov. 18. 18:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Pihenned kellene többet, valamilyen erősebb Mg-t szedni. Nekem amikor bekeményedik, befeszül és kiemelkedik, ha a hátamon fekszem, akkor lehet legjobban látni. Nekem már régóta ilyen, de mostanában kicsit elbizonytalanodtam, hogy lehet, hogy nem mindig keményedés, lehet hogy időnként a babám nyomja ki magát. A dokiddal meg kell beszélned.

28 hetes

2009. nov. 18. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!