Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akik magánorvoshoz járnak, és...

Akik magánorvoshoz járnak, és van uh-os "képesítésük" azok a 12. heti genetikai és az egyéb kötelező uh-ért fizettek? Mármint az orvos elkérte a vizitdíjat?

Figyelt kérdés
2009. nov. 18. 10:49
 1/8 A kérdező kommentje:
Az orvos képesítéséről beszélek, nem a kismamikéról. :)
2009. nov. 18. 10:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A kötelező uh. vizsgálatokat a kórházban végezték, annak ellenére, hogy magánorvoshoz járok. Természetesen nem az orvosom, hanem aki éppen ügyelt. A vizsgálat eredményét természetesen a magándoki megnézi. A kötelező vizsgálatokért nem kell fizetni. 30 hetes kismama
2009. nov. 18. 10:58
 3/8 A kérdező kommentje:
Én időpontra menten és a saját orvosom végezte. Azért kérdeztem rá, mert unokatesóm teljesen kiakadt, hogy ezért nem kérhetne pénzt...
2009. nov. 18. 11:03
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én magándokihoz járok akihez ha belépek, 10E. :( A 12. hetin is elkérte.
2009. nov. 18. 11:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos meg kell azt fizetni, ha az ember nem a kórházba, hanem a magánorvosához megy. Mehetett volna a kórházba is, de nyilván ha az embernek van ilyen dokija, azt kihasználja a kötelező vizsgálatoknál is. Mondjuk az orvos is lehetne tekintettel arra, hogy egy kismama rendszeres látogató a rendelőben, ezért kérhetne kevesebbet, de hát nem mindegyik gondolkodik így.
2009. nov. 18. 11:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Ez még úgy gondolom belefér... De ha hetente kell majd menni a vége fele, akkor vajon mi lesz?
2009. nov. 18. 11:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Az utolsó kérdésedre én is kiváncsi vagyok:-) Sajnos az én dokim amilyen alapos, rendes, ugyanúgy el is fogadja vizsgálatonként a 9.000 Ft-ot....nem tudom mi lesz a végén, meg a szüléskor. Állítólag 10-szeres szorzó az általános, nekem ehhez nem nagyon fűlik a fogam, mert ez így már több mint 200.000 Ft. Mennyi mindent vehetnénk ennyi pénzen a kis pocaklakónak?!

(27 hetes mami)

2009. nov. 19. 09:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Elhiszem neked, hogy soknak tartod ezt az összeget. Én is csak egy orvoshoz járok, első alkalommal magánrendelésen csinált egy citólógiát, és megállapította a terhességet, ezért kért 3600 Ft-ot, azóta minden alkalommal, a kórházba hív be időpontra, ott csinálja meg az ultrahangot, és a vizsgálatot, de egy fillért nem kér érte, és ez az első babánknál is így volt, sőt még a szülésnél is alig akart elfogadni valamit.

Ugyanabban a városban, ugyanabban a kórházban dolgozó másik orvos, akihez sógornőm jár, minden egyes alkalommal magánrendelésre hívta őt, még akkor is, ha délelőtt be kellett mennie a kórházba egy vérvételre vagy ultrahangra, akkor is közölte vele, hogy akkor majd a többit megbeszéljük este a magánrendelésen, ahol természetesen elkérte a 8-10 ezer forintot alkalmanként.

Szóval szerintem ezt orvosa válogatja, hogy ki a pénzért, ki pedig hivatásból csinálja.

Ja és én is bármikor felhívhatom az orvosomat, ha bármi problémám van, igaz, hogy nincs neki elmentve a számom a telefonjába, és be kell mutatkozni neki mikor felveszi, de azt hiszem 10 ezrekért inkább bemutatkozok.

2009. nov. 19. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!