Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha a terhesség alatt megszűnne...

Ha a terhesség alatt megszűnne a munkahelyem akkor nem jár TGYÁS és GYES sem? Vagy ez mitől függ?

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 16:38
 1/8 anonim ***** válasza:
33%
Hát ez jó kérdés... nálam is pont ez a helyzet....
2009. jan. 30. 16:41
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
Alanyi jogon sztem mindenkinek jár v.mennyi,de amugy rám is ez vár ha majd az leszek.
2009. jan. 30. 16:46
 3/8 A kérdező kommentje:
Még nem vagyok terhes, de szeretnénk minél előbb babát,csak most úgy néz ki,hogy a cég ahol most dolgozom nem éri meg az év végét sajna. Ezen rágódom már napok óta ,hogy mit csináljak,mert kiadás az van bőven ,és lehet,hogy éppen csak kijönnénk abból a pénzből amit ő keres.Nem tudom egyik felem azt mondja ,hogy mindent bele nehogy kifussak az időböl,a másik felem meg azt mondja ,hogy miből élünk meg.igaz még csak 27éves vagyok,de eléggé aggaszt ez a dolog.
2009. jan. 30. 17:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia! A TGYÁS és a GYED nem jár, csak a gyes
2009. jan. 30. 17:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ,bár nem valami bíztató.Lehet elhalasztjuk a babaprojectet. És az is két évig jár nem?
2009. jan. 30. 17:13
 6/8 A kérdező kommentje:
Mi alapján számolják ki?
2009. jan. 30. 17:18
 7/8 anonim ***** válasza:

A TGYÁS és a GYED a terhesség előtti évben kapoot bruttó fizud átlagának a 70%-a, naptári napokra lebontva, majd felszorozzák az adott hó napjaival..és annyit kapsz.

De maximálva van asszem 95 ezer forinban.

2009. jan. 30. 17:50
 8/8 anonim válasza:

Szia!

Szeretnék adni neked egy hasznos tanácsot. Remélem hasznodra válik és nem leszel olyan vakon a mai rendszerben, mint én. Ugyanis én nemsokára havi 40.000 Ft-ot fogok bukni.

Ha megszűnika munkahelyed, főleg terhesség alatt, munkanélkülire ne menj, mert bukod a GYED-et (2008.01.01-től bevezetett rendelet). Inkább húzzátok össze a gatyát és fizessétek a havi 4500 körüli EBJ vagy mi a szőr az, mert így még megkapod a GYED-et. Lehet választani, hogy a szülésig kihúzod álláskeresőivel, vagy inkább majd 2 évig kapod a GYED-et.

Én most TGYÁS-t kapok, aztán csak 25000 nettó lesz a GYES. Vegyiparban dolgoztam, május 23-án kiderült, hogy babám lesz. Június 1-ig volt szerződésem a céggel, így nem is hosszabbították meg. Én marha elmentem munkanélkülire, kaptam az ÁJ-t most meg csak pislogok, hogy nem kapok majd a TGYÁS után csak GYES-t. És egy rohadt kiskapum sincs.

2009. febr. 2. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!