Ha a terhesség alatt megszűnne a munkahelyem akkor nem jár TGYÁS és GYES sem? Vagy ez mitől függ?
A TGYÁS és a GYED a terhesség előtti évben kapoot bruttó fizud átlagának a 70%-a, naptári napokra lebontva, majd felszorozzák az adott hó napjaival..és annyit kapsz.
De maximálva van asszem 95 ezer forinban.
Szia!
Szeretnék adni neked egy hasznos tanácsot. Remélem hasznodra válik és nem leszel olyan vakon a mai rendszerben, mint én. Ugyanis én nemsokára havi 40.000 Ft-ot fogok bukni.
Ha megszűnika munkahelyed, főleg terhesség alatt, munkanélkülire ne menj, mert bukod a GYED-et (2008.01.01-től bevezetett rendelet). Inkább húzzátok össze a gatyát és fizessétek a havi 4500 körüli EBJ vagy mi a szőr az, mert így még megkapod a GYED-et. Lehet választani, hogy a szülésig kihúzod álláskeresőivel, vagy inkább majd 2 évig kapod a GYED-et.
Én most TGYÁS-t kapok, aztán csak 25000 nettó lesz a GYES. Vegyiparban dolgoztam, május 23-án kiderült, hogy babám lesz. Június 1-ig volt szerződésem a céggel, így nem is hosszabbították meg. Én marha elmentem munkanélkülire, kaptam az ÁJ-t most meg csak pislogok, hogy nem kapok majd a TGYÁS után csak GYES-t. És egy rohadt kiskapum sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!