Március közepére vagyok kiírva (30 hetes vagyok), a TGYÁS-t csak a szülés napjától szeretném igénybe venni. A házi orvos felvehet sima táppénzre vagy már csak a terhesség lehet az indok?
Hogy érted azt, hogy sima táppénz?
Semmi különbség nincs a terhesség miatti táppénz és a betegség miatti keresőképtelenség között. ( a táppénzes papíron számkóddal tesznek különbséget, de ennyi, sem összegében, sem szabályozásban nem különbözik a terhesség miatti és a betegség miatti táppénz ) Nem kell hozzá nőgyógyász javaslata, pláne meg nem 30 hetesen!
Az első 15 napra betegszabadság jár, utána pedig táppénzt fogsz kapni egészen a szülésig. Azt követően TGYÁST.
És ne szabadkozz, hogy 30 hetesen már terhedre van a munka. Nem kell mártírnak lenni, azt meg, hogy a munkahelyi nagyokos vénasszonyok mit mondanak esetleg ( engem innen vittek szülőszobára, én még 5 hónaposan is végighánytam a buszt, mégis bejöttem ) ne érdekeljen. Mindenki maga dönti el, mi az elég.
Én a 8. héttől itthon vagyok, pedig kutya bajom, igaz, korábbi koraszülés miatt többszörösen veszélyeztetett terhes vagyok, de hangyányi lelkiismeret furdalásom sincs.
Akkor lenne, ha valami bajunk lenne amiatt, mert én meg akartam volna mutatni, milyen szuperanyu vagyok, és dolgoznék továbbra is.....
haziorvos csak a nodoki javaslatara irhat ki, akik siman felajanljak, hogy barmikor.
én süsü elfelejtettem kérni, amikor voltam, 42 napom van szulesig, de nem irt ki a kedves haziorvos O_o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!