S. O. S, Vannak Angliában szült vagy terhes anyukák?
Szia!
Nagyon en se tudok neked mit mondani,en is csak ma megyek az elso vizsgalatomra, 5 hetes vagyok.Kezdetnek jelentkezz be a Gp-hez( hazi orvos) es kerj egy idopontot az elso vizsgalatra.Ne aggodj,semmivel sem rosszabb az ellatas,mint otthon,csak itt kicsit termeszetesebb dolognak veszik a terhesseget.
A fogadott orvosnal egy vizsgalat £200 korul van,szoval nem olcso,en azt csak veszhelyzetben vennem igenybe.
Itt szulesznok vannak,orvos csak akkor lat,ha valami gond van.
A tamogatas sok dologtol fugg,van e munkad mennyi az osszes beveteletek stb
Szia!
Ha dolgozol jelenleg, fogsz kapni maternity-t, de a szülès kiírt időpontja előtt 11 hètig maradnod kell dolgozni.
Segèlyekre nem tudom mennyire leszel jogosult, szerintem ha nem dolgozol csak a child benefit-et tudod megigènyelni szülès utàn, ami 20 font hetente.
Ha nem dolgozol jelenleg, a terhessèg alatt ne szàmíts semmi juttatàsra.
Ha màr van GP-d (hàziorvos), bemèsz a rendelőbe , mondod terhes vagy ès kèrsz egy application form-ot a recepción. Azt ki kell tölteni, visszaadni majd kapsz időpontot a 8. hèt körül a midwife-hoz.
Èn a 10. hètre kaptam.
Ott megjelensz, vèrt vesznek, kikèrdeznek a csalàdi múltról stb... Ezutàn levelet kapsz a 12. heti uh-ra, az adott kórhàzban lesz, ott is vèrvèteles down-szűrès, de megkèrdezik akarod-e.
Ezutàn vissza kell menni az eredmènyekkel a midwife-hoz, meghallgatjàtok a pici szívèt is :-)
Ezutàn jön a 20. heti uh. Az nekem nem volt jó èlmèny, nagyon alapos volt a csaj... azóta csak a midwife làtott 2X, a 24. ès 28. hèten. A 28-ikon volt vèrvètel. Cukorterhelèst csak annak csinàlnak akinek rizikója van vagy nem stimmel a vèreredmèny.
Most a 29-et töltöm , abbahagytam a munkàt ès szabin vagyok majd maternity jön. Màr nem lesz több uh :-( mèg nem tudom megyek -e fizetősre. Csak annak csinàlnak a 20. heti utàn akinek valami nem stimmel.
szia. en itt lettem terhes Londonban de en sem tudtam semmirol,csakugy,mint te. en a 37.hetben vagyok. itt csak 2 uh van normal esetben, a 20. heti az utcso, azutan mar csak akkor csinalnak,ha a midwife okot lat ra. a midwife megfelel a vedononek sztem,en legalabbis igy erzem.itt senki nem nez rad ott lent,csak vervetel neha, vernyomasmeres, kerdezgetnek a hogyleted felol.AFP itt nincs! azzal mar csak otthon szivatjak a nepet. vervetelek valtozo idoben vannak, a down-kor szures is verveteles abban a korhazban amelyiket valasztod,h hol szeretnel majd szulni. en cukorterhelesrol eddig nem hallottam itt,bar lehet h azert mert ram nem volatkozik a vercsoportom miatt. Viszont amit nem ertek az az, h itt huvelyi vizsgalatot nem csinalnak hacsak nem verzel v vmi ilyesmi.ertem ez alatt h nem nezik meg h pl. a mehszaj nyitva van-e, mennyi a magzatviz, hogy fekszik a baba, a placenta hol tapad...ez nem erdekli oket,gondolom majd a szules napjan megmondjak. en a 20.het ota nem tudok semmit a babamrol-mekkora,hogy fekszik,hany gramm lehet...:(
a tamogatasokrol nem tudok nyilatkozni sajna mert en sem dolgoztam eppen amikor terhes lettem es azota sem.semmilyen tamogatast nem kaptam csak a Bounty csomagot,ami minden terhes nonek jar,benne vannak hasznos infok a terhessegrol,ingyenes mintak. de a midwife-tol mindent megkerdezhetsz,azert (is) van,h feleljen a kerdeseidre es eligazitson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!