Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mennyi idősen vállalhat...

Ki mennyi idősen vállalhat gyereket?

Figyelt kérdés
Csak érdekel,mert 14-19 év közöttieket,sokan lenézik ha gyereket vállalnának.

2013. nov. 8. 21:17
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

25 éves vagyok és 16+2 hetes kismama... Kijártam az egyetemet, van 2 év munkatapasztalatom, férjhez mentem, lakást vettünk, férjem is dolgozik, (ő 28 éves), így júli végére, aug. elejére nyugodtan várhatjuk a babát... Szerintem szükséges a megfelelő (saját és nem szülő által alánk dugott) háttér megteremtése és 20 év alatt ezt nem igazán lehet kivitelezni...

És egy gyermek örök elkötelezettség, akit nem lehet lepasszolni, ha unjuk, hogy sír és bulizhatnékunk van, és azért tizenévesen (általában) még inkább bulizik az ember lánya, mint ilyen felelősséget vállal...

De persze vannak kivételek :)

2014. febr. 22. 21:52
 12/13 anonim ***** válasza:
Én 18 voltam amikor megérkezett a lányunk! Nem voltam az a nagy party arc,sem a férjem,aki 8 évvel idősebb nálam. Soha nem vágyódtam minden hétvégén a cigifüstös sör és hányás szagú diszkókba.Annyit voltunk amennyit ,,kellett,,.9 hónapos volt a lányunk,amikorra elkészültünk a házunkkal,és bele tudtunk költözni. Azóta eltelt 10 év.Nem bántam meg! Fiatal anyuka vagyok,sok türelemmel,a házasságunk remekül működik.Hirtelen vágtunk ugyan bele a nagybetűs életbe,de nekünk sikerült,és boldogok vagyunk. Igen..vannak még kivételek!! ;)
2014. febr. 22. 22:20
 13/13 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom, 18 év alatt még gyerek mindenki. Bár, az anyósom és az ő édesanyja is fiatalon szültek, 17 évesen és soha egyetlen percre sem bánták meg.

Senkit nem kell elítélni azért, mert fiatalon vállal be egy babát. Az, hogy mindenki azt vágja hozzájuk, hogy más nyakára vállalnak gyereket és hogy az iskola a legfontosabb? Ebben nyilvánul meg az, hogy mennyire is szánalmasak a magyar emberek, mindenkit egy kaptafára vesznek, azt sem tudják, mi is van a háttérben, kinek milyen anyagi helyzete van stb...

Ahogy már előttem írták, vannak még igen is kivételek, még ha sokan ezt nem is hiszik el. Büszkén vállalom és mondom, hogy 19 évesen lettem terhes, 20 éves leszek mikor szülök. Csak úgy megjegyezném, hogy elvégeztem az iskolát, dolgoztam, ráadásul külföldön, a páromnak is biztos állásra van ő is külföldön dolgozik, lassan 6 éve, hogy együtt vagyunk. Tökéletes az anyagi helyzetünk van megtakarításunk, félre tett pénzünk, autónk. A mi családjainkban az a szokás, hogy támogatjuk egymást akár pénzzel is és nem fogunk a szülőkre vállalni egy babát. Külön szerettünk volna költözni, de az anyósomék nem szerették volna semmi áron. Így velünk élünk. Nálunk a család szó valóban a családot jelenti és az összetartás a fő.

A kommentekben volt olyan is, hogy kötve hiszi azt, hogy nem fogja megbánni azt, hogy nem élhette ki magát, nem lehetett gyerek. Igen? Mert annyira okos mindenki és megint csak az általánosítás amit már említettem. A párommal soha nem voltunk bulizósak, ivósak stb.. Mindig is elítéltük a mai fiatalságot. Normálisan, épp ésszel tudtunk és tudunk gondolkodni. Nekünk a szórakozás nem ebből állt, hogy ide meg oda megyünk a haverokkal. Inkább a szűk baráti körrel összeültünk szalonnátsütni vagy mulatozni. Manapság lenézik azokat az embereket akik szeretik a mulatós zenéket és utálják a mai szó szerint sza**okat.

Csak úgy mellékesen megjegyezném, hogy mindig is fiatal anyuka akartam lenni, 20 év körül szülni. Ennél jobb dolog a világon nincsen. Ha már itt tartunk én pedig azokat támadnám, akik 30 évesen szülnek. De mivel nem vagyok ennyire gerinctelen nem véleményezek senkit. Csak mindenkinek el kellene gondolkodni azon, hogy hogy ítélkezik mások felett. Ennyi a véleményem. Foglalkozzon mindenki a saját dolgával.

23 hkm

2014. febr. 24. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!