Kismamik! Volt aki rögtön elment táppénzre a terhesség elejétől? Nekem úgy néz ki, hogy megszűnik a munkahelyem és babát várok, most teszteltem pozitívat.
Azt nem tudom, hogy mi van akkor, ha munkahely megszűnik, de gondolom táppénzt akkor is kapsz, ha eddig dolgoztál.
Ha meg megszűnik a munkahelyed, akkor meg már nem mindegy? Ha a doki is megerősíti a babót és kérsz táppénzes papírt, szerintem fog adni. Másrészt nem is baj, ha nem idegesíted magad a munkahelyed miatt. Sajnos csak ennyit tudok neked írni, mert én is elmentem már 17 hetesen táppénzre, de nekem szerencsére lesz hova visszamennem (remélem :o))
Gratulálok a babához és élvezd minél nyugodtabban ezt a 9 hóanpot!
Ha megszűnik a munkahelyed, menj most táppénzre, nehogy munkanélküliként kezd a terhességed.
Egyik rokonunk is így járt, és ő is TP-re ment rögtön.
kb. 8 -9 hetes koromtól végig táppénzen voltam.
a táppénz nekem szinte ugyanannyi volt, mint a fizetésem.
szerintem hamarosan menj táppénzre, egy pár hét múlva
Írasd ki magad a dokival. Én is azt tettem 8. héten. A Tp majdnem ugyanannyi mint a fizetés, és a tgyás is kb 1000 ft-al kevesebb mint a fizetésem volt :) Na a gyed az már ugye jóval kisebb lesz a táppénz miatt.
De inkább most menj el.
(Ha bemutatod a terhes kiskönyvet a munkáltatónak leépítéseknél nem küldhetnek el, az utolsó felszámolási körig kötelességük benn tartani, ami ugye édeskevés és nem is szokták betartani)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!