Milyen amikor bekeményedik a pocak és miért baj? én 27. hétbe léptem, elég sokszor érzem hogy hirtelen fájdogál a pocakom néha kicsit keményebb néha pedig normális! Baj van?
A furcsa az hogy akkor a köldököm is kilyebb jön,lehet hogy csak a baba feszít?
De most már naponta?
Persze, hogy feszíthet, gyakorlatilag már pár hetes magzatként is mozog.
Én pl. a második babámat már a 13. héten éreztem, nem közvetlenül a mozgását, hanem a hasam megfeszült, ahogy nekinyomta magát.
Egyébként szerintem különböző hasfeszülések vannak, van, amikor itt-ott kinyomja magát a baba, van, hogy az egész méh összehúzódik, ilyenkor keményedik az egész pocak, és van, amikor a növekedéstől feszül, ez szerintem inkább a bőrön érezhető. Én legalábbis ezeket tudtam megkülönböztetni mindkét terhességemnél. A legjobban a növekedős feszülést utáltam, mert az napokon át is kellemetlen tudott lenni (bár nem fájt, inkább viszketős-szétrepedős érzés).
Ne ijedj meg, ezek teljesen természetes dolgok.
Ha eddig még nem tetted, szedj magnéziumot, azok enyhítik a görcsöket.
Pihenned kellene többet, valamilyen erősebb Mg-t szedni. Nekem amikor bekeményedik, befeszül és kiemelkedik, ha a hátamon fekszem, akkor lehet legjobban látni. Nekem már régóta ilyen, de mostanában kicsit elbizonytalanodtam, hogy lehet, hogy nem mindig keményedés, lehet hogy időnként a babám nyomja ki magát. A dokiddal meg kell beszélned.
28 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!